michaelajohansson.blogg.se

Hemma!

Publicerad 2014-02-04 12:05:05 i Allmänt

Nu har jag kommit hem ifrån Bali och Australien och mitt livs resa. Vi landade klockan 14,00 på Arlanda, en timma senare än beräknat pga att vi åkte en timma för sent. När vi hoppat av flyget i flipflop och tunna byxor kände man direkt, vi är nu i Sverige och vintern. Det riktigt luktade vinter och man kunde andas. Utan att behöva ta i för att få ner den varma fuktiga luften i lungorna, nu var det bara att andas, frisk luft!

Vi fick vänta lite på väskorna, men när dom väl kom öppnade vi upp och tog på oss skor och bytte lite kläder. Sen gick vi igenom passkontrollen och ut i det ”fria”, där stod mamma med en skylt där det stod, Välkomna hem Michaela, Linnea, Lisa. Så roligt J Så vi kramades med henne, fick varsin jacka och sen gick vi ut till bilen. Vilken kyla, och så snö på det, fantastiskt!

När vi satt oss i bilen inser vi att vi verkligen är hemma, här kör man faktiskt bil på höger sida vägen, alla skyltar är på Svenska, radion är Svensk alla förstår vad man säger. Men såklart hamnade vi mitt i trafikruschen igenom Stockholm, så det tog tid att ta sig ut, och så snö och blåst på det, så det gick inte snabbt hem till Hestra. Det var säkert ett 10 tal bilar som kört av vägen och stod uppradade på väggrenen. När vi kom till Jönköping släppte vi av Linnea och Lisa hos Lisas mamma. Så då var vi inne och sa hej och hej då. Att lämna dessa två underbara brudar efter 5,5 månad tillsammans, det kändes konstigt. Att också ha bott i en och samma säng tillsammans i 1 månad på slutet gjorde att det kändes ännu mer konstigt. Usch!! Men samtidigt lite skönt att bara komma hem till sitt eget.

Så jag och mamma fortsatte mor Hestra, när vi kom hem ser jag Cornelia stå i köket och jag ser direkt att något är annorlunda. Då ser jag att dom renoverat om köket när jag varit borta, så det blev en liten surprise för mig också J Vi åt lite tacos och satt och pratade och helt plötsligt var klockan 2 på natten. Så jag la locket på och la mig i en egen säng, i ett eget kallt rum för första gången på över 5 månader. Det kändes SÅ konstigt, men också väldigt skönt. Så jag tänkte att jag skulle ta lite sovmorgon. Men tji fick jag. Klockan 6 vaknade jag igen, pigg som en lärka. Så det var bara att gå upp.

När vi ätit frukost åkte jag och pappa och fixade ny telefon och en padda till mig, så nu har man två nya små elektronikbebisar att ta hand om. Det var bara det att simkortet funkade inte i den nya telefonen, så jag hade den nya telefonen och paddan på WIFI och min gamla telefon på kortet. Så när någon skrev på whatsapp eller facebook så plingade alla tre på samma gång. Så jag kunde ha en i varje rum, haha! Inte nog med det satt jag med datorn och fixade lite mer bilder också, så det var ett himla hallå för att hinna med alla prytlar.

På kvällen gick vi till Isaberg för att lyssna på afterskin, men det var det sämsta jag hört. Maria var med oss också, så vi försökte i detta oljud att prata lite istället. Känns så konstigt att sitta och prata om resan som att den är över nu. Det känns fortfarande overkligt att vi är hemma. Efter afterskin gick vi och kollade på USM tävlingen som var där, så vi såg några stjärnor i backen. Nu längtar man faktiskt lite efter att få åka!

Så på torsdag är det åter dags för mig att åka upp till Funäsdalen igen, jag och Linnea fortsätter kampera, men nu ihop med hennes mamma och pappa. Så vi ska bo i en liten stuga och sen ska vi jobba, träna och åka skidor i  3 månader. Vissa har det bra J

 

Jag vill passa på att tacka alla som läst min blogg under denna resan också. Även fast jag skriver bloggen mest för att jag själv vill ha det som minnen så är det roligt att se att någon tycker att det är intressant att läsa om vad vi har gjort. Och tack till Linnea och Lisa som gjort denna resan till vad den blivit, KANON! Det kunde inte ha blivit bättre J Så tack tjejer, detta är verkligen ett minne för livet!! Och såklart alla andra vi rest med och träffat under resans gång. Ni har alla gjort denna resan oförglömlig.

Jag kan också säga att jag redan saknar allt. Värmen speciellt, det är så kallt hemma, även fast jag gillar vinter så är sommar ganska nice alltså. Men speciellt saknar jag Australien, det finns inget finare och bättre land! Det är som Sverige, fast ändå helt annorlunda. Alla är så trevliga och hjälpsamma, det är vackert, oändligt många fina stränder, SURFING, fin miljö, trevliga städer. Allt är bra!! Så hade man kunnat ta med sig sin familj, så hade jag flyttat till Australien igår. Helst.

Men nu går inte det, så då får det nog bli Sverige ändå. Det är ju faktiskt inte så dumt ändå. Eller?! ;) nej då, det är det faktiskt, Vi har ett väldigt bra land, med ett bra fungerande samhälle i jämförelse med mycket annat. Så jag är ändå glad att jag vuxit upp här och ingen annanstans!

Tack för denna resa, och vem vet, det kanske snart blir en ny ;)

 

Det kommer snart ett inlägg till med lite bilder från slutet av resan och lite sammanfattning av allt, så håll ut!

 

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela