michaelajohansson.blogg.se

1 vecka

Publicerad 2012-11-27 20:23:18 i Allmänt

Vissa kanske har undrat över, vad hände i förra inlägget, helt tomt. Då kan jag nu berätta för er att jag la mig i sängen tidigt i söndags, helt slut efter innebandyträningen, tog upp telefonen och insåg att jag bara hade 5 arbetsdagar kvar, alltså bara en vecka(!!). Började skriva ett inlägg om allt möjligt och uppdaterade, men vad som hände sedan vet jag inte. Ingen text fanns kvar så långt ögat kunde nå och jag orkade inte skriva om. Och så visste jag inte heller hur man tog bort inlägg man redan gjort, så jag lät det vara, lite som en cliffhanger ;)
 
Nu är jag iaf på banan igen och idag kan jag VERKLIGEN döpa mitt inlägg till 1 vecka, för idag om en vecka sitter vi i Funäs. Jag längtar som en tok och vill åka nu,nu,nu!
 
Helgen var lugn, blev ett backintervall pass uppe på Isaberg, trodde mina ben skulle skakasönder på vägen ner sista gången. Dom var verkligen som överkokta spagettis.
I söndags kom emmie och vi testade våra lavinprylar, känns bra att båda nu vet lite mer hur dom fungerar och hur man gör. Så vi kan hitta varandra om det skulle bli skarpt läge (vilket vi hoppas att vi slipper uppleva!!) Efter det åkte vi till Roupez och beställde det sista till resan, våra stighudar. Så nu är det det ända vi väntar på, sedan är vi redo för resan.
Fick ett meddelande i lördagskväll att mina bindningar hade kommit till shopen i Hamra, så när jag kommer upp blir det att slänga på dom och provåka grejerna och se om dom håller måttet även åkmässigt, inte bara för syns skull :)
 
Och som sagt, nu är det bara 3 dagar kvar på Hestra Handskens lager, men det är endel kvar att fixa innan jag åker, några stora ordrar som ligger och väntar. Men det ska väl hinnas med med lite hjälp från brudarna!
 
Som vanligt blir sista veckan hemma hektisk! Imorgon blir det sista jobbet som PT på ett tag, sedan kolla på hokey i Nittorp. Torsdag blir det att packa, fredag åker jag till Maria i Göteborg och stannar till lördag. Söndag packning och såklart gå julskyltningsprommenaden (långt ord det där, hmm..) och sen är det måndag, den börjar med massage innan den avslutas med familjen för att på tisdag morgon sätta mig i bilen till Funäs. Men första stopp, Falsketa och Amanda! :)
 
Träffade förresten med Jossan igår, som äntligen är hemma från Australien (tyvärr åker vi ju om varandra) vi satt och pratade igenom de sista veckorna vad som hänt och sedan tog vi oss till gymmet för ett biceps, bröst och mag pass. Så jag hoppas hon sitter hemma och kvider av ondhet i musklerna idag ;)
 
Ha en bra vecka så blir troligtvis nästa uppdatering ifrån Funäs, vintern och i bästa sällskapet!

2 veckor

Publicerad 2012-11-17 22:47:43 i Allmänt

Oj, vad tiden går. Nu är det bara 10 jobb dagar och 16 dagar toltat tills jag tar flyttlasset och drar till Funäs igen. Känns helt underbart men samtidigt lite pirrigt. Men jag vet inte varför, det är samma jobb som förra året, känner dom jag ska bo med och allt är fixat, men ändå är det lite nervöst. Kan det vara så att nervositeten för Japan-resan börjar komma. Resfeber?! Usch, inte ännu ;)
Har lite saker kvar att fixa innan det är dax, lite saker som inte är inköpta ännu, men det ska jag lösa nästa helg.
 
Igår körde jag lite träning igen, då jag förra gången fick bakslag efter 2 pass så försökte jag nu igen. Idag lurade jag med mig Tessan upp till berget och körde backintervaller! Undrar hur det känns imorgon, antingen känns det bra så jag kan fortsätt köra. Eller så mår jag dåligt och blir trött igen! 50/50 skulle man kunna säga.
Har även passat på att baka lussebullar idag, mumma! När jag ändå var igång slängde jag ihop lite chokladbollar och så lagade jag mat åt Cornelia och hennes kompisar som har födelsedagsfest här hemma. Så idag har det varit full rulle, och inte nog med det.... (kommer längre ner)
 
Imorgon ska jag, Amanda, Andreas och Samuel ses i Jönöping för att fixa det sista till huset i Funäsdalen. Lite småpryttlar som behövs. Och när vi pratade kom vi också på att vi kunde ta med våra vintersaker, då dom ska ta det i sin bil upp åt oss. Så här blev det nu ikväll panikpackning istället för en slapparkväll! Så nu ÄR jag trött. Får bli lite fika nu och sedan får det nog bli att sova tidigt idag!
 
 
Vet inte riktigt hur vi ska få plats?! :)
 
Förresten, hittade lite saker jag tänker sälja, om det är någon som är intresserad så hör av dig! Handskarna är inte använda många gånger (för stora, men SÅ snygga), och skidstället är heller inte använt många gånger (eftersom jag hittade ett till jag köpte).
 
GODNATTkram från julmyset!
 

JULPYNT

Publicerad 2012-11-10 15:45:21 i Allmänt

Yes, nu är julpyntet faktiskt på plats (kanske något för tidigt, men vad då, jag älskar ju jul!) så nu kan man bara mysa in sig på sitt rum och njuta. Det ända som saknas är ju snön och kylan. Men det är faktiskt inte fy skam ändå.
Jag vet att det är överbefolkat med tomtar, men efter att ha haft en hel lägenhet att bre ut sina saker på till ett litet rum, då får det bli så. För alla tomtar vill ju faktiskt komma fram till julen, även fast dom blir många :)
 
Har även gett mina nya skidor och ryggsäck en hedersplats i rummet. Så att jag varje dag när jag vaknar kan kolla på dom, tänka att: okej, några timmars jobb för att jag ska kunna göra denna resan på bästa sätt! Då blir det faktiskt mycket lättare.
Mina nya vänner, vi kommer ha en riktigt bra vinter!!
 
Idag ska även släkten komma hit för att fira syster yster som igår fyllde 17(!!) år, jisses. Om ett år får hon ta körkort, fattar inte att dom där små blir så stora.
Annars blir det jobb med företaget i helgen, sitter och knåpar ihop träningsprogram och lite "föreläsning" om träning och kost. Är alltid roligt att sitta och skriva sånt, så jag tror jag har valt helt rätt extra yrke!
 
Ha en trevlig kväll alla, nu ska jag fortsätta mitt julpyssel med julmusik och kanske lite pepparkakor :)
 

Tisdag...

Publicerad 2012-11-06 20:12:05 i Allmänt

Precis, tisdagar kan vara den sämsta dagen på hela långa veckan. Allt brukar gå långsamt, fel, dåligt, jobbigt. Men idag har faktiskt varit en ganska bra tisdag. Fast, när tisdagarna är bra brukar onsdagarna istället få "tisdags"känsla. Så vi får se imorgon vad som händer då, allt kanske bara går fel. Eller så fortsätter det att gå bra. Man kan ju alltid hoppas :)
 
Varför just denna tisdagen varit så bra kan ha att göra med att jag efter 2 veckors träningsuppehåll pga förkyldning och säkert 6-8 veckors uppehåll från löpning pga av dålig rygg idag har gjort mitt första löppass. Det var alldeles ljuvligt! Sprang en kort runda, i lugnt tempo, med en underbar vän i luren som fick mig att glömma att det faktiskt var lite jobbigt trors allt. Men SÅ skönt, frisk luft, springa av benen och låta huvudet få vila. Det är nu man kommer på varför man älskar att träna!
Så nu hoppas jag att alla dumma virus och bakterier håller sig på mils avstånd så jag får fortsätta träna och bygga upp kroppen inför kommande vinter.
 
Nej, idag fick det bli ett lite kortare inlägg, men vad gör det om 100 år?! :)
 
Ha de!

3 November

Publicerad 2012-11-03 17:49:51 i Allmänt

Och fortfarande inget julpynt i sikte. Vad har hänt med mig?!
Jo, det är nog såhär, jag har insett att det är SÅ mycket mysigare att julpynta när snön utanför fönstet trillar ner i små flingor. Och att jag egetligen inte har julpyntat innan näst sista helgen i november innan heller. Så det är väl bara att knyta fast händerna i något annat så dom inte helt plötsligt har satt upp allt mysigt-fint-juligt utan att jag vet om det.
 
Men jag kan bjuda på en julbild ändå, det är ju faktiskt ändå bara 1-2 veckor kvar tills det är uppe igen.
 
Efter en lååååång arbetsvecka så har jag idag gått en promenad, ätit mat, bakat bröt, sovit middag och nu är klockan snart 18,00. Känns som att det var precis vad man behövde, vila upp sig inför kommande vecka.
 
Men nu är det bara 4(!!!!) veckor kvar att jobba, sen drar jag. Funäsdalen lockar mer än någonsin, efter att ha sett en bild Karin lagt upp idag med solsken, massa snö och folk i backen så suger det i skidåkarkroppen. Jag vill åka NU! Men okej, 4 veckor till får man försöka stå ut.
Har även betalat boendet i Japan, så nu är det bara sista bussresan som ska bokas och betalas, annars kan vi luta oss tillbaka och njuta av att veta att vi snart kommer att vara där. Fick en länk av en kille på jobbet i veckan, en film från Niseko. Man blir ju inte alls tokig!?
Kolla in detta! http://vimeo.com/52021164
 
Nej, nu ska jag laga lite käk åt familjen, eftersom att jag inte gjort mycket nytta innan idag.
Ha en bra kväll gott folk.
På återseende!

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela