michaelajohansson.blogg.se

Snöööö, sol, snöööö, sol

Publicerad 2013-03-12 17:24:00 i

Just nu är vädret väldigt upp och ner. Ena dagen snöar det, nästa dag lyser solen, det är -30 grader och sedan +1. Men det är ändå så sjukt bra!
Vårkänslorna hinner tränga sig på och man känner värmen komma, men blir lika glad när snön sedan vräker ner utanför fönstret. 
 
Agnes och Elina kom hit i lördags och ska stanna hela veckan. Det är himla trevligt. Vi åkte skidor i Tänndalen igår och idag har vi varit i Ramundberget. När vi kom dit visade det sig att det kommit 20 cm nysnö under natten och skogen var helt orörd. Så det var bara att pumpa på puder, helt underbart! Drog med mig tjejerna ett åk vilket ledde till några vurpor ;)
Träffade sedan Jonas och hela gänget och fick med mig honom på ett riktigt puderåk! Vi skråade ut låååångt och fick ett helt underbart åk :)
Mötte sedan upp Agnes och Elina på cafe 1000 och satt ute i solen och glassade resten av dagen.


Nu ligger vi hemma i soffan helt utslagna och väntar på att killarna ska komma hem från jobbet så vi kan träna!

 



Pussokram

Mars

Publicerad 2013-03-08 08:36:00 i

Jag är verkligen inte bra på det här med att blogga vidare efter Japan. När vi var där hade jag varje dag något nytt att skriva och berätta om, medans livet just nu rullar på ganska mycket i vanlig ordning.

Vi går till Jobbet på mogonen, jobbar hela dagen, går till gymmet på kvällen, lagar middag och sedan sitter vi vid tv:n en liten stund innan klockan blir halv 10 och det är dax att sova. Inte jättespännande alla gånger, men ändå så är det ganska bra.

Vi har kommit igång jättebra med träningen, men eftersom vi i lördags blev insöade på jobbet så blev det våran vilodag och efter det blev vi lite för slappa. Men vi kommer snart igen :)

Igår åkte vi också sista kvällsåket för denna säsongen uppe på berget, det var riktigt bra underlag, hårt men inte isigt och Völkl the Code säger jag bara. Testa dom, sjukaste skidan!

Tillbaka till att bli insöade. I lördags när vi jobbade så började det blåsa något enormt mycket, men eftersom att vi är inne tänkte vi inte så mycket mer på det. Men kl 3 ringde någon till Daniel och sa att vägen in till Funäsdalen var stängd. Vi skrattade lite och tänkte att vi ju faktiskt hade två timmat kvar på jobbet innan vi ens skulle fundera på att åka hem. Klockan närmade sig 5 och en annan man kom in. Han sa klart och tydligt att i hans värld var vägen avstängd och det var ingen ide för oss att försöka ta oss hem, eftersom att vädret under natten skulle bli ännu värre. Fortfarande lite skeptisk gick jag ut genom dörren för att de som det verkligen kunde vara så illa. Och JA, det var det! Jag fick knappt upp dörren för det hade kommit så mycket snö, och då hade han precis innan detta gått in. Och sedan blåste det, det blåste så sjukt. Snön yrde, och man kunde knappt andas. Så det var bara att inse fakta, skilodge natten var inget val.

Så Karin tog på sig en kjol, jacka, handskar osv och försökte ta sig upp till närköpet för att köpa lite tanbrostar. Hon hade trillat flera gånger om och visste inte om hon gick uppåt eller neråt tillslut. Men ett gott skratt fick vi allt när hon kom tillbaka. Undertiden hon var borta letade vi upp lite underkläder och en ny tröja innen o shopen för att ha något att byta om till. Vid stängning gick vi in till skilodgen och lyssnade på bandet på after skin. Sedan gick vi till Krogen och åt god middag och befann och sedan där hela kvällen.

Man får nog ändå säga att snöstorm inte är så illa ändå, vi fick en jättebra kväll som vi aldrig kommer att glömma!

Nu sitter jag här och ska snart äta lite frukost innan jag ska bege mig till backen på min lediga dag, solen skinder för fullt och det verkar inte ens blåsa. Så idag blir det en heldag i solen och njuta av att våren snart kommer.

Och på lördag kommer Agnes och Elina, ska bli roligt att få hit lite folk hemifrån :)

 
Nya naglar har det blivit också!

Kram på er!

 

 

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela