michaelajohansson.blogg.se

Från en tyst stad som aldrig sover

Publicerad 2013-01-31 14:37:26 i Allmänt

Okej, vi börjar med en sammanfattning från gårdagskvällen.Vi bestämde oss för att gå ut och äta, och att vi inte skulle äta på något "vanligt" ställe, typ Mc Donalds eller något som vi visste vad det var. Vi skulle testa något nytt. Så vi gick in på de små bakgatorna för att hitta en riktig Japansk restaurang. Vi gick ett varv, två varv och inne på det trejde bestämde vi oss tillslut för att testa ett litet mysigt ställe. Utanför stod det nudlar på ett bord så vi tänkte att något måste det väl finnas.
Vi klev innaför dörren och en vänlig kvinna tog emot oss och visade oss bordet. Vi frågade om dom hade menyn på engelska och hon bara skakade på huvudet. Okej, hur gör vi nu, tänkte vi. Då vänder sig en annan gäst vid bordet brevid sig om och säger att han kan hjälpa oss. En engelsktalande japan i sina bäst dar. Vi fattar absolut ingenting om vad det är för mat, men får fram att jag inte äter kött och han säger att jag kan vara lugn. Vi börjar med att få in en som han kallade det "potatis som är som pizza hos oss, utan så mycket kalorier", okej tänkte vi. Men det smakade riktigt bra. Dock vet jag inte mer kalorierna, det kändes som att det var mest ost. Han tyckte vi skulle testa mer saker, så vi tog in två stora räkor som var friterade, ett säkert kort enligt oss. Och mums, det var inte och leka med det heller. Men så tyckte han, en riktig Japansk grönsak måste vi ju också prova, så in med lite friterade babmuskott också, och ja även detta satt som en smäck. Så tre av tre rätt utan att fatta något på menyn och kunna göra oss förstådda. Men det blev en riktigt höjradmåltid. Man måste ju våga chansa lite. Emmies motto på denna resan är; Vi måste leva lite farligt, testa nya saker och inte veta vad vi gör! Så ja, det är vad vi kör på nu :)
 
Så nu till dagen, vi gick upp tidigt för att göra oss iordning. Eftersom vi inte får någon frukost på hotellet så åt vi iite mackor med philadelphia och sylt, en yoghurt och lite apelsinjuice, en riktigt bra frulle. Sedan gav vi oss iväg med Asakusa i sikte. Ner i underjorden för att försöka hitta till rätt station, köpa rätt biljett och veta vilket håll vi skulle åka på. Men allt gick som en dans och tillslut var vi framme i Asakusa. Nu var frågan bara åt vilket håll vi skulle gå, men såklart kom det fram en söt liten japans tant och frågade vart vi skulle och så var det löst. Så mot Sensoji Templet och det var pampigt. Häftigt att se saker från andra kulturer, samtidgit som vi kände att detta inte riktigt var våran grej. Men vi gick runt, tog massa bilder, läste lite på skyltar och insåg att dom höll på att fixa inför kommande högtid.Sista dagen på vintern firar dom här på söndag (hur man nu kan vilja fira det?! och redan??). När klockan närmade sig 10 var vi lite hungriga, så vi testade en äppelkaka på japanskt vis. Emmie blev stormförtjust medan jag mer tyckte att det var en okej "kaka". Sedan gick vi till ett ställe där man kan dricka heligt vatten, jag drack det aldrig, men hällde lite försiktigt på händerna. Betyder det att mina händer nu är heliga? skulle tro det faktiskt!
 
rökelser som man får tur av eller blir lycklig
Kl 11 vad vi dock hungriga igen och hittade ett Mc Donalds inne på en lite marknadsgata. Så in och köpte oss varsinn stor pommes och en dricka. Mums sa det i magen. Alltså folk här dom är roliga, en man satt inne på donken och rakade sig och en satt och sov. Här sover dom verkligen överallt, både sittande och stående. Vi kollade på vad vi skulle göra och bestämde oss för att åka till Tokyo station. En stor station och när vi kom utanför radade skyskraporna upp sig. Riktigt häftig syn. Så där sprang vi omkring och virrade några timmar innan vi bestämde oss för att försöka hitta pokemin centret, med massa pokemongubbar. Och det är NU äventyret börjar....
Loser!!
What Ever!!
 
Vi gick runt på små gator, stora gator, mellan gator men inget pokemoncenter och vi tänkte att nu ger vi upp. Men då hittar vi en tjej och kille som står vid en liten vagn och säljer drickor m.m. Emmie går fram och frågar om dom vet vart pokemoncentret ligger och båda fäller upp sina mobiler och börjar leta. Dom skrattar, pratar med varandra och där står vi som två fån och bara tittar på varandra. Tjejen blir lite till sig när hon med sin knackiga engelska får reda på att vii är ifrån Sverige och vill ha ett kort med oss. Och självklart ställer vi upp och modellar. Killen sätter sig ner och knyter åt skorna, säger åt tjejen att ge oss varsit smakprov av hennes drickor och sätter fart framåt. Till historien hör att han inte kunde prata NÅGON engelska mer än, yes, close, my name, ja det var väl det. Hon sa iaf innan vi gick att han skulle visa oss vägen dit. Ner i underjorden till tunnelbanorna, och vi som trodde att vi var på rätt ställe. Han hjälper oss meed biljetter och vi går på, där sitter jag och Emmie som två frågetecken och fattar inte vad han gör. Ska han följa med oss hela vägen? Av spårvagnen och börjar gå. Han går i skjorta och en tunn väst i 10 grader och vi i våra vinterjackor går och fryser. Han börjar huttra och Emmie får skrattatack, där gick vi med en japansk kille som inte kunde engelska, pratar japanska med oss hela tiden, pratar för sig själv, fryser, haha vilken himla grej. Tillslut kunde inte heller jag hålla mig, så där gick vi och skrattade lika mycket båda två. Och han började då också skratta, men fattade väl inte att det var honom vi skrattade åt. In på pokemon centret där vi tyckte det var roligt ca 2 min, innan vi ville gå ut. Men då skulle vi följa med honom och kolla på några små dockor innan vi gick. Och peka på varsin, så mycket fattade vi. Han tog dockorna och gick till kassan och vi började återigen skratta. Skulle han köpa dockorna?
 här frågar vi om hjälp
självklart följer killen med dom snabbaste glasögonen i världen med och  visar
nej nej, ta inte på hennes rumpa!!
pokeon½
Emmies skratt säger nog allt!
 
Väl ute ur denna pokemon hets visste vi inte vart vi skulle, men han pekade och gick, så vi gick med och tillslut kom vi till ett annat tempel. Något "the chief temple of the Jodo-Buddhist sect." vilket vi aldrig hade gått till om han inte visat oss dit, så det var väl lite bra ändå. Och sedan visade han oss även till kejserliga palatset i en park nära Tokyo station. Men vid detta laget, ca 3 timmar senare började vi undra om han inte hade eett jobb han var tvungen att sköta. Så emmie frågar på engelska och han börjar prata japanska och kollar hela tiden på klockan. Vi börjar nu nästan bli lite irriterade på denna snälla hjälpsamma människa som i så många timmar har visat runt oss i Tokyo och gått och frusit utan någon jacka. Vi börjar gå in mot stationen igen och hittar ett informationscenter som vi springer in på för att få lite mer info om vad vi ska se när vi är här. Han hänger såklart med, vi står och pratar och dom visar upp oss till övervåningen där vi får testa kimono. Vi var riktigt snygga och där satt han och läste någon tidning. Tillslut frågar tjejen som jobbar på informationen, på engelska, om vi känner honom. Vi berättar att han följt oss i flera timmar och visat oss runt. Då frågar Emmie henne om hon vet om han inte har något jobb att sköta och hon säger att han precis sagt att han ska åka tillbaka till jobbet. Så när vi fått av oss dessa fina kläder kommer han fram och tar ihand och vi får påsen med våra fina pokemonfigurer i som ett minne av honom. Även en lapp med massa uppgifter till honom, facebook, mail, telefonnummer. Stackars lilla karl, haha! Nu efteråt skrattar vi bara åt hela situationen, hur lyckades vi hitta en oengelsktalande person som visade oss 20 min fråndär vi var och sedan följde oss i 4 timmar, utan att kunna säga ett ord och inte gå tillbaka till sitt jobb efter lunchrasten. Dom är allt för vänliga i detta land :)
utanför Tokyo station
Emmie kastar sojabönor
kanske skulle göra sig som japan ändå?
 
 
När vi "blivit av med" våran svans gick vi till subway för en macka och sedan vidare till ginza området där det är massa fina märkes affärer och tittade runt. Hittade en affär med lite allt i allo grejer, och här var himelriket för en nagelälskare som mig. Hittade massa glitter, klistermärken och annat roligt. Så blev lite påfyllning av nagellådan därhemma :)
 
Michan i heavven! :) nagelgrejer för hela slanten.
 
När klockan slog 18,00 insåg vi att vi gått, gått och gått sedan kl 8-9 på morgonen och kände hur trötta vi var i kroppen, så vi gick till BR, ett glasställe med världens godaste glass. Massa olika smaker och roliga kombinationer, så när vi ätit upp våran glass så gick vi till affären för att köpa lite bröd, dricka och så inför kvällen och bara lägga och hemma och mysa. Det slutade med att Emmie hade lurat på oss sushi, sallad och såklart bröder och drickan vi kom för. Så det var bara att traska hem till hotellrummet, sätta påsig mjukiskläderna, sätta sig till rätta på golvet och börja testa. Det var inte så dumt, men heller inte det godaste jag ätit. Så imorgon kanske vi får testa något mer "riktigt" ställe och äta på.
 BR glass
 fin middag på hotellet
 
Efter detta långa inlägg tackar jag nu för mig och lägger mig tillrätta i sängen och sätter på lite mysmusik och inväntar morgondagen!
 
 

TOKYO

Publicerad 2013-01-30 10:37:02 i Allmänt

 
 
Tar en liten uppdatering först om gårdagen på flygplatsen:
Kvällen har spenderats på sapporo flygplats. Himla trevligt ställe. Vi hittade ett hotell till ett hyfsat bra pris och slog till. Vi slipper åka tåg med alla grejer och är på plats imorgon. Vi tog en promenad runt flygplatsen, hello kitty, choklad värld och massa andra konstiga saker. Har en känsla av att detta bara är början innan vi anländer till Tokyo. Vi har ätit lite lätt ikväll och sedan suttit i lobyn och nördat oss på internet. Uppladdning inför vad som komma ska.
Vi har så sjukt snygga kläder här på hotellet, tofflor och sjukhuspyjamasar, riktigt rockigt! :)
sista dagen på toppen :(
Niseko ramen!
Splash! :)
Hej då Niseko! :(
konstig toalet...
maaattt!
Arrigato gozimas
 
 
 
Imorse vaknade vi och åt en riktigt brakfrukost, som vi stod oss på ca 1 timma innan vi återigen var hungriga. Till incheckningen där vi blev lite oroliga. Dom la upp alla väskorna på vågar och hämtade sedan en "boss"... betala övervikt, eller inte? TACK snälla bossen, dom släppte igenom oss utan att betala. På planet och en 2 timmats skönhetssömn. Eller ja, sömn och sömn, det var mest att försöka tänka bort de onda bihålorna och öronen.
 
På Tokyo flygplats började sedan vårat problem, hur skulle vi ta oss bland allt detta folk med alla våra grejer utan att slå fälleben på någon? Jo, det gick faktiskt bra. Jag tog skidfordralet med skidor och pjäxor i, medan emmie fick dra två väskor. och vi klarade oss faktiskt jättebra, upp och ner i hissar, ner för trappor och alla vänliga människor här såg till att vi kom på rätt tåg och att vi kom till rätt hotell. Så fort vi kom till stationen vi skulle av på ställde vi oss vid en karta och skulle börja leta vart vi skulle. Direk kom en dam och frågade vart vi skulle. Preincess garden sa vi och hon väntade med att svara några sekunder. Jag vet inte riktitgt vart det ligger, men vänta lite ska jag fråga. Så hon gick iväg och frågade några i personalen på stationen vart vi skulle. Detta skulle aldrig!!! hänt hemma :) så hon visade oss vägen och vi kom direkt rätt.
 
Rummet är bra, litet och mysigt, toaletten är som på en husvagn, platsig och ihålig! Men det ska väl gå :)
Vi tog en promanad runt här i området efter att vi checkat in. Var häftigt att se. Nu funderar vi på att ta ett tåg till tokyo station och gå och titta på folk ett tag innan det är dax att äta middag. Sen efter det blir det nog sängen, vi känner oss lite trötta efter dagens resande. Bjuder på lite bilder från både gårdagen och dagen.
 
30 årig michan på os i tokyo??
Bara ett litet tillägg här, testade toalettfunktionerna innan. Jag höll på att dö, hahahaha! Emmie bara; Michan vad håller du på med??? Skrek som ett litet barn. Det bara sprutar vatten upp, inget att rekomendera! haha!
 
 
 

Hej då Niseko

Publicerad 2013-01-29 07:27:17 i

Vi sitter nu här i allrummet och väntar på att Tom som har lodgen ska komma och hämta oss och all våran packning. Det är med tårar i ögonen, sorg i hjärtat och en klump i magen vi lämnar detta otroliga ställe. Vi har dock insett att det vi kommer ihåg allra mest från resan är våra fantastiska första veckor. Mycket snö, otroligt mycket snö, fantastiska människor som vi saknat den sista veckan och såklart hela grejen att vara här. Vår sista vecka har också varit bra, men då har vi haft varandra och mindre snö. Men absolut helt amazing ändå:)

Detta får avsluta våran vistelse här i Niseko, Japan. Nu mot nya äventyr i Sapporo och imorgon Tokyo!

På återseende, arigato gozimas!

Sista heldagen

Publicerad 2013-01-28 09:11:08 i Allmänt

 
Med en tår i ögat sitter jag nu här och skriver vårat kanske sista inlägg från lodge bamboo, kanske hinner bli ett kort inlägg imorgon innan vi åker också. Men dagen har varit sjukt bra!!
Vi åkte till Hanazona direkt på morgonen och tog alla liftar upp till toppen. Vi hade idag med oss en ny kille, en engelsman, jättetrevlig. Så vi tog gate 5, som ligger nästan uppe på toppen, skråade låååångt bort och hittade så fantasktiskt puder. Det var säkert 30-40 cm pudersnö, och efter att det snöat o blåst som det gjorde fattar vi inte att vi kunde hitta så mycket orört! Det var helt ljuvligt :)
Eftersom man varje åk man åkt måste gå ca 20 mn tillbaka till backen så var vi ganska trötta efter dessa två åken. Så det fick bli en kaffepaus, eller jag och Emmie drack varm choklad. Mums! Vid cafet är världens sötaste hund, så snäll!
 
 vilken sväng!
 sväng och sväng?!
 hopp!
 emmie med sin bästa vän!
Hanazona cafe!
söt hunden!
 tummen upp på fika!
 
Efter det lilla kafferepet satte vi kurs mot toppen, vi tänkte ta baksidan ner på vänstersidan, men när vi kom upp på toppen på vänstersidan så insåg vi att det bara var hårdpackad snö, typ is. Så vi bestämde oss för att gå ner en bit för att sedan gå upp på högertoppen istället. Det gjorde vi helt rätt i. Där hittade vi några grymt goa svängar, mycket snö och lite brantare. Det var riktigt härligt! Efter det tog vi lunchpaus och skulle sedan upp för att ta ett åk till på toppen, bara att gaten då hade stängt. Så vi bestämde oss för att åka hem istället, trötta i benen och i kroppen insåg vi att skaderisken säkerligen var större, så det var bättre att vila.
Så vi håller nu alla tummar vi har för att få lite ny snö tills imorgon så vi kan åka några åk till på morgonen inna vi tar bussen till flygplatsen. Vi hade ju tänkt att vi skulle sova där, men icke, dom stäger flygplatsen kl 11 på kvällen och öppnar kl 7, så vi får väl försöka hitta nått bra boende istället. Men det tar vi imorgon när vi kommer dit! Det är gott om tid :)
 
förresten så var det två skid/snowboardåkare som dog här igår! Dom bröt mot reglerna och åkte på ställen man inte fick. Dom trillade då ner i två sprickor :/ Riktigt läskigt!! Så jag är glad att vi hållt oss på rätt sida staketen!!
 
 
Ikväll blir det en lugn kväll med spaghetti, ketchup och smör. och försöka få lite sömn inför morgondagens äventyr! Tokyo, here we come :)
 sista bloggilägget från lodgen :(
 

Snödag

Publicerad 2013-01-27 06:28:55 i Allmänt

Japp, så sant som det är sagt! Snön har återvänt, underbart. Gick upp tidigt idag men insåg att alla våra underställ (läs mina) låg i tvätten och inte var torra. Tur att torktumlaren är snabb, 30 min senare var det hyffsat torrt för att gå ut och åka. Upp till gondolen och till vårat hemliga ställe, det var FANTASTISKT! ner igen och vad möts vi av? Världens längsta kö, vilket ledde till att vi försökte ta oss till ett annat ställe. Där det var lika mycket kö också :( så vi hann ca 3 år på 2 timmar innan vi gav upp. Storm på toppen idag igen så det var bara de nedersna liftarna öppna. Så med allt detta folk som letar puder hann vi inte mer innan det mesta var uppkört.
i väntan på bussen
 
Men vi ger oss inte så lätt, vi hoppas på att liftarna öppnar till kvällen så vi kan ta några riktigt bra kvällsåk istället. Och förhoppningsvis har alla "turister" åkt hem då, så det bara är vi vanliga kvar!
 
Kan ju dock ge en lite mer detaljerad beskrivning på vårat första åk, vi vandrade upp för en liten backe ca 5 min. Där uppe stod säkert 20 andra som också skulle åka ner typ där vi skulle åka. Det blåste verkligen storm, när vi satt på oss skidorna åkte man baklänges för det blåste så. Så på med glasögonen och på med gopron, sedan satte vi fart neråt. Mot det hemliga stället, det var sjukt dåligt, hård snö i drivor och inte en gnutta puder. Tills vi kommit en liten bit ner, där låg det drivor med snö, upp mot 1 m puder som bara väntade på att vi skulle åka i den. Och det var bara vi(!!!) av alla dessa 20 människor på toppen som åkte till detta ljuvliga ställe. Antar att alla andra höll sig närmare kanten för att inte komma för långt bort från backen! Så där åkte vi, i all puder, som sprutade upp i ansiktet, munnen fick vi hålla igen så vi inte åt upp all snö och trängdes med träden. Fantstiskt!
emmie och alla turister, likadana kläder, pjäxor, skidor, till och med mössor och glasögon. HAHAHA! "Number 9 bend yout knees please"
 
Och som jag sagt innan, det är SÅ bra att vara liten. Överallt man kommer hittar man hur goa pudersvängar som helst under träden, man får ducka lite, men vad gör det när man kan slänga ut skidorna i en riktigt bra sväng och bara känna pudret spruta?! underbara snö!
 
Har ni tänkt åka på en puderresa måste ni åka till Japan, det är helt sjukt! Och om ni ska åka kan ni väl säga till, jag kanske vill med :)
utanför vårat boende!

Snön är tillbaka!

Publicerad 2013-01-26 12:58:13 i Allmänt

Äntligen, vaknade i morse och tänkte som igår.. ingen snö idag heller.. men vi drog på oss och gick ut och där hittade vi orörtpuder så det stod härliga till :) Fick dock gå massor idag och helt plötsligt kände jag bara hur kroppen föll ihop. Huvudvärken kom, benen blev trötta, precis som vid feber. Så vi åkte hem, jag skulle sova en stund som blev till timmar, tror jag sov ca 3 timmar och inte blev det bättre för det. låg med dubbla underställ, täcke och filt och frös. Jag trodde såklart febern var i kroppen, men termometern visade motsatsen. Ingen feber här inte. Så frågan är nu vad kroppen vill mig?
Drog i mig ett par alvedon och åt hälften av maten emmie gjort för att sedan gå ut och njuta av de 50 cm puder som kommit i eftermiddag. Orkade 1 timma, sedan var kroppen återigen på noll. Emmie är kvar ute och här sitter jag och tycker synd om mig själv. Nej det gör jag väl kanske inte, pudret var helt magiskt, Piskade i ansiktet och helt orörda spår, så härligt! Men jag vill ju vara frisk o kunna åka våra sista 2 1/2 dagar, så nu ska jag ta en snabbdusch för att sedan sova, igen! Och hoppas på att vad det nu än är i kroppen så försvinner det över natten så vi kan åka puder heeeeeela långa dagen imorgon!
Har förresten bytt tillbaka till ett dubbelrum igen, känns skönt att kunna bestämma själv när man ska sova och inte. Så nu ska jag faktiskt sova, för imorgon ska jag vara pigg igen!
 
Blev ett litet kort och fint inälgg idag, men orkar inte mer nu. Kram på er!
 
 

Ledsen blir till glad

Publicerad 2013-01-25 13:36:49 i Allmänt

Skrivet kl : 13,00

Okej, jag börjar gråta! Somnade i gårkväll med hopp om att det skulle kommit massa snö tills morgonen. Men nej, ingen snö så långt ögat kunde nå. Det kanske hade kommit 1-2 cm, vilket inte är någonting här. Men vi tänkte att vi skulle göra ett försök ändå, så upp till gondolen och gå upp till ett ställe vi vet brukar vara bra, och det var ändå helt okej. Inte något wow åk, men ändå bra. Ner till gondolen för att göra ett åk till då dom ropar ut: ”Gondola closing, to windy”. Jaha, så vad gör vi då? Vi tar en sittlift upp för att ta oss över till ett annat ställe det brukar vara bra, stå i kö 15 min för att sedan åka upp med liften i världens storm ca 40 min, jippi! Och att ta sig ner, det var ingen höjdare, man visste inte vad som var fram, bak, upp, ner. Blåst, vitt och skit! Så in och fika medans snön vräkte ner, härligt tänkte vi. När det lättat lite gick vi ut för att ta ett åk till, den lilla snön som hade kommit hade hunnit blåsa iväg vilket betydde att det var precis lika dåligt som de andra dagarna nu när det har varit soligt. Och nu lyster solen igen, och ingen snö. Va fasen! Okej, nu låter jag bitter, MEN jag vill faktiskt ha bra dom sista dagarna nu, jag vill åka underbart puder och njuta av skidåkning några dagar till. Jag vet att vi inte har det dåligt, men jag vet samtidigt att vädret inte brukar vara såhär. Innan vi kom hade dom inte haft en enda dag utan att ha puder, och nu när vi varit här har vi haft typ 8 dagar utan puder, men nej, jag ska inte klaga. Det kommer säkert till imorgon. Och när det väl kommer så har jag redan glömt bort de ”dåliga” dagarna. Så det är bara att hålla tummarna, dansa snödans, be till alla man kan, så kanske det kan bli bra de sista dagarna!

dagen började bra, men sedan slutade det snöa...
 på det!
 

Skrivet kl: 17,00

VAR ÄR DU SNÖN? Jag deppar ihop här… Ja, Emmie, jag vet att vi inte kan göra något åt det, men vad fasen. Har vi åkt ända till Japan för detta? Okej då, det har vi och vi har haft det UNDERBART :D MEN, jag vill ha lika bra dagar nu det sista också! Så man åker härifrån glad, inte deppig för att snön hållt sig undan uppe hos djävulen.

 i min turkosa pyjamas, ller var det underställ kanske?!
mediterar och hoppas på snö!

Skrivet: 21,10

Tillbaka från kvällsåkningen och mycket gladare! Snön föll och vi hittade orörda puderställen, underbart! Så skönt att äntligen vara på banan igen. Dock säger dom här ikväll att det imorgon ska bli sol igen. Men vi kämpar oss upp tidigt o hoppas på att få några riktigt bra åk innan alla andra hittar våra ställen. Känns lite lättare såhär på kvällen när man fått några bra åk i benen.

 

 gangnam style ;)
 
glada igen, äntligen! :)

Ha en bra dag där hemma, nu ska vi sova! NATTI :)

 

Hot spring

Publicerad 2013-01-24 10:13:18 i Allmänt

Idag tog vi faktiskt dagen ledigt, gick upp kl  och åt frukost för att sedag ta farväl av våra vänner :( Det känns redan tomt att dom har åkt. De "nya" som är här är inte alls lika roliga tyvärr. Vi gick sedan och la oss igen och sov några timmar till. Det var skönt och ganska välbehövligt. Så efter några fler timmars sömn tog vi och gjorde en god sallad igen, mums!
 we gonna miss you guys!
 
I eftermiddag har vi varit och badat i dom varma källorna. Det var så skönt! Vi gick upp till ett hotell som ligger uppe vid backen. Sedan fick vi betala ca 50 kr och sedan gå in i vårat omklädningsrum. Etersom vi aldrig varit på något liknande innan så visste vi inte riktigt hur det hela skulle gå till. Men vi fattade nog, tror vi. Man fick ta av sig alla kläder och gå in och sätta sig på en liten pall med en dusch. Där fanns alla möjliga olika krämer, shampon, peeling och grejer. Så först tvättade man sig ren för att sedan kunna hoppa i badet, fortfarande naken. Som tur var var det delat, så vi tjejer på ett ställe o killarna hade sitt eget. Sedan satt vi inne en stund, helt ljuvligt. Efter en stund så gick vi ut till utebadet. Dt var så skönt, kylan i huvudet och värmen på kroppen. Man kände att hela kroppen slappnade av och det var så skönt att bara sitta och vara. Efter kanske 40 min så gav vi upp så man kände sig helt jättevarm. Vi gick in och fortsatte våran spabehandling med lite ansiktsrengöring, peeling och sånt. Så nu känner man sig ren och fräsch igen.
 
 på pallarna till höger satt man o duschade!
 
Nu sitter vi här vid köksbordet och chillar, tittar ut lite genom fönstret och hoppas varje gång på att det ska snöa, men icke. Änsålänge så är det inte en snöflinga i sikte. Det är SÅ TRÅKIGT! Ge oss snö NU! Vi har bara 4 och en halv dag kvar tills vi åker vidare mot Tokyo, så nu vill vi faktiskt ha de sista dagarna med MASSOR SNÖ! Snälla!!!
 

hallå, snön?!?!

Publicerad 2013-01-23 08:26:00 i Allmänt

Det är idag 3dje(!!) dagen utan någon ny snö. Detta börjar bli tråkigt! Eller inte tråkigt så, vi har det jättebra, det är soligt och fint och vi ser alla vackra vyer, men, ett stort MEN, vi vill åka puder! Så snälla, snälla snöguden, gör så att det kommer massa snö till oss. Tycker du inte vi är värda det, efter allt slit de sista veckorna? ;)
 
 
Vi tog iaf och åkte lite skidor idag, ca 2 timmar. Vi åkte i Hanazona med Matthew, Andrew, Simon och Troy, vi hoppade i lite hopp och åkte lite i backarna. Eftersom hela berget nu är helt uppkört och den mesta snön på toppen hann blåsabort innan den ens lagt sig så finns det ingen mening med att försöka gå någonstans o hitta snö. Efter några timmars åkning satte vi och och njöt i solen, det är faktiskt riktigt skönt. Vårkänslorna börjar spritta i kroppen, även fast det bara är januari. Men kom igen, ge oss nu  de sista dagarna med snö, i massor!!
 
Imorgon tror jag vi ska ta dagen och vila, för som det ser ut ska det komma snö, och då kanske det är lika bra att vara uppvilad tills det är dax att köra järnet de sista dagarna. Och förhoppningsvis hinna med en till tripp till Moiwa om snön tillåter.
Mums med lunch!
 
Det är idag också sista dagen Matthew, Andrew, Simon och Troy är här, vilket känns tråkigt. Scweizarna åkte också imorse, så nu är det bara massa nya människor här. Känns tråkigt :(
 
 
See ya!
 
 
 

Kutchan

Publicerad 2013-01-22 13:57:52 i Allmänt

Ny dag, nya möjligheter.Trodde vi, men icke... Ingen snö så långt ögat kan nå, så istället för massa puderåkning (vilket är det vi vill ha) tog vi en promenix på 20-25 min upp till toppen. Solen lös, vulkanen visade sig från sin bästa sida och vi fick se vad som fanns på andra sidan toppen. Det var så ljuvligt, underbart fint! Så istället för skidåkning blev det fotografering och att njuta av den fina utsikten. Efter det tog vi ett åk ner på baksidan av berget, vilket säkert är helt fantastiskt en dag när det är snö. Idag, soligt, utan snö, inte lika bra. MEN, det var fortfarande en bra dag!
lite trötte efter promenaden
 
Vi satte oss på toppen och tog en liten fika, snickers och vatten, rena lyxfikan skulle man kunna säga. När vi sedan kom ner tog vi några åk i backarna innan vi gav upp och åkte hem. Men istället för att sova så tog vi tag i våra liv och hittade en buss till Kutchan, en lite större by/stad nära Niseko. Vi fattar dock inte riktigt vad vi gjorde där, det var inte jätteroligt. Men vi fick iaf i oss lite mat, pizza, pommes och lökringar, mums för magen, eller?! Tror inte vi behöver mer sån mat på flera år när vi kommer hem. Sen tog vi en titt i "stan", alla har sagt till oss att vi ska åka dit och handla, att det var en stor mataffär med massa annan mat än vi har i affären här. Så vi letade, letade och letade lite till. Tillslut gav vi upp och tog en vanlig liten fjuttig affär och köpte lite mat, precis sånt som vi haft innan. Så vi tänkte att vi skulle gå tillbaka till bussen och åka hem. Samtidigt som vi ser bussen typ vara påväg att åka så ser jag självklart den stora affären. Emmie börjar springa mot bussen, men jag springer mot affären. MAAAATT!!! Med mitt sjuka beteende var det nog tur för Emmie att hon hängde med mig. In i affären och bara frossa i grönsaker. Helt fantastiskt! Det var avokado, småtomater, sallad, bladspenat, ärtskidor, cesardressing, det var så bra. ÄNTLIGEN! Så nu har Emmie en glad Michan runt sig igen, tur för henne. Sedan fick vi vänta ca 40 min innan bussen gick tillbaka till Niseko.
 såhär röjer dom snö i japan
nya pjäxor säljer dom också
dom har fått lite snö här i vinter
 
Väl hemma blev det en snabbdusch innan man fick skypa med sina underbara sambos hemma, haha! Och efter det pratade jag med mamma och pappa, lite längtar man efter dom. Fast det hade varit bättre om dom kommit hit, och tagit med sig en svensk mataffär. Då hade livet varit perfekt! Fast det är ganska bra nu ändå :)
Sedan lagade jag sallad till oss, det var så gott! Jag har verkligen saknat denna mat, denna underbara, krispiga, kalla, goda mat! Blev dock lite cola till, inte bra... Tur man snart kommer hem och kommer tillbaka i vanor igen. Eller kanske inte, det är ganska bra som det är!
 äntligen lite grönsaker
resultatet! mums :)
Emmie blev lite trött på hemvägen! ;)
 
Nu bjuder jag på massa bilder från idag, denna fina dag!
 
 
 
 

 

 

Flytt!

Publicerad 2013-01-21 09:31:45 i Allmänt

Bara för att jag tycker det är roligt så skriver jag detta inlägget för 3:e gången idag. Jippi, jag älskar ju att blogga så varför inte!?!
 
Klockan stod på 07,30 imorse, kroppen skrek efter vila, sömn och lite vila till. Jag vet inte sjuktrött utan bara tröttrött. Men varför sova när man kan åka skidor? Så skidstassen åkte på och sedan blev det frukost. En lugn långfrukost idag, eftersom det ändå inte kommit någon snö så passade vi på att ta det lite lugnt. Sedan åkte restrande kläder på för att komma ut i backen. De första åken var riktig bra, i pisten. Ingen offpist idag, eftersom det bara (jaa det är bara)kommit 5-10 cm snö inatt. Efter fikabreaket så kom solen upp, vi fik se vulkanen och hela det fina landskapet. Det är verkligen vackert. Men skidåkningen blev sämre då solen värmde på som en vårdag.
En askonstig gondol, man satt i mitten på dn, så det var som två delar.
 
Vi gick istället hem och tod på oss lite andra kläder och gick ut för en promenad. Jag som håller på att få tuppjuck här av att inte få några grönsaker gick in i varja mataffär eller möjligt ställe till att hitta grönsaker för att se om det fanns något annat är purjolök och morötter. Jag kom hem med gullök, majs och svarta skivade oliver. Det blev en hejdundrande god omelett. Fattar inte att detta landet inte har grönsaker?! Jag trodde typ det var det dom levde på, nudlar och grönsaker, men nej, det verkar inte så.
Så mamma när jag kommer hem har jag en beställning på mat:
* Avokado ( i massor)
* Paprika
* Småtomater
* Gurka
* Bladspenat
* Physalis
* Sharon
* Melon
* Fetaost
*Potatismos
Det är nog det jag kan komma på änsålänge, kanske lite lösgodis också. För det ända som finns här är snickers och kitkat! :)
 Stoppljusen hade slutat fungera, så farbror blå fick jobba lite. Tur han har hjälm när han står sådär mitt i vägen.
Typisk japans skoterparkering?!
 
Vi har även fått byta boende, frårn att ha bott bara jag och emmie till attbo med 10 andra. Det kan bli spännande, vi som vill sova tidigt, gå upp tidigt och sedan sova én stund på eftermiddagen ska nu behöva anpassa oss efter andra. Tur det bara är 4-5 nätter!
massa snöö!!
 mataffären
 
Nu ska jag vila och be till högre makter om att det kommer massa snö, SNARAST! Tack!
Avslutar med en liten "reklambild" för Hestra Handsken! :)
 
 

Söndag

Publicerad 2013-01-20 06:58:00 i Allmänt

Jag vaknade imorse och kände mig friskis, äntligen! Eller frisk o frisk, jag känner mig bättre iaf. Men Emmie känner sig fortfarande sjuk, så jag åkte ut med Andrew och Troy. Vi tog ett åk under gondolen innan vi påbörjade våran tripp upp till den blåsiga toppen. Hade tänkt att vi skulle hikat upp till toppen-toppen idag, men eftersom det blåste så så tog vi gaten nedanför istället. Vi skråade oss bort så vi kom på helt orörda marker. Det var UNDERBART, som vanligt. Hittade ett perfekt ställe, eftersom man är liten (vilket alltid är bra) så åkte jag under vissa av träden, där ingen annan komit åt, så jag fick ett helt åk orört puder, amazing! Dock är det jobbiga när man kommit ner, då är det bara att slänga av sig skdorna och börja gå, ca 10 min för att ta sig tillbaka till backen. MEN det är det värt!
Någon har köpt dom bästa handskarna man kan ha!! :)
 
 Detär lite snö utanför, knappt man ser ut! 
 
Hemma igen, drog upp Emmie och tog en promenad i det fina vädret följt av en riktig lunch. Hon åt carbonara och jag kyckling och potatis, mums! Nu är vi hemma igen och ska ta en dusch, vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte. Blir ingen kvällsåkning ikväll iaf, sparar mig till imorgon och hoppas att Emmie är kry då så hon kan följa med.
 lite riktig mat, äntligen!
 
Tillägnad Amanda. Måste nog ändå säga att jag får se mig besegrad, Heinz är nog bättre än Felix!
 
Inser att resan börjar gå mot sitt slut, bara 8 skiddagar kvar nu. Det går alldeles för fort. Måste nog börja tänka på vad vi ska se i Tokyo. Någon som har några förslag?
såhär glad blir man av att blogga!
 
En liten film från resan so far!
Ta en titt och njut :)
 
Ha en bra dag vänner! :)
 

Sjuklingar

Publicerad 2013-01-19 06:45:46 i Allmänt

Klockan var imorse ställd på 07,00 för att hinna upp och få lite frukost (eftersom den alltid är slut när vi går upp) och att gå ut och få några riktigt bra puderåk innan alla människor kommer. MEN, när klockan ringde så sa Emmie direkt att nej, jag måste stanna hemma idag, min hals gör ont och jag mår inte bra. Jag kände efter och kände också att min hals inte var den bästa, hosta och febrig. Så det blev att stanna inne istället för att njuta av det underbara pudret.
 
Emmie gick upp och åt frukost medan jag sov vidare. Sedan har vi mest legat i sängen idag. Var nyss uppe i affären och bunkrade upp med mat så vi slipper gå ut mer idag, så nu ska vi nog vila lite igen. För imorgon tänker vi åka skidor, vare sig våra kroppar vill eller inte. Eller jag tänker iaf, kan ju bara prata för mig själv :)
 
Man blir helt deppig av det här, sitta hemma och titta på varandra, sova, titta, sova.. osv... Det är ju inte därför vi är här. Men samtidigt behövde vi nog en ledig dag också. Så vi kan åka vidare i det underbara pudret sen! :)
 
Fick dock höra att snön kommer avta och inte visa sig på 4 dagar igen, jag HOPPAS för allt i världen att den som sa detta har fel. För jag vill åka puder, hela tiden!!
 
Hoppas allt är bra med er där hemma annars! :)

Skitdag, eller?!

Publicerad 2013-01-18 08:25:49 i Allmänt

Dagen började med att vi vaknade och bådas halsar var skit! Men när vi tittade ut insåg vi att all snö som kommit igår inte kunde missas pga av detta. Så upp och äta frukost för att sedan bege sig till backen. Storm och snö ledde till att inga liftar upp till toppen var öppna, så alla åkte runt i skogarna. Dock så var det så SJUKT mycket snö idag så det räckte och blev över. Vi började att åka så långt upp vi kunde, därifrån skulle vi skråa oss bort en bit för att få orört puder. Backen lutade lite lagom neråt och vi satte fart. Bara det att efter ca 20 m så var vi helt fast. Snö upp till midjan och kom ingenstans. Vi fick börja gå i denna snön med skidorna på, lyfta upp skidspetsen varje steg vi tog i säkert 100 m. Och backen lutade neråt(!!) och vi kom ändå inte framåt för det var så mycket snö. Det var så galet.
Till slut kom vi iaf ner och kunde ta några riktigt goa svängar i höftdjupt puder, som ibland även blev puder som var lika djupt som jag är lång. Jag försvann, glasögnonen vad täckta med snö och jag hade ingen aning om vart jag var. Så det var bara att göra en snabb stopp, dra några varv med handskarna på glasögonen för att sedan fortsätta tugga snö ner. Så underbart!
Om ni funderar på att åka puder, åk till Japan!!
 
Vårat fika för dagen! :)
 
 
Efter några åk så åkte vi hem och vilade, som vanligt. Men kroppen är sliten och mår inte alls bra. Känner mig helt förstörd, men några kvällsåk ska vi nog orka med. I detta pudret så bara måste man passa på att åka!!
Emmies bästa vän!!
Tummen upp för idag!
 
Lyckades nu lägga upp lite filmer på youtube, länkar nedanför, men är inte säkert det fungerar. Men värt ett försök :)
http://www.youtube.com/watch?v=4zZtDCjuxFw
http://www.youtube.com/watch?v=tn-eFdXDZms
http://www.youtube.com/watch?v=GwNG0-yFaro
http://www.youtube.com/watch?v=MFW8mWMjuzo
 
Dax att slänga i sig lite mat! :)
 
Lite bilder från boendet!

Kvällsåkning

Publicerad 2013-01-17 13:11:39 i Allmänt

Ytterligare en dag på skidor, vi är nu uppe på våran 10:e dag här. Tiden går så snabbt nu, så man skulle vilja vrida ner hastigheten lite.
 
Idag gick vi upp lite senare, eller vi gick upp halv 8, sedan var det snabbt ut till backen för att försöka få några bra åk i all puder som kommit. Solen lyste, vulkanen visade sin bästa sida och pudret var underbart. Vi åkte några åk och helt plötsligt var solen som bortblåst och snön var åter tillbaka. Det riktigt kräksönade, hela eftermiddagen! Så vi åkte några timmar och sedan vid 1-2 tiden gick vi in och vilade. Efter några timmars sömn lagade vi lite lyxmiddag igen för att sedan kunna gå ut och göra några åk i kvällsljuset. 
Vi började med att ta gondolen upp, sedan ett åk precis under. Jag kände mig besviken, var det detta alla hade pratat om?! Så åker efter testade vi en lift till upp och jag förstår precis nu. Det var så sjukt, det var säkert 1 m nysnö, som hade kommit från att vi gått in på eftermiddagen!!! Jag hittade ett helt underbart ställe, ingen hade åkt där och snön bara sprutade i ansiktet (snorkel, var är du när jag behöver dig?!). Det västa var bara att Emmie hade hittat ett liknande ställe i backen, så helt plötsligt hittade vi inte varandra. Så jag tänkte att det bästa var att åka ner till liften och vänta, några minuter senare kommer en stressad Emmie ner och slänger sig på mig för en kram. Hon hade blivit lite orolig, och visst, det var jag också. Men efter det åket så var jag bara SÅ GLAD! Väl tillsammans igen visade jag Emmie mitt superställe (som visst fler också hade hittat nu), och vi var i paradiset!
Vi hittade sedan Schweizarna från lodgen där vi bor och tog ett åk med dom. Här var det fart och fläkt kan jag lova. Vi som i vanliga fall stannar lite då och då o ser till att vi är på banan fick bara bestämma oss för att hänga på. Så det var full fart neråt som gällde, över pucklar, in i skogen, massa snö och helt, helt underbart! Det var så roligt att få en annan slags skidåkning också, vi var också på andra ställen än vi varit innan, vilket är roligt så man inte alltid åker på samma ställen. Så imorgon kanske vi ska ta och åka med dom, så kanske vi får ännu fler nya ställen!
Nej, vi lovar, vi ska inte hugga ner några träd. Men vi kan inte lova nått!
 
Eftersom Emmie nu också börjat känna sig sjuk ska vi nu duscha och sedan försöka sova, nu vill vi vara friska!!
Hoppas ni har det bra där hemma :)
 
 

Snön är tillbaka!!

Publicerad 2013-01-16 14:01:48 i Allmänt

 
Gårdagens pulkarace!
 
Vaknade upp imorse, med alldeles för lite sömn i kroppen. Hörde massa maskiner utanför och insåg att snön äntligen var tillbaka.
Så det var bara att ta på sig kläderna och springa upp för att få i sig lite frukost. Vidare ut i backen, gaten var redan öppen och det var, F A N T A S T I S K T! Det var snö upp till midjan, minst. Snön sprutade i ansiktet, snö överallt. Jag fick till och med SPOTTA ut snön ur munnen för att kunna andas, men med leendet på läpparna blev det bara mer och mer snö i munnen. Men vad gör det, detta är ju livet.
 
 
Jag kan på riktigt inte beskriva med ord hur bra denna dagen har varit. Det har varit den sjukaste puderdagen någonsinn, det skulle kommit 1 cm snö och det kom typ 1 m! Mer sånt tack :) Och lyckligtvis så snöar det fortfarande.
Som ni förstår har dagen varit amazing. Men efter alla promenader från botten på puderåken tillbaka tillbacken säger nu kroppen tack och hej för sig, benen krampar och kroppen vill sova. Så när vi kom hem somnade jag och sov några timmar, sedan gick jag och Emmie till affären för att sedan laga en riktigt gó middá! Det blev stekt vitkål, morötter, purjolök, svamp, räkor och ris. Till detta ett par stekta ägg, mums! känns som det kan behövas lite "riktig" mat efter all våran skitmat vi äter. Till frukost blir det frosties med mjölk, vittbröd med sylt och juice. Till lunch idag blev det pizza, men innan det han vi med en snickers och en efter lunch också, eller ja vi åt en halv var varje gång (så så farligt är det väl inte?!). Sen blev det då lyxmiddag ikväll + några kakor! Så hej FetMichan!!
inte så pigg på att vara med på kort!
 
Nu bjuder jag på lite bilder från dagen, ska försöka lägga upp lite filmer men det funkar inte här på bloggen. Någon som vet vart man kan lägga upp filmer? tips mottages gärna!
Emmie fastnade i ett litet träd!
Snö upp till knäna, minst!!
Emmie, vart är du?!
 
Sov gott!!

Soldag, tisdag!

Publicerad 2013-01-15 06:00:36 i Allmänt

Tog lite sovmorgon idag, så gick inte ut i backen förens kl halv 10. Kändes som vi behövde det, somnade kl 10 igår av utmattning, tror vi håller på att bli förkylda båda två, men jag hoppas jag har fel. Somnade igår med huvudvärk och konstig känsla i kroppen, ni vet sån känsla att kroppen är trött och håller på att få feber. Vaknade med samma känsla och efter en dag (eller iaf några timmar) i backen känns det inte bättre. Så får nog bli att vila lite och sedan kanske vi ska ta lite kvällsåkning ikväll.
vuklanen
 
Det har inte snöat på några dagar nu, vilket är skittråkigt! Nu vill vi ha ny snö. Det snöade på toppen idag, men det blåser storm, så liftarna upp till toppen är stängda och lavinrisken var idag hög. Vilket leder till att man blir fast i backarna längst ner på berget. Det var iof skönt att solen för första gången visade sig sedan vi kom hit. Men skit på solen och kom tillbaka snön. Jag vill inte ha sol, jag vill ha snö!!
 
Vi hoppas att prognosen har fel, det visar snö först på lördag och det är inte mycket då heller. Men dom som varit här säger att det brukar vara fel, så vi sitter här och håller tummarna. Det snöade faktiskt uppe på toppen (så långt upp vi kom) idag, så det kanske kan bli lite puder ändå. Men det är klart, det måste sluta blåsa först!
Den här lilla skiten satt i mina skidor imorse, undrar vem som satt dit den?! haha!
 
Nej, nu ska jag vila lite och hoppas att förkyldningen som är påväg att komma blir skrämd och försvinner!
 

Rusutsu

Publicerad 2013-01-14 13:09:41 i Allmänt

Ett träd som sjunger, haha!
Tjolahop! Då har vi varit här i exakt en vecka, en väldigt bra vecka. Som ni kanske läst började veckan på topp med massa snö och vi trodde att det skulle fortsätta. Men icke, nu har det slutat snöa, vilket betyder att vi inte får någon puder att åka i. Men förhoppningsvis börjar det imorgon igen så vi kan fortsätta våran underbara resa.
Inte för att den är dålig nu, men vi vill ju ha puder!
 
Idag åkte vi till Rusutsu, ett annat berg 1 timma ifrån Niseko. Det var fantastiskt, och jag kan bara föreställa mig hur bra det hade vairt om det varit en puderdag. Så idag har vi bara åkt i backarna, nästan. Vilket inte heller är fyskam, och skidorna funkar faktiskt riktigt bra där också. Man kan inte trycka på som man vill, men dom funkar.
Det var ett ritkigt häftigt ställe, typ som två berg i ett, det var liftar på ena berget, sen fick amn ta en gondol över dalen, sedan var det liftar på andra sidan på det berget. Så häftigt. Det var ett nöjesfält på ena sidan som man åkte över med liften, så sommartid är det en nöjespark där. En helt ny grej för oss, skidort och nöjespaark på samma ställe. Hestra, kanske något att satsa på?! ;)
Vi åkte kl 8,30 imorse och var tillbaka kl 18,00, så nu är man lite mör i kroppen. Har ätit lite ägg och grönsaker, gott med lite annat. Men såklart blev det en toast också, idag med jordnötssmör. Allt för att bygga på lite extra vikt!
Imorgon vet vi inte riktigt vad vi ska göra, kanske bli det lite åkning på förmiddagen och förhoppningsvis kvällsåkning OM snön nu vill komma. Annars blir det kanske att gå upp till toppen för att försöka hitta lite orörd snö, för det är vad jag känner för just nu.
Matt, Emmie och Simon
 
 
Bara två veckor kvar på detta underbara ställe, sedan ska vi till Tokyo och se oss omkring. Dock har det blivit en liten miss, vårat plan går kl 9,30 den 30:e men första bussen härifrån går kl 8,00 vilket betyder att vi inte är framme i Sapporo förens kl 10,00 typ. Så vi har nu bokat en buss den 29:e på kvällen. Så vi kommer till flygplatsen kl 18,30 och ska sedan försöka spendera natten där innan planet går mot tokyo. Tror vi kommer få två timmars god sömn på planet då.
 
 
Här visar dom hur maten ser ut!
Biosalong 4D
 
 
Nehe, dax och sova! Ha det bra :)
 
 

1 vecka

Publicerad 2013-01-13 09:36:11 i Allmänt

Dagarna flyger iväg, och nu börjar man äntligen att komma in lite i hur det är här. Frukost tidigt, ut i backen, underbara åk, hem o vila, ut och äta och sen hem och sova. Och under hela dagarna prata med massa nya människor, det är så spännande att höra hur dom har det i andra länder och hur man gör där, Det är riktigt spännande.
 
Dagen idag var inte toppen, eftersom dumpet som skulle kommit inatt uteblev så blev dagen inte ritkigt som planerat. Vi skulle åkt till nått ställe, vet fortfarande inte vad det heter, men bussen var full. Så vi åkte i Hirafu, vilket var en riktigt miss. Vi skulle ha åkt till Annupuri hörde vi sen. Så efter två timmars kämpande i tung, blöt, uppåkt snö i storm så gav vi upp. Insåg att dagen troligtvis inte skulle bli bättre och åkte hem för att sova. Efter våran sömn fick vi höra att Moiwa och Annupuri hade varit fantastiskt. Men, men.. imorgon ska vi iallafall åka till det här andra stället.
Nu har vi kört lite magträning här inne, folk satt o skrattade åt oss, vilket jag kan förstå, haha! vi måste ha sett ganska roliga ut, två svenska idioter som tränar när dom är på skidsemester. Men det är sådana vi är!
 
Ikväll ska vi ut och äta på samma ställe som vi var när jag fyllde år, men idag får vi sällskap av våra vänner.
 
Annars hadet nog inte hänt så mycket, jo, vi måste leta upp en bankomat imorgon, vilket vi har hört är svårt här. Så det blir morgondagens mission ;)
 
puss&kram!
 

Day off!

Publicerad 2013-01-12 09:43:19 i Allmänt

Idag har vi tagit en dag ledigt! Det var skönt att bara få vara, sova länge, sova lite till och sen äta lite mat. Tanken var att vi skulle åka kvällsskidåkning, men eftersom det inte börjat snöa ännu (vilket det skulle ha gjort) så väntar vi med åkning tills imorgon. Känns inte så lockande att ta sina fetingskidor och åka i pisten när det är uppkört. Och eftersom det ska komma ett dump på ca 4 dm inatt så tror jag vi gör rätt i att vila en dag när det ändå inte är toppen i backarna!
 
Imorgon ska vi åka med våra Australienare till något annat ställe, vet inte riktigt vad det hette, men vi tänkte att vi måste prova lite andra ställen också när vi är här. Så imorgon blir det en dagsutflykt igen.
Sen tror jag att vi ska köra här i Grand Hirafu några dagar, kanske gå upp till toppen så vi får några riktigt härliga åk!
 
Skypade med mina sambos hemma innan, dom verkar ta hand om varandra och huset. Så jag slipper oroa mig :)
 
Ha en trevlig dag, nu ska vi ut och ta lite luft!
 
 

Fredag, underbara fredag!

Publicerad 2013-01-11 10:36:34 i Allmänt

Har idag varit i Moiwa, ett annat ställe här. Det var så grymt bra! Det var knappt nått folk, det var typ vi och kanske 40 personer till. Så det var bara att åka och åka och det var hur mycket snö som helst efter nattens snöstorm! vi åkte med våra kompisar från Australien, så dom visade oss gaterna vi skulle åka i och ställena där ingen varit innan. Helt ljuvligt.
Efter lite fika och lunchpaus skulle vi ut och fortsätta, men pga vinden stängde dom liften så det blev inget med det. Vi kunde ta några åk i den "korta" liften, så några fler åk blev det. Men tyvärr inte så många som vi hade velat. Istället åkte vi hem och gick till cafet i huset brevid och drack kaffe!
 
Förresten så vaknade vi i natt av att brandlarmet började tjuta, eller ja batteriet var slut, så var 5 minut tjöt den till. Så vid kl 3 i natt gick jag upp, irriterad och trött och drog ut batterierna. Sen kunde vi sova vidare hela natten, för att sedan gå upp tidigt för att hinna med bussen till Moiwa.
 
Ikväll ska vi nog följa med våra nyfunnavänner och äta middag. och imorgon blir det skidåkning igen. Det börjar kännas i benen nu, så jag tror att vi måste ta en dag off snart. Bara sova och vila, kanske träna lite mage och överkropp, kan behövas efter all skitmat vi ätit.
Nej, nog för idag, det har varit en kanonbra dag! idag också :)
 
Ha det så bra!
 

Annupuri - bildbomb

Publicerad 2013-01-10 08:27:02 i Allmänt

Idag har ví hittat ett oupptäckt ställe! Annupuri, ligger på samma berg och man kan ta sig dit bara genom att ta liften upp till toppen, men vilket himelrike vi hamnade i. Puder så långt ögat kunde nå, orört dessutom. Där vi åkt de andra två dagarna har det blivit uppåkt nästan direkt, men hit kom vi inte innan kl 9 halv 10 och det var ändå knappt någon som åkt. Helt ljuvligt! Så idag har vi haft lika mycket puder igen, om inte mer. Detta stället blir bara mer och mer underbart för varje dag som går!
 
 
Vi har också sett lite svenskar som sprungit förbi oss, har dock inte pratat med någon ännu. Men nu börjar man komma in i det lite mer så kanske man kan lära känna lite mer folk och åka med också.
 
Imorgon kanske vi ska åka med våra Australienska vänner till något annat ställe, kommer dock inte ihåg vad det heter. Men det ska visst vara lite mindre liftåkning och med skidåkning!
 
Förresten så är det helt sjukt hur man kan få såna åk som vi får bara genom att åka med en lift. Hemma hade man fått vara ute absolut först för att ens få ett åk (som inte ens är i närheten av så bra) med lite puder.
Men vi har sagt att OM det slutar snöa någon dag, ska vi ta våra stighudar och gå en sväng, för att hitta lite annat. Men änsålänge klarar vi oss utmärkt på detta. Plus att man inte ser längre än skidorna räcker på toppen. Vilket kan vara lite riskabelt om vi ska åka någonstans utanför pisten!
 
Här är lite bilder från gårdagskvällen då vi var o firade min födelsedag!
 
 
Tack och adjö :)
 
 
 
 

Födelsedag!

Publicerad 2013-01-09 07:06:08 i Allmänt

Idag är det den 9 Januari, 2013. Jag fyller (host, host) 20...3! Och jag befinner mig i Japan, Niseko, Grand Hirafu. Jag och Emmie kan fortfarande inte fatta att vi är här, och ännu mindre efter dagen.
 
Vi gick upp och åt en stadig frukost?! Rostat bröd, sylt och lite mjölk och frostis så vi skulle stå oss ett tag. Vi tog sedan bussen till backen, när vi väntade på bussen stod även några Australienare där som bor på samma ställe som oss. Vi började prata med dom och det slutade med att vi hängde med dom och åkte skidor. Vi tog något åk i backen innan den första "gaten" för dagen öppnades, underbart! Kan inte fatta att det på samma ställe igår var uppkört efter bara någon timma och att det idag var helt orört igen. Det snöar massor!
Efter första puderåket sa jag till Emmie att jag tyckte vi skulle ta oss en lite tur upp på toppen. Sagt och gjort, vi tog våra skidor under armen och gick. Och 3 av våra nya vänner följde med oss.
Så vi gick, och vi gick, och vi gick lite till tills vi var uppe. Det blåste storm och vi såg absolut ingenting. Kinderna var vita och vi kände att detta kanske inte var den bästa iden vi hade kommit på. MEN, det var det. Så fort vi bara hade tagit oss några djupa POW POW svängar ner började man se mer och mer. Det var snö till höften och den här grejen med att ha snorkel börjar nu att visa sig. I varje sväng fick man hålla andan för att snön sprutade bokstavligt talat upp i ansiktet. Så med öppen mun hade man haft den full av snö på bara en liten kortsväng.
Hur som helst, åket fortsatte och benen började bli trötta. Men vad gjorde väl det när vi fick åka vårat livs puderåk? Vi valde väg ner och kom ner till vad vi trodde var backen, men NEJ. Då var det bara att hoppa ur skidorna och börja gå igen, ca 10-15 min för att ta sig ut till backen igen. Som tur var var det en pistad gångsträcka så vi slapp att pulsa.
Men det var SÅ vart varenda litet steg vi tog (och de förfrysta kinderna vi fick).
 
Sedan blev det lite matsäck som vi släpat med oss, kan ni gissa vad det var?! Vitt bröd, marmelad, drickyoghurt och snickers. Mums i magen!
Efter detta tänkte vi att vi skulle upp och ta ett till puderåk, utan att gå. Sagt och gjort, bara det att efter halva åket kändes benen som två betongklumpar, så sita svängarna var med att försöka ta sig ner, inte få till sina bästa svängar man haft. Väl nere vid liften var det bara att ta sig upp till toppen igen för att sedan kunna ta sig heeeela systemet ner för att kunna åka hem. Detta innebar mjöksyra, kramp i vaderna och ont i hela benen. Men vi klagar inte, vi bara inser fakta att vi kanske inte är topptränade längre. Men vi klarar oss och vi fick ju också vårat livs åk! :)
 
Inte nog med det, när vi åkt våra puderåk dessa dagar när vi kommer till en lift har det suttit en gubbe där. Första åket trodde jag det var en riktig människa men insåg sedan att det är en kompis till våran Tessan! Så Tessan, här är din nya man ウサギ heter han. Verkar himla trevlig och skräms inte alls som du, så du borde ta efter honom lite!
 
Nu ska vi vila lite innan vi ska gå ut och äta födelsedagsmiddag! :)
 
Förresten, kan någon hjälpa mig?!
vad betyder detta? haha!!

Första dagen på skidor!

Publicerad 2013-01-08 07:40:02 i Allmänt

Idag har vi gjort våran första dag på skidor, vi gick upp i morse och var nog båda lite nervösa över vad som skulle ske. Men efter att ha fått hjälp att låsa våran dörr till rummet (två blondiner kan inte sånt), så fick vi veta vart bussen till backen gick. Vi hoppade på och tog oss till backen där vi började med att köpa liftkort. Vi har nu köpt ett 50 timmars kort, så varje timma vi går igenom får vi åka så mycket vi vill, och jag kan säga att det räcker. Idag har vi gjort åt 3 h på de 5 timmarna vi var i backen. Benen är som spagetti!
Backarna är låååååååånga! En lift här är som 3 hamra liftar, och då är det 3-4 st sådana innan man ens är på toppen! Så benen är måttligt trötta när man tagit sig ner.
 
 
De första åken åkte vi enbart i backen, vi försöke förstå hur systemet hängde ihop och försökte bli kompis med skidorna. Vilket inte gick jättebra.Med en stor klump i magen gick vi istället och fikade på lite vatten och choklad.
 
Emmie som varit så nervös över hur toaletterna skulle fungera har nu andats ut, och vi har faktiskt kommit fram till att dom är bättre här än i Svegie.Det är till och med värme i toastolen, hur gött är inte det? Man vill nästan sitta kvar hela dagen för det är så varm och skönt.
Efter fikat tänkte vi att vi skulle åka lite till, så vi tog oss upp på toppen och såg att dom öppnat några "gater" (offpistområden), så vi tog tag i våra liv och hängde på lite annat folk som skulle åka.
 
 
HALLELUJA MOMENT! Mina skidor är nu mina bästa vänner, dom går som en kniv i smör, svänger precis som jag vill och dom är helt underbara. Så nu behöver jag inte oroa mig för det längre.
Vi hade ca 40 cm puder idag, och på vissa ställen var det mycket mer! Det var så underbart, om jag trott det pudret jag åkt innan varit bra så var detta ändå 1000 ggr bättre! SÅ SKÖNT! :)
Så efter att första dagen är gjord känns allt nu mycket bättre, vi kommer trivas hur bra som helst och om vädret fortsätter som nu så kommer det bli MYCKET puder! Nu är det både sol och snöar samtidigt, så nu ska vi ta en promenad!
 
 

NISEKO

Publicerad 2013-01-07 12:29:03 i Allmänt

Nu sitter jag i sängen i Japan, där vi nu ska tillbringa våra närmsta 21 dagar. Det känns fortfarande helt overkligt att vi är här, och vi börjar nästan fundera på vart vi har kommit. Men för att ta allt från början.
 
Vu startade morgonen tidigt med att åka till Landvetter för att gå ombord på första flyget till Frankfurt, jag somnade (som vanligt) och siv nästan hela flygningen så efter ca 2 timmar var vi på plats. I Frankfurt hade vi sedan två timmar att slå ihjäl, tänkte vi... Men att bara ta sig från första flyget till där vi skulle hoppa på andra tog oss en timma, och då var vi ändå på samma terminal. Så vi var glada att vi hade tid på oss, så vi köte lite mat och satte oss och fikade.
 
En dubbeldäckare tog oss sedan från Frankfurt till Tokyo. Både jag och Emmie somnade så fort planet lyft från marken och sov sedan ca 1 timma innan vi fick lite snacks. Eftersom man har det lite lyxigare på långflygningar så satte jag sedan på Rock of Ages på min skärm, dock tog det bara 50 min innan jag återigen sov, Men som tur är så är det ju matservering hela tiden, så efter bara 20 min så fick man vakna till igen för att få i sig lite ris, ägg, grönsaker och några sushi bitar. Det var faktiskt inte så dumt som jag trodde, så det får vi nog testa någon mer gång när vi är här. Tror inte vi har så mycket val heller, för mataffären har inte jättemycket att erbjuda!
Iaf, efter maten så var det bara att försöka sova igen, ungefär 17,00 svensk tid hade vi kommit in i nattens mörker över kanske Ryssland, Sibyrien eller något liknande. Filmen åkte på och jag lyckades precis ta mig igenon hela utan att somna. När jag sedan såg mig omkring såg man alla Japaner sitta och sova, med munskydd på?! Varför, är det någon som vet är jag mer än nyfiken på att veta varför!!
 
Resan gick bra och vid kl 7 japansk tid (23,00 svensk tid) fick vi in frukost, vilket man var sådär sugen på mitt i natten, eller ja det är ju bara att vänja sig, det är ju morgon här! Till frukosten lyssnade jag lite på msuik. Och jag tror på riktigt att mina kära sambos i Funäs har smittat mig med en riktigt dålig sjukdom!!
Vad hände med att jag lyssnar på House det första jag gör på morgonen? Samuel och Andreas, fy på er!
 
Väl framme i Tokyo var allt skyltat på Japanska, eller ja det fanns väl en och annan engelsk skylt, men det var svårläst. Vi hade bråttom då planet var ca 30 min försenat till Tokyo och vårat andra flyg skulle gå 1 timma senare, Så med en timma på oss skulle vi igenom en säkerhetkontroll, en pass kontroll, hämta ut våra väskor, springa till nästa incheckning där det tog en hilma tid. MEN vi hann, men det var på håret. 10,05 skulle flyget gå och 10,04 boardade vi planet.
 
Det som var lite roligt var att det var 4 killar från Schweiz med oss på flyget till Tokyo, vi sa att dom kanske kunde vara skidkillar men tänkte sen att nej, det är dom inte. Men när vi sedan stod och skulle checka in i Tokyo visade det sig att dom hade skidfordral med sig, och inte nog med det. Dom skulle till Sapporo och Niseko också. Men för att ta det hela ett liiiitet steg till så skulle vi även bo på samma boende. Så Hej och Hå Schweiz, här är vi.
 
Sista bussresan gick också bra, men sedan fick vi stå och vänta på våra husvärdar som skulle hämta oss. Dom hade fastnat i snön uppe i backen och inte tagit sig ner. Men tillslut kom dom och vi fick vårat lillarum och internetkoden. Så sedan har vi bara handlat lite mat, gått en promenad och nu ligger vi i sängarna kl 20:25 och tänker faktiskt släcka lampan för att sova,
 
Vi fick vet att det serverades en enkel frukost mellan 07:30-08:30 imorgon innan det bär av till backen. Då ska lifkort fixas och sen ska vi lära känna systemet lite, det är MYCKET större än jag trodde, så det blir spännande.
Phu, hur ska detta gå?!
 
Ha en bra dag alla där hemma! :)

Dan före dan med stort D!

Publicerad 2013-01-05 14:31:04 i Allmänt

Lördag, 1 dag, 16 timmar kvar! Nu ÄR det nära...
 
Nervositeten börjar lägga sig lite efter våran provtur på på Isaberg innan idag. Första problemet var stighudarna, hur skulle vi få fast dom? men som dom två kloka människorvi är, så löste vi såklart detta utan större problem.
 
Nästa var att ta sig upp, men även detta lyckades vi med. Så vi var nöjda när vi väl bestigit denna höga topp på 308,8 m.ö.h.
 
Med ömma muskler och trötta ben skulle vi sedan ta oss ner. Vilket var det västa med dagen. Blåis, feta skidor och kanske inte värdlens bästa kanter gjorde att åkningen dessa stooooora 3 svängar ner inte var så mycket att hänga i granen.
 
Men förhoppningsvis får vi inte is i backarna dit vi ska, fick mail från boendet häromdagen, 5 m snö. Så tror skidorna kommer passa liiiiiite bättre där än vad dom gjorde här hemma i lillapluttebacken:)
 
Nästa gång jag skriver så sitter vi förhoppningsvis i Niseko och har kanske hunnit åka lite puder! :)
 
Ha det bra så länge så hörs vi!

4 dagar kvar

Publicerad 2013-01-02 09:08:05 i

Nu börjar det kännas, fjärilar i magen, dålig sömn. Mardrömmar om allt som kan hända. Planeringar i huvudet om vad vi gör om si eller så händer, vad man ska packa, få med sig allt osv.
Resfeber tror jag det kallas!

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela