michaelajohansson.blogg.se

Vad händer?!

Publicerad 2012-10-25 18:55:15 i Allmänt

Det här trodde jag inte, att jag skulle skriva idag igen! MEN när man har något viktigt att berätta så är det väl bara att skriva på, antar jag.
Eller ja, ni får avgöra själva hur viktigt ni tycker att det är, men för mig är det det viktigaste!
Håll i er... Är ni med?!
 
Det har SNÖÖÖÖÖÖAAAATTTT!!!!!
 
Jag är helt överlycklig! Blir som ett litet barn på julafton när första snön kommer... och andra.. och tredje. Sedan brukar det ge med sig och jag bara blir glad.
 
Dagen började med att gå bättre än igår, vilket var tummen upp. Gick och packade lite handskar och ni kan inte gissa vad jag lyssnade på. Julmusik så klart, vad trodde ni?! Det är ju mindre än 2 månader kvar till julafton.
Gick och myste där på lagret, när man ändå inte ser ut så kan man ju faktiskt drömma sig bort och tänka att det är massa snö utanför. Sa till Agnes att det kanske egentligen vad för tidigt för julmusik, men att jag ändå kände att jag skulle kunnat julpynta nu på direkten. Men det tyckte hon var för tidigt ;) ..och jag med om jag ska vara ärlig! Sa att jag aldrig julpyntar (läs försöker) innan första snön har kommit.
Vi går utanför dörrarna på jobbet och jag börjar hoppa, himlen har öppnat sig. Men glädjedödare, som Agnes är så får hon mig att inse att det bara är hagel. Jag stannar genast upp och inser att mitt 5-års beteende kanske inte är riktigt normalt?!
Hoppar på cykeln och börjar trampa hemmåt, men då händer det. SNÖN KOMMER!! Det riktigt vräker ner, dock är det ju lite för blött för att det ska lägga sig ordentligt. Men jag såg knappt någonting där jag cyklade med världens största leende på läpparna, tillbaka i mitt 5-års beteende igen, och inser då att det faktiskt är helt okej :)
 
Går sedan vidare mot mormor där julmusten står på bordet.. timing? eller kanske bara ödet!
Hem igen och på med jumusik, och nu sitter jag här. Kollar ut på snön, även om det bara är lite kvar, lyssnar på julmusik och njuuuuter!
Kanske får bli julpynt ändå.. eller nej, vi får nog vänta lite.. iaf två veckor till :)
 
Avslutar detta inlägg med en bild på äkta lycka!
Norrland, släng er i väggen, vi har också snö!! (okej, jag är avundsjuk)

Nya skidor!

Publicerad 2012-10-24 20:32:35 i Allmänt

Efter mycket tjat från en viss person (Amanda;)!) så kommer här ett nytt inlägg.
 
Efter en jobbig dag på jobbet, där mycket har gått fel, eller ja det har i alla fall inte gått bra. Övertiden är spikad 3 veckor framåt vilket är bra, men samtidigt lite jobbigt. Men jag leder faktiskt min och Agnes "röding" tävling, ÄVEN fast det är jämt. Det kan gå precis hur som. För er som säkert inte fattar någonting så har vi en tävling i vem som packar mins fel, alltså för varje fel man gör får man en "röding", vilket ger ett streck på den lilla vita lappen. Och innan dagen hade gått stog det jämt(!), vilket betyder att vi båda är lika bra. Eller kanske dåliga?! ;)
 
Efter en dag med mycket konstigheter kände jag att kroppen även idag var sliten och inte ville göra mer än nödvändigt. Vilket ledde till en dusch efter jobbet för att sedan få "gó middá" hos mormor. Efter det tog jag mig en tripp till Isaberg och Roupez, våran skidshop i Hestra. Mamma jobbade ikväll så tänkte passa på och träffa henne lite och alla andra trevliga prickar som jobbar där. Så fort man går in genom dörrarna känner man sig hemma, alla pratar med alla, skämtar och är glada! All kredd till er som får en att känna sig välkommen!
 
Men för att komma till saken. Dagen började ju som sagt var inte såbra med en jobbig dag på jobbet (tisdag skulle man kunna kalla den). MEN när jag kom in genom dörrarna och kände denna atmosfär och att dom sedan säger till mig att mina skidor har kommit! Kunde det bli en bättre kväll?!
-NEJ!
Känns som att vintern kan komma nu, skidorna är alltså hemma. Och inte nog med det, dom är ju snygga också. Och förhoppningsvis väldigt bra också :)
 
Stod och pratade med Emmie(My Japaneese friend) också, båda två känner att Januari nu är mer än välkommet. Nu vill vi åka!
 
Väl hemma sitter jag nu här, framför datorn, med massor av träningsprogram som ligger och vänar på att jag ska fixa dom, bonde söker fru på tv:n, varmt vatten i vattenkokaren och sist men inte minst, med pjäxorna på!
Känns att benen lever om jag säger så, trampdynorna börjar sticka och smalbenen kommer säkert vara ömma efter detta. Men det är SÅ mycket bättre än att dra på sig sina tävlingspjuck det första man gör. Kanske man ska göra förresten, ta på sig det mest obekväma, vänja benen och sedan ta på sig sina stövlar (ja jag kallar mina pjäxor för det, för dom är så sköna i jämförelse) istället. Eller så kanske man ska ha på sig dom sköna o bara njuta en höst av att inte behöva pressa ner fötterna i sina trånga, försmå pjäxor.. Ja så får det bli! Fast jag ska inte klaga, gärna ha lite ont, det är det värt med allt roliga man sedan kan ha!
 
På lördag ska jag till Jönköping på Sport mässa. Hoppas att det finns något roligt, kanske lite ny inspiration och nya ideer. Det behöver man alltid!
 
Men tills dess är det två jobbdagar kvar, imorgon blir det antagligen en lugn kväll för att kroppen ska få återhämta sig helt. Och på fredag blir det återigen sjukgmnasten för att försöka få ordnind på ryggen innan man drar iväg och ska klara av en hel vinter mer roligheter!
Sen skadar det inte om det kommer lite snö även här nere. Hörde någon skvallra om snö imorgon. Gärna för mig!
 
Hoppas du är nöjd nu Mandis;) och ni andra med såklart!
 
Ha en bra kväll! :)

Funäs

Publicerad 2012-10-17 21:49:38 i Allmänt

I lördags var jag och Amanda i Jönköping. Det är jag, Amanda, Andreas och hans kompis Samuel som ska bli kompanjoner både i boendet och på jobbet i vinter. Så när vi var där träffade vi Andreas för att prata igenom vad vi hade, vad som behövde fixas och lite såna smågrejer.
Känns som att det mesta löser sig självt faktiskt, det ända man behöver göra är att slänga ut lite frågot och så vips har man fått en klarhet på "problemet". Så nu ska vi nog kunna ta oss upp och ha ett fungerande hushåll :)
 
 
Slutar på Hestra Handsken den 30 november, vilket betyder knappt 7 veckor kvar. Det känns faktiskt ganska skönt. Vi är iof ett härligt gäng som jobbar nu, men nu känns det som jag gjort detta. Nu vill jag testa något nytt. Vad det sen blir, det vet jag inte. Men det löser väl sig det också. Ut med en fråga och vipps, så vet man det med!
 
Tror även all skidutrustning är fixat, lavinkit, skidor, bindningar, stidhudar, ryggsäck, boende, resa.. Ja, mycket mer ska vi nog inte behöva fixa innan vi åker. Eller ja, det kan ju vara bra att få hem grejerna innan också, änsålänge så är det bara beställt det mesta. Men sen så!
 
Tillsvidare så kör jag väl på i vanlig ordning med jobb, träning och ännu lite mer träning. Kan hända att det blir lite skriverier om träning här också. Är ju faktiskt den största delen av min fritid som läggs i gymmet eller på träning. Så kan nog bli lite svårt att undvika.
 
Nu blir det sängen, för imorgon kväll lär det bli en sen kväll. Ska på bio med de två coola brudarna Agnes och Emma, ska se på TED. Hoppas den håller måttet!
 
Sov gott hörrni!

Här ska skrivas..

Publicerad 2012-10-14 01:22:00 i Allmänt

 Okej, nu ska jag ta tag i detta. Har varit väldigt emot bloggande (även fast jag sitter som klistrad framför andras bloggar). Men nu känner jag att jag har något som jag kommer kunna skriva om, inte bara för eran skull, utan även för min egen skull och att ha som mitt eget minne.
 
 
 
Jag har pratat MÅNGA år om att jag vill åka till USA, Kanada eller Japan och åka skidor. Pudra riktigt ordentligt. Efter en säsong i Funäsdalen kände jag äntligen att det var dax att göra detta till verklighet. Men efter omständigheter, ingen att åka med och en ny säsong i Funäs såg det ut som att mina drömmar åter igen skulle läggas på is. Men nej! Jag hittade resepartner, vi kom överens om ställe och allt löste sig, på bara en dag!
Så nu är resan bokad, boendet betalt, grejerna beställda och humöret på topp! Japan, snart kommer vi.
 
Fick med mig en gammal (okej så gamla är vi kanske inte, men ändå) skidkompis, Emmie. Känns skön att åka med någon som man vet är på samma nivå som en själv. Kanske inte har åkt jättemycket riktigt puder innan, men det man har åkt har varit fantastiskt, så nu ska våran resa snart börja.
 
Den 6 Januari lyfter planet från Göteborg för att ta oss till Japan och Niseko. Där ska vi tillbringa 23(?) dagar och resterande 4 dagar på resan blir i Tokyo för att få se lite annat av Japan. När vi ändå är där.
 
Men innan detta ska även Funäs hinnas med ett tag. Var idag i Jönköping och träffade 2 av 3 av mina kommande arbets- och boendekompanjoner. Pratade om vad som behövde fixas tills vi drar i december. Tror vi blev lite klokare iaf. Så där kommer jag tillbringa hela december och någon dag i Januari innan jag drar mig vidare till Japan, för att sedan den 7-8 februari återvända till mina homies och göra klart säsongen.
 
Känner på mig att detta kommer bli en kanon höst/vinter/vår!
   
 
försöka dela med mig om alla mina äventyr i både ord och bilder, bjuder här på lite gamla skidbilder. Bara för att få lite känsla, för det är faktiskt inte alls länge kvar! För att vara exakt 84 dagar (eller 2015 timmar/ 120892 minuter) det kallar jag nära!
  
 
See ya!

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela