michaelajohansson.blogg.se

Onsdag

Publicerad 2013-10-30 12:02:30 i Allmänt

Glömde berätta en sak om i söndags. Vi stod på torget inne i Sydney och en kille spelade gitarr. Han var så sjukt grym, det lät som att det var typ 3-4 personer som spelade, men det var bara han och en akustisk gitarr. Jag blev helt hypnotiserad och efter en stund började jag leta efter Lisa och Linnea, men dom var borta. Självklar förstod jag att dom stod någonstans och såg mig och skrattade åt mig och visst hade jag rätt. Där stod dom lite längre bort och gapskrattade. Haha! Linnea hade visst sagt att: nej här kan vi inte stå. Men jag hade inte hört något. Sen hade dom stått och tittat på mig länge och väl innan jag hade fattat att jag var ensam. Glömde jag säga att han var grym?

Linnea har fått nytt smeknamn, Zigge. Då undrar du kanske vart det kommer ifrån? Joo Linnea berättade att hon har Zigenarblod i sig. Och det har man ju märkt, hon är en jäkel på att hitta kvarlämnade saker så vi slipper köpa. Perfekt!!
I tisdags morse fick vi till och med en toast som hon hittat. Fantastiskt gott:)
Jobbdagen blev under eftermiddagen 1000 ggr bättre. Lisa träffade några svenska tjejer som berättade att självaste Beyonce spelar här i sydney i helgen. Så 10 min senare hade vi bokat biljetter till på lördag, hur nice?!? :) kändes som en bra avslutning med att sista helgen gå på Beyonce :)
Så nu går vi all in på beyonce låtar, eller vi försöker iaf att få dom nedladdade på spotify, vilket inte går skitsnabbt. 

På jobbet får vi alltid ringa samtal för att få tag i rätt kortnummer och adresser osv när det är fel. Varje gång jag ringer får jag upprepa allt jag säger. Men idag tog det priset. Ringde till en skola och berättade att jag sökte en förälder på deras skola, för att hon inte lämnat numret till sig själv. Men hon fattade inte, så hon lämnade över till en annan tjej. Jag hörde innan hon sa att hon gick prata att: jag hör inte ett ord vad hon säger, kan du prata med henne. Dock gick det mycket bättre med den andra tjejen hon fattade iaf vad jag ville. 
Nästa person jag ringde så var det mannen som svarade, jag sa att jag ville prata med hans fru. Men hon var inte hemma. Så jag skulle lämna telefonnummer. Jag fick upprepa numret 5 ggr innan det blev rätt. Hur kan man höra 5 istället för 0?! Och namnet typ 10 ggr. Det är ju för 17 deras språk jag försöker prata, även om det kanske inte alltid blir rätt. Hur svårt kan det vara att öppna öronen och lyssna?!

Ikväll har vi iaf lyxat mes jordgubbar och nutella :) mumma!










Helgen är över :(

Publicerad 2013-10-27 12:45:12 i Allmänt

Lördagen började med beslutsångest, stranden eller inte? Vädret var inte kanon, men efter många om och men bestämde vi oss. Så vi åkte med bussen till vårt jobb, sen kom Simon och hämtade oss. Det är en kille som jag lärde känna i Japan. Sen åkte vi bil förbi massa fina stränder innan vi var på plats i Palm Beach. 
Vi började med att bestiga ett "berg" med sand i hela skorna. Efter halva vägen var träden inte längre gröna, två veckor tidigare hade all skog brunnit ner, det luktade till och med fortfarande brand. Men uppe på toppen var det så vackert. Vilket ställe alltså! Efter att ha beskådat utsikten gick vi ner igen och blev bjudna på mat. Fisk med qinoa-sallad! :) 
Sen tog vi oss till stranden för nästa uppdrag- surfning! Simon och en kulle från vårt rum som hängde med började, men efter ett tag gav jag och Linnea oss också på det. Det gick ändå helt ok. Lite för lite vågor kanske, men det var SÅ kul! Känns så rätt att vi ska iväg o surfa på riktigt sen :)
När vi kom hem skyndade vi osa att duscha och hade köpt lite ost och kex för att gå o sätta oss utanför museet och streama världscupen. Men tror ni det funkade?!!?! Nej!! Vi blev så besvikna, men satt glatt kvar och lyssnade på lite idol klipp innan vi gick hem och gjorde oss klara för att gå ut och äta. Vi gick ner till darling harbour till ett ställe som heter bungalo 8. Det kändes som att koma rakt ut på en strand med lite små hak.det var små lampor som hängde i taken och det var verkligen strandkänsla. Så vi köpte vår mat, jag fish and chips, linnea en burgare o lisa en sallad. Sen började musiken dra igång och en tjej satt och spelade trummor till all musik som  Dj:n spelade. Så jäkla coolt! Det förstärkte verkligen känslan. Och så var det mycket blandad musik, vilket vi gillar skarpt. Så vi dansade och sen tog vi en promenad i hamnen innan vi bestämde oss för att gå till Yoghurtland och äta frozen yoghurt, mums! Vid 1 snåret var vi hemma igen o somnade gott efter en heldag av aktiviteter. 

I morse började vi med att städa toaletterna innan vi städade alla rum. Så vid 11 tiden gick vi iväg för att försöka boka våra sista flygbiljetter. Efter många försök gav vi upp och gick hem och fyllde på energidepåerna med sallad och bröd, mumma! Sen gick vi till Peter Pan och lyckades boka biljett till Bali och tyvär(!!) biljett hem :( jag får ont i hjärtat. Även fast jag saknar alla hemma och mycket annat så vill jag inte åka hem. Detta känns så roligt och rätt. Men allt har väl sin tid antar jag :(
Sen gick vi till ett riktigt cafe, vilket alla har sagt till oss att vi måste göra och tog en STOR kaffe och en Sydney mudcake, så sjukt gott. Sen satt vi och småpratade lite innan vi började gå hemåt, påvägen hem stannade vi och handlade mat till veckan och sen gick vi hem och la oss i sängen. Linnea kliade mig på ryggen så jag nästan somnade och så kolllade vi igenom alla bilder Lisa tagit sen vi kom hit. Alltså shit vad mycket vi hunnit ändå. 
Ikväll har jag och Linnea spelat lite basket, eller spelat och spelat. Vi har kastat lite, lekt att vi varit med i one tree hill. Haha, basketplanen är typ som där(förutom vattnet). Bara det att efter ett tag började fladdermössen attackera oss. Till en början var vi inte så rädda, men sen flög dom lägre och lägre och närmare och närmare. Så vi höll på att dö. Med riktiga tjejskrik roffade vi åt oss våra saker och sprang med andan i halsen därifrån. Vi skrattade så vi höll på att kissa på oss! Men det var kul, även fast dom är läskiga. Och stora som hus, uscha! 

Nu är det läggdax, två veckor kvar att jobba :)













2 veckor kvar

Publicerad 2013-10-25 12:40:06 i Allmänt

Måndagarna avlöser varandra, fattar inte vart tiden tar vägen alltså. När vi kom hem frön jobbet var det min matlagningsdag, så Linnea och Lisa gick ut och sprang medan jag fixade middag. Efter maten drog jag på mig löpkläderna och kom på den dumma idén att springa intervaller. Så jag sprang och när jag stannade kom två killar och sprang om, när jag körde intervallen efter sprang jag om dom igen och när jag stannade kom dom om mig igen. Likadant en gång till och  4 gången jag var påväg ikapp dom så klappade den ena lite i rumpan (som när man cyklar och ska lägga sig bakom) och sen la dom benen på ryggen och bara sprang. Vilket betydde att jag inte kom ikapp. När dom såg att jag stannade igen så saktade dom åter igen ner tempot. Haha, det var lite roligt ändå! När jag kommit hem o duschat tog jag en macka och köpte en chai latte och gick till museet för att skypa med mamma. Det dröjde inte länge innan både Lisa och Linnea skickar sms att jag måste springa till dom. Sagt och gjort, Linnea skulle vara med i radio. Så där satt vi, i en mörk park i Sydney lite efter 9 på kvällen och Linnea pratade i svensk radio :)

I tisdags på jobbet hände en såndär pinsam grej. Vi satt o jobbade som vanligt och en sak är slutsåld. Då säger chefen att vi kanske inte ska sälja själva tillbehöret bara, men ångrar sig sen och säger att vi säljer tillbehöret ändå eftersom det kan finnas folk som har grejen ifrån början eller förra året typ. Då mitt i allt detta öppnar Julle munnen och säger: haha, det är ju som att man går till en affär och ska köpa dator och så får man bara köpa väskan, hahahahaha! 
Alla blir knäpptysta, chefen tittar lite konstigt på honom och rycker på axlarna, jag kollar på honom o tänker: hur tänkte han nu och återgår sedan till jobbet och alla andra är fortfarande helt knäpptysta. Själv sitter han och små skrattar för sig själv och tycker säkert att han är jätterolig. Vilken pinsam tystnad alltså!
På tal om att inte bli mätt så åt vi idag världens himla matportion, säkert 3 portioner ris med kyckling och grönsaker. Inga dimmor, det slank ner! Men det var första gången på typ 3 veckor som jag kände en mättnadskänsla, jag åt till o med mer än Linnea idag :)

Vi har en dam på jobbet, hon ser alltid så glad ut. Och idag sa hon till mig när vi möttes, ååh är det inte som fnittrande tjejerna. Så nu är vi dom fnittrande morotstjejerna på jobbet!
 På kvällen blev det överkroppsträning i parken och sen fiskpinnar med, tro det eller ej, morotsmos ;)

Onsdag morgon började lite annorlunda. Kaffet var kallt och dåligt skummad mjölk, när vi hoppade på bussen o skulle använda vårt busskort funkade inte Linneas. Upps, onsdag är Linneas köpa busskort dag. Så hon fick snabbt springa och köpa ett kort, men hann med gott om tid kvar. När vi satt där satt vi och pratade om all mellan himmel och jord när vi kommer in på bedbugs. Då kollar linnea ner lite på händerna och ser några konstiga prickar, det ser inte ut som myggbett men ändå kliar dom. Hela morgonen gick åt till att oroa sig för bedbugs. Vi skickade på facebook till managern på hostlet men inget svar, så vi tog reda på hennes nummer och skickade i panik att vi trodde vi fått dom äckliga krypen i våra sängar. Men lugnande svarade hon att sängarna såg okej ut och att det säkert bara var myggbett. 
Men när vi kom hem på eftermiddagen visadedet sig att en annan kille på hostlet hade fått bedbugs och lisas armar var också fulla. Så paniken återigen och alla kläder åkte i tvätten. Så hela kvällen fick åt till att tvätta upp alla kläder, torka och packa i våra väskor och ställa i receptionen. Sen gick vi till Scary Canary och åt jättegod mat på våra gratis kuponger. Detta var första gången man fick en ordentlig måltid, vi hade redan innan planerat att vi skulle behöva gå vidare och äta. Men vi fick en hel kycklingsnitzel med massa pommes och sallad, kanonbra! 
När vi kom hem kröp vi ner i våra bedbugs sängar och försökte sova, men på rummet hade vi en gravid dam som snarkade så väggarna höll på att rasa in. Men vi har hört att gnägga ska hjälpa, och faktiskt! Det funkade!! Haha, vi skrattade så tårarna kom och gnäggade ikapp. 
Mitt i natten vaknade jag av världens kramp i vaden, jag bara låg och vred mig, bet ihop och tårarna kom. Alltså det var sån sjuk kram alltså!

I går morse när vi kom till 7eleven hade dom nån ride, aåvi fick stor kaffe för $1 istället för $2. Vilken start på dagen, och coklad för $1 också. När vi kom hem betättade dom att vi inte hade några bed bugs och lyckan var total!! Inte nog med det, chefen ringde Linnea och sa att set var för lite att göra på jobbet så hon skulle vara ledig idag, och jag anmälde mig frivilligt till ledigheten och party på IVY planerades istället. Men innan det fick vi packa in alla våra saker i rummet igen och ta en löptur. 5 min i nerförsbacke klarade jag innan vaden stoppade mig, känner mig som en gamling med gubbavad. Uscha! Så det blev inte mycket löpt för mig, utan jag duschade o laddade för utgång. På IVY var det sjukt mycket folk, bra musik och mycket konstigt folk. Dom första vi stötte på var en japan med sin kompis. Kompisen försökte brätta för sin kompis hur man gör när man ska ragga på tjejer på krogen, vilket inte var en lyckad ide. Han sa åt japanen att gå fram till mig och det gjorde han, och satte sig som ett plåster i ryggen. Vi gick direkt därifrån och kompisen kom efter o undrade varför vi bara gick? Ja vad tror du?! En gång till sa han åt japanen som återigen lyssnade på sin puckade kompis innan vi gick därifrån. Nästa gäng vad 3 tyskar, dom stod länge och väl och tittade, en av dom ville så gärna prata med Linnea men vågade aldrig ta steget. 30 min senare efter att ha stått bredvid oss och dansat vågade han sig äntligen fram och prata. Haha, ser vi så farliga ut?! 
Medan dom pratade försvann jag ig lite i folkvimmlet, så sjukt mycket folk och alla som alltid ska gå runt på dansgolvet. Så helt plötsligt hade jag råkat hamna mitt i värsta gänget med både tjejer och killar. Jag stod verkligen som en packad sill mellan dom när en av killarna säger: åh vad fan gör den där bruden mitt bland oss då?! På svenska. Jag tittar då upp och säger snabbt: jag är också svensk så du ska nog inte säga så mycket mer nu. Hans ansikte förvandlades o man kände att han nog tyckte situationen blev liiite jobbig, så han försökte med: ååhh haha, heej! Å vad gör du här då? Hehe.
Man får nog börja passa tungan för vad man säger nu, alldeles för mycket svenskar nu. Sen gick vi hem och sov i våra buggfria sängar. 

Idag tog vi sovmorgon till kl 8(!!) sen åt vi yoghurt och äggmacka innan vi tog oss till stranden. På bussen drack vi kaffe och åt en chokladbit. När vi var klara satte jag ihop kaffemuggarna med skräpet i. Sen lutade jag mig ner till min väska på golvet för att ta upp telefonen. Då ropar en fyllekaja till gubbe framför på engelska: ååh sluta, ta upp eran skit. Ni kan inte bara slänga det sådär. Eftersom jag fortfarande höll i muggarna lyfte jag upp dom och visade att jag fortfarande höll i dom. Då sa han jaa men du tänkte ju ställa dom på golvet, jag såg dig. Jag berättade att jag hade min väska på golvet o att det var därför jag lutat mig fram. Då börjar han mumla massa och kallar mig bitch. Då kokade det lite i Michaela Johansson. När vi gick av fortsatte han ändå o sa typ att ja det är bra ni tar eran skit med er och massa otrevlkga saker. Usch, hemska människor, tur inte alla är såna. 
Sen gick vi i alla affärer här i Manly, massa fint. en köpte vi mat, Linnea kebab och jag en salladsrulle. Så gick vi till stranden och satte oss. Nör vi började äta kom fiskmåsarna väldigt nära och Linnea fick panik. Så hon började gå runt och beStämde sig för att sätta sig på trappan till stranden istället. Så det gjorde vi och jag stod i sanden o kastade sand på dom när dom kom för nära. Men hon fick återigen panik och flyttade upp några rader. När jag ätit klart skulle jag gå och slänga mitt skräp, men hon ville att jag skulle vänta. Då kom attacken, fiskmåsarna verkligen anföll och en kom bakifrån och flög rakt på Linnea och hennes mat, tog tag i sen och flög iväg. Hallå?! Ni är fåglar, håll er på avstånd! Ni kan ju inte hålla på och äta upp våran mat när vi äter den??!!
Vid 3 snåret tog vi en tur på stan, blev ett par shorts och en keps rikare, lite pengar fattigare. Sen tog vi bussen hem och en hjälpsam herre hjälpte oss så att vi kom rätt!
Sen kunde vi inte hålla oss ifrån Lindt affären efter förra helgen. Så det blev några gobitar :)
Sen har vi städat och ätit mat och haft en buffe av gosaker från lisas jobb:)

Kram på er! 


Kön till bussen, såhär är det väl i sveige med??














3 veckor kvar

Publicerad 2013-10-20 08:44:44 i Allmänt

Vi har haft såna skrattanfall senaste dagarna. Vi satt och åt luch, morotsmos och kikärtsbiffar. Så ska linnea berätta en sak för mig, men det är lite svårt med svenskan. 
Detta pålimmer mite.. Nej jag menar det pålimmer lite.. 
Vi brister ut i skratt, och sen tar det nästan 10 min innan vi kan få fram vad det egentligen var som: PÅMINNER LITE. Det var kikärtsbiffarna som påminde lite om pajskal. Dom andra satt bara och tittade på oss och undrade säkert vad vi skrattade åt. Men det är ju inte så lätt att förklara för en engelsktalande om det. Så vi höll det för oss själva :)
Sen kom vår chef och sa: vad roligt att se att ni äter något annat än morötter... Upps, så höll jag upp matlådan och där gömde det ju sig morotsmos, haha.

På kvällen skulle vi ut och springa, men vi sprang för oss själva för att få rensa hjärnan lite och lyssna på musik. När jag kom tillbaka mötte jag några från hostelet som satt utanför. Det första dom sa var: men var är dom andra två?! Lite halv oroliga. Så jag sa att vi sprungit själva. 
Sen duschade vi och gick i samlad grupp ner och skulle laga mat, då möter vi samma människa igen. Han skrattar lite och vi berättar att ordningen är återställd :)

I torsdags kväll hade vi lovat varandra att vi skulle testa ett nytt uteställe, så det var bara att klä på sig och gå. Inte jättepeppade kom vi till världens coolaste ställe. Det var typ som ett utomhus ställe fast halvt ute/inne. Det var häftigt. Men musiken var under all kritik i början, det blev bättre ocv bättre, men övergångarna hade dom behövt öva lite på. Det stod iaf en kille på scenen och körde järnet. Han hade lite cool stil, men han kunde verkligen inte bära upp den. Och stället man sig sedan på en scen och ska dansa, då behöver man ha lite dansmoves i kroppen. Haha, killen körde iaf sin egna stil. Snurra på armarna, hoppa lite och ja det är svårt att förklara och ännu svårare at bestämma sig om han ändå var lite cool som körde sin grej eller om han bara var en tönt. 
Sen kommer vi till det roligaste på hela kvällen. Det är massa "kontorsnissar" som går till detta stället på after work, och dom var kvar när vi kom. På dansgolvet stod ett gäng på ca 8 pers, alla fint uppklädda och en dam i 50+ åldern, i jeans en svart/vit tshirt och till detta, ett par springdojjor. Alltså roligare stil får man leta efter, iaf på ett ställe som detta. Och var vi osäkra på vad vi tyckte om killen på scenen visste vi här precis vad vi tyckte! Hon hade ingen taktkänsla för 5öre, men hon bara körde. Herregud vad hon dansade! Vi stod och tappade hakan alla tre och Linnea som stod vänd mot henne hela tiden kunde inte hålla sig för skratt så vi gick byta. Men när jag väl stod där och såg denna människa verkligen röra på varenda liten led i kroppen på en och samma gång i den värsta baktakt ni kan tänka er så kände jag att vi var tvungna att flytta oss innan hon skulle märka att vi skrattade åt henne. Haha!
På vägen hem fick jag känna mig som en riktig aussie. Jag gick barfota genom hela stan, det måste sett kul ut. I vanliga fall går folk med högklackat i handen, men jag gick med Vans i handen, inte skit coolt. 

Tänkte fortsätta storyn om människorna i vår omgivning. Idag är det dax att grilla jobbarkompisarna. Vi börjar med Julle, han har bott i samma rum som oss sedan vi kom till Australien men har nu flyttat till en lägenhet. Han är en väldigt annorlunda människa, han sitter hela tiden i sängen med sin dator, förutom när vi är på jobbet. Så fort vi kommer hem sover han några timmar och sen ligger han vaken hela nattwn och kollar på film. Är skittrött på morgonen och är helt förstörd på jobbet. Då undrar man, varför sova på eftermiddagen istället för på natten? Jo det är såhär att han har sömnproblem, han kan inte somna på kvällarna. Nehe, säger du det? Inte skit konstigt när du sover hela eftermiddagarna. På jobbet är han inte den vassaste kniven i lådan, svårt att förklara, men om jag säger att han gör lite mer än hälften av det jag och Linnea gör på en dag kanske ni förstår lite. Julle sitter på min högra sida och på min vänstra har vi Crissan, inte långt efter Julle. Vi vet inte vart han är ifrån, men att han inte är engelsk talande från grunden hörs ganska tydligt. Varje gång han ska ringa så skriker han så hela kontoret hör honom. Och ni ska se hans gångstil, jag har aldrig sett liknande. Tänk er en stelopererad pinne, på med en ryggsäck, luta överkroppen bakåt och lås fast armarna lite framför kroppen. Sen är det bara att trippa framåt. Alltså det ser så kul ut atr vi knappt kan hålla oss. Att man ens kommer framåt när man går sådär är ett under. Inte nog med det, mitt i arbetet så han kan bara släppa allt och sätta sig och titta rakt ut, knäppa händena på magen och bara sitta. Flera minuter ibland och sen börjar han jobba igen. Ibland lägger han sig till och med ner på bordet för en liten power-nap. Och  om detta hade hänt en eller två gånger om dagen, så visst. Men det händer en gång i kvarten, minst!! Sen är han ju också lika långsam som Julle, så det kan vara det. Så min plats på jobbet är riktigt bra, jag känner mig äntligen hemma!

I fredags var vi på Scruffy Murphys, en pub däe vi hade gratis pizza. Bara det att pizzan var lika stor som en 5krona, så det fick bli lite wedges också och en frozen yoghurt. Tanken var sedan att vi skulle gå ut, så vi skulle bara upp till rummet och lämna allt onödigt, men när vi kom upp la vi oss lite i sängen och vipps så hade vi somnat alla 3. Kl 11 vaknade jag av att Linnea kom in på rummet och hade borstat tänderna. Så då gjorde vi detsamma, somnade som en stock så fort huvudet nuddade kudden och sov sen till 10.30 i lördags morse. Det var SÅ välbehövligt och skönt! 

När Lisa hade städat klart tog vi första bästa tåg till IKEA, för åter igen stilla vårt sockerbehov. Vi började utflykten med att sätta oss ute och äta  massäck, mackor från lisas jobb. Sen tog vi en runda inne i köpcentrumet innan vi tog IKEA, det blev lösgodis, julmust och 5 chokladkakor för $5! 1 dolar kakan, det är billigt. Och så smakar den julkalender choklad:) sen tog vi vårt godis och köpte med oss kaffe och yoghurt och gick ner till vattnet och försökte oss på att ta lite kort. Dom blev väl sådär ;)
När vi väntade på tåget hem såg vi 3 killar, dom såg ganska svenska ut, men vi visste inte. Så vi försökte lite smått med, pratar ni svenska? Men inget svar. Tillslut hörde vi att dom pratade svenska, då sa Lisa, jaa dom pratar svenska. Vi började skratta åt att dom säkert hörde att vi pratade om dom. Men tillslut kom en av killarna fram och frågade: är det svenska jag hör? Och sen var pratet igång. Så vi satt med dom på tåget hem och satt och pratade om allt möjligt, jättetrevligt. Vi sa hej då och bytte nummer innan vi tog en shoppingrunda inne i stan. Jag köpte lite nytt smink, ett par flipp-flopp med typ "nitar" på och ett par lite mer finare sandaler. Kände att i denna värmen kan man inte gå i Vans hela tiden, även fast jag skulle vilja ha ett par till!! Sen gick vi till Lindt chokladaffär, alltså vilket ställe. Det fanns så mycket gott. Det fick följa med några gobitar hem, det var ju ändå lördag :)
På kvällen bestämde vi oss för att ta det lugnt, vi gick till ett ställe och åt ceasar sallad, mums! Efter det gick vi på bio, white house down. Vilken film! Och vilken skådespelare, Chaning Tatum, vilken man. Tur jag hade glasögonen på så jag inte missade en enda liten kontur ;)

Idag gick bi upp och började städa toaletterna, en snabb frulle och sen på damsugningen. Har aldrig varit med om en mer händelserik städning. När vi kom in i ett rum låg tjejen i sängen och sov medan killen stod i bar överkropp och shorts bredvid sängen. Han hade huvudet lutat neråt och stod verkligen och sov!!!! Hur kan man stå upp och sova?! Han rörde inte en min, tillslut började vi skratta lite ovh han vaknade till och undrade säkert först vad vi skrattade åt, men han insåg bog också att han hade stått och sovit och började skratta lite han också. Jag skrattade mig igenom städningen på hela övervåningen. Men det är inte slut än. Nästa våning när jag kom in sa en Kines till mig, it was a flying insect yesterday. I killed it! Okaaaaaaj, vad ville han att jag skulle säga?! Ååh vad duktig du är! Eller vad tänkte han. 
Nästa rum när vi knackade kom en kille till dörren och öppnade direkt, han undrade vad vi ville och vi sa att vi skulle städa. Men han sa bestämt nej och att det inte behövdes. När dörren stängt sig tog jag upp långfingrarna och pruttade med tungan mot dörren. Då kom en annan kille gåendes i korridoren och jag blev en aning nervös att det skulle vara någon kompis till honom. Men han bara skrattade och gick vidare, puh! 
Idag har vi varit på Cronulla på en strand, dom svenska killarna frågade igår om vi inte ville följa med och vi är ju inte dom som är dom, så vi hakade på. Vi solade lite och sen kom surfbrädorna fram. Linnea var först ut, jag och Lisa stod och skrattade åt henne men insåg samtidigt att det nog inte var så lätt. Sen hade jag och Linnea varsin bräda. Alltså det var verkligen inte lätt. Man hoppade på och 2 sekunder senare låg man i vattnet igen. Tror vi måste köpa en baddräkt eller något, för bikinin satt verkligen inte där den skulle.  Och vågorna var inte heller bra, men vi åkte med en våg i full fart ända in till strand kanten. Men sen kom dom och sa till oss att vi inte fick bada där vi var, för det var för mycket strömmar. Så vi fick aldrig prova att ställa oss upp ordentligt. Sen har vi chillat resten av dagen och nu sitter vi här på tåget påväg hem igen. Nöjda och glada efter en härlig helg och förhoppningsvis uppladdade för en ny vecka. 

Just det, har ju glömt att skriva om alla bränder. Eller vi vet inte så mycket, mer än att det typ brinner överallt runt omkring Sydney. I torsdags när vi kom hem från jobbet så var det bara som ett stort åskmoln på himlen, det var typ gul/brunt. Så såg man kanten där det blev blått och solen kom igenom. Det var vetkligen en konstig grej. Vi trodde bara det var vädret typ, men det var alltså bränder. Det luktade lite konstigt, men absolut inte brandrök. När jag var ute och sprang var det strålande sol och blå himmel på ett ställe och resten var inne i dimman, uscha... Idag brann det också nära stranden vi var på, så i eftermiddags gick solen bakom alla rökmoln. 

Puss&kram!













Mittwoch

Publicerad 2013-10-16 13:32:34 i Allmänt

Då har snart denna veckan också gått. När onsdagen kommer känner man verkligen att helgen är på ingång. Och också 2 månader i sydney, usch varför kan vi inte bara sakta in tiden lite. Eller kanske inte nu, men sen när vi reser iaf!

Jag måste berätta om våra "polare" vi har på bussen till jobbet. Vilka stolpskott. Mitt emot oss sitter nästan varje dag en kille som typ ser ut som en uteliggare, fast han inte är det. Han ser riktigt sliskig ut. Och idag hade han med sig sin extremt höga flickvän, som visade sig att hon inte var hög utan bara var sån. Hon såg helt borta ut hela tiden och satt och smålog på ett riktigt konstigt sätt. Till höger om oss har vi en riktig kalkon, vilka ögon! Och världens längsta ögonfransar, perfekt stil o åker skateboard. Lite längre bak sitter hon, den omtalade frukost människan. Jag får panik. Hon är kines (inte för att det har med saken att göra), ser lite borta ut och har så sjukt konstigt kroppsspråk. Har man en fluga i ansiktet kanske man inte behöver vifta med hela armen, och kanske inte heller en halvmeter framför kroppen. Ja iaf tillbaka till frukosten, varje morgon sitter hon där på bussen och tar upp antingen sin yoghurt eller sin macka. Det värsta är att hon aldrig stänger munnen när hon äter. Blicken är tom och inte en min rör hon i hela ansiktet, mer än att hon tuggar aå man ser precis allt. Och på vägen hem tar hon fram en frukt, skalad och skivad i en påse. Sen äter hon direkt ifrån påsen, trycker in hela biten och slurp, på två sekunder har hon redan svalt den och börjat trycka in nästa bit samtidigt som hon sitter och viftar med armen och visar allt i sin mun. Linnea ligger verkligen i lä här vad det gäller att äta snabbt!
Nog om våra busspolare. 

Det är något fel på oss, vi äter och äter men det finns verkligen inget stopp. Idag har vi ätit en stor tallrik gröt, äggmacka, morot, briccoli, omelett, nötter, knäckebröd, yoghurt, morotsmos, äggmacka, kladdkaka och morotskaka. Men det finns inte ens på kartan att man ska vara i närheten av mätt. Har vi fått mask i magen eller vad är felet??

Ikväll tog vi iaf oss i kragen och gjorde något nytt. Vi gick till ett svenskt cafe, cafe svensson som också är svenska kyrkan. Vi åt äggmacka med kaviar, kladdkaka och morotskaka. Shit vad gott :) och så kunde man köpa massa avenska saker, så det kan nog tänkas att vi går dit någon mer gång för att få lite svenskkänsla. Men det jobbigaste när man kom in där var att alla pratade svenska, vi gick verkligen tänka efter vad vi sa, för här kan vi hå och prata om vad som helst, om vem som helst och ingen förstår. Men där fattade ju alla allt igen, så det blir jobbigt sen när vi kommer hem till sverige igen, haha!

Annars har det nog inte hänt så mycket, ringde och pratade med farmor och farfar lite innan. Var skönt att höra att dom hade det bra, snart ses vi igen :)

Kram på er allihop!








Monday

Publicerad 2013-10-14 11:25:58 i Allmänt

I lördags vaknade vi som vanligt tidigt efter en väldigt lugn och skön fredag kväll. Vi städade snabbt och fixade pasta sallad och tog oss sedan till Coogee, en strand en bit ifrån Bondi. Det är ett mysigt ställe, inte alls som Bondi. Där är det med att man ska vara vältränad och gå runt på stranden och spänna sig för att alla ska se en. I Coogee kan man bara relaxa, jätteskönt. Så vi(läs jag) sov nästan hela dagen på stranden, sen köpte vi chips o drack cola. Man får ju passa på på sina onyttiga dagar :)
På kvällen tänkte vi att vi skulle ut, vi tänkte prova något nytt ställe, men det slutade med att vi gick med hostlet dit vi brukar vara. Men efter bara en stund tröttnade vi då det var alldeles för lite folk och för dålig musik. Så vi gick till Oxford street, böggatan i stan. Vi trodde att det skulle va röj och att det skulle bli en kanonkväll. Men tji fick vi. Det hände ingenting, dansgolvet var det inget röj på och inte alls som gayrdagarna i götlaborg på Park Lane. Så med besvikna steg gick vi hemåt och ät lite godis istället. 

I söndags fick jag och Linnea sova ut lite när Lisa städade. Vädret var sådär så vi bestämde oss för att gå och handla och gå på stan istället för stranden. Men när vi kom ut och var påväg till affären höll vi på att dö. Denna värmen var inte att leka med. 34 grader och vi höll på att drunkna i våran egen svett. Okej kanske inte riktigt så illa, men vi gjorde snabbt om planen och skyndade oss att handla för att sedan åka till Bondi. Värmen var olidlig så efter att vi kastat i oss en god fish and chips bland alla irriterande flugor som sätter sig på en, så sprang vi ner til stranden och kastade oss i vattnet. Det var till och med behaglig värme i vattnet. Men vilka vågor! Det var att springa snabbt i mellab vågorna för att inte trilla när dom slog över, sen fick man ligga och flyta en bra bit ut för att det bara skulle vara vågor och inte några som slog över. När man sen skulle tillbaka fick man tajma in så man fick springa upp ut vattnet. För gick man när en våg slog över och vattnet sen var påväg tillbaka så drog den nästan undan benen på en. Men det var roligt när man var i :)
När vi la oss och solade hann vi inte mer än att lägga oss innan sandstormen drog igång. Sand precis överallt!! Vi plågade oss ett tag men fick sedan inse fakta och ta vårt pick och pack och lägga oss i gräset, på tok för långt ifrån vattnet. Värmen var tryckande men vi kämpade på några timmar. Sen åkte vi tillbaka in till stan och åt frozen yoghurt och Lisa köpte solbrillor. Resten av kvällen var lugn, matlagning, fixa naglar och skypa lite. En härlig söndag!

I morse när vi vaknade trodde vi att det var ett skämt! Kl 05:50 ringde klockjäkeln, uscha... Men vi visste ju att något gott väntade, så vi tog på oss och åt frukost och gick mot dagens bästa grej! KAFFE!! In på 7eleven och köpte två kaffe. Men besvikelsen har aldrig varit större... Mjölken skummades inte och när vi kom ut var kaffet kallt. Hallå?! Dagens bästa blev precis dagens sämsta. Så vi gick in igen och sa att det var dåligt kaffe. Så vi fick varsin ny, precis i grevens tid hann jag på bussen. Sen fick vi äntligen njuta av vårt kaffe!! Mums.
Chefen skrattade åt mig och Linnea idag på jobbet, vi kommer efter varje rast med en morot och tuggar på, haha. Så sa hon: ni vet att man blir orange av att äta för mycket morötter va? ;)
Sen skrattade vi åt det hela dagen. 
Vi har även tagit reda på en sak vi funderat på. Ibland när man ger dom något eller håller uppe dörren så säger dom typ tack. Så vi frågade några på hostlet och dom bara skrattade åt oss och sa att så säger man inte alls. Men idag frågade vi och det visade sig att dom säger "Taa" typ, en förkortning på thanks. Så nu har vi lätt oss något nytt idag också :)
Nu har vi precis ätit middag och jag sitter och väntar på att maten ska lägga sig så jag kan gå ut och springa en runda. Det ska bli skönt att röra lite på sig. 

Tjolahopp! 











Veckan sol gått

Publicerad 2013-10-11 14:37:20 i Allmänt

I tisdags började morgonen väldigt roligt. Vi gick till bussen som vanligt, köpte våran kaffe på 7eleven och satte oss på bussen. Den kommer alltid 5 min tidigt, så chaffisen brukar gå ut o köpa en kaffe han också. Så han hoppade ur sitt lilla bås o sa till damen som satt längs fram: nu är det du som har koll på bussen och tar hand om den. Du kan väl köra en buss? Det måste alla som sitter längs fram. 
Och så skrattade han lite. Det roliga i kråksången var att damen svarade lite osäkert: eehmm.. Jag förstår inte riktigt. Jag är inte så bra på engelska. 
Hahaha jag och Linnea höll på att skratta ihjäl oss. Här försökte han skämta till det lite på morgonkvisten och så blev allt bara fel. Stackars damen visste inte vad hon skulle göra och han ångrade sig nog lite i efterhand. Men kul var det!
Inär vi kom hem från jobbet tog vi ett träningspass. Vi kör träningsvecka denna veckan. Herregud vad vi kör! Sen skulle vi försöka rätta till våra ryggar, så vi drog o knäckte lite men om det blev bättre är ingen som vet, haha. När vi ändå höll på skulle vi försöka oss på lite nya konster, vi höll på att dö av skratt. Ingenting funkade, men vi gjorde vårt bästa. Så tillslut sa Linnea, nej nu får du lufta mig så jag får flyga flygplan. Sagt och gjort, jag pressade upp benen och skulle lyta. Då säger Linnea: lyft mig då!!!
Men Linnea, jag har inte längre ben än detta, jag kan inte lyfta mer, du måste lägga dig istället, haha! 
Sen satte vi oss i Linneas nya säng, vi satt och tittade ut på stjärnorna och husen som lyser upp. Det är så mysigt! Helt plötsligt kommer något och flyger och alla 3 hoppar ur sängen och springer in i rummet. En bat, fladdermus!!! Uscha, alltså den flög ju inte in, men det var inte långt ifrån. Så vi satt och lös med en lampa på den sen och kollade när den hängde upp och ner i trädet, ganska coolt ändå, den var typ 1,5 meter ifrån oss och bara tittade på oss. Vilken naturupplevelse!

I onsdags jobbade vi som vanligt, när vi hoppade av bussen och såg vilket ubderbart väder det var bestämde vi oss för att gå till ett yoghurt ställe och köpa med oss. Så vi köpte med jordgubb och passionsfrukt och en med jordgubbar, björnbär och hallon. Sen gick vi till hyde park och satte oss. Det är så underbart att det finns så många parker så nära, så man bara kan gå ut och sätta sig. Där spelade en kille gitarr o sjöng och folk är hela tiden i rörelse. Men på något sätt blir man ändå lite lugn. Ända tills det kom en fågel i 200 knyck som på riktigt typ nuddade Linnea, hade hon inte lutat sig fram i sista ögonblicket hade hon blivit påflugen av en fågel. Haha stackars Linnea som är så rädd för fåglar. Pö kvällen fortsatte fladdermusjakten, men denna gången var dom 2. Alltså vilka äckliga djur, men ändå så coola. Att de som på så nära håll är ändå lite fränt!

I torsdags på bussen stod en kines o slog på biljettautomaten. Här trycket man i sin biljett i en maskin så den skriver något på baksidan och sen kommer den upp igen. Men hennes kom aldrig upp. Paniken i hennes ögon kommer jag aödrig att glömma. Och den roliga bisschaffisen försökte vara lugn o säga till henne att det inte hjälpte och att hon skulle lämna alla personuppgifter så skulle dom lösa det senare. Vilket drama. 5 min innan hon skulle hoppa av gick hon fram igen och stod och verkligen slog på maskinen, chauffören sa till igen att de inte skulle funka och tillslut gav hon sig. När vi gicktill jobbet var det riktigt varmt. Men när vi satt där inne såg det inte så varmt ut, det var knappt nån sol. Men så satte vi oss ute och åt lunch. Det var det sjukaste jag varit med om. 37 grader i skuggan!!!! Hur ska vi någonsin klara denna sommaren när det redan är så varmt?
Innan fikar satt jag och Linnea och jobbade, vi sitter mittemot varandra. Så kom det en elektriker och började greja bakom henne uppe i taket. Jag kollade direkt på henne och gjorde kalkon tecknet (=snygg kille). Linnea gjorde fel på sin order och jag kunde inte koncentrera mig. På fikat stod vi och tittade efter honom hela tiden. Sen skullle vi på toa, varje gång vi gick förbi kollade vi in, men ingen kalkon där inte. Precis innan vi skulle svänga av in mot toan stod han bara där, när vi nästan hade gett upp hoppet. Och så fort jag såg honom sa jag: ååhh.... Och vi smälte. Dock såg han också detta, så det blev lite pinsamt, haha!
När vi gick mot bussen gick vi in och handlade mat innan vi gick till bussen. Bussresan var behaglig och kall men när vi hoppade av och skulle gå med alla saker hem. Usch! Man var helt dissig i huvudet. Och krampen kom direkt. Så vi gick hem och åt lite mellis och sen lagade vi klart middagen innan vi gick ut på rtt träningspass. Löpintervaller blandat med mage, inte riktigt så hårt som det låter. Men i denna värmen, ojojoj... Det var så sjukt jobbigt! Men värst av allt är alla flugor. Dom sätter sig överallt och ger sig verkligen inte. Vi gick sån panik så passet blev lite kortare än planerat. Förstår ni då hur jobbiga dom var när Michan och Linnea inte pallar?!
Sen åt vi wrap, så himla gott. Vi stekte till dom i stekpannan så dom fick lite stekyta, mumma. Sen klippte jag Linneas hår. Mamma, du skulle varit stolt över mig. Oj så bra det blev!! :)

Fredagen startade som vanligt med en kaffe, vädret var mycket kallare. Det till och med regnade lite och det tillhör inte vanligheterna ska jag tala om. På fikat tog vi som vanligt våran äggmacka och en morot. När vi kom tillbaka till våra platser kom en av tjejerna som jobbar och sa; aaah, carrot twins! Haha alla säger att vi äter morötter hela tiden. Det är lite av våran grej här, vi äter morötter hela tiden! 
När vi kom hem städade vi toaletterna och köket och efter det fixade vi en picknick-korg. Vi gjorde en sallad och snickerskakor. Herregud så gott! Vi gick till hyde park och satte oss och åt och sen gick vi en sväng på matmässan som är där. Det är bara massa kinesisk och såndär mat. Nudel mässa typ :) 
Sen kan vi ju ta resten med, vi har alla tre likadana jeans jackor, likadana klänningar, ofta svarta jeans, svarta vans ja vad har vi mer. Vi brukar köra tema, haha! Alla skrattar åt oss, dom svenska trillingarna typ.

Imorgon ska vi städa morgonen sen ska vi ligga på stranden heeeela långa dagen! Det har jag längtat efter hela veckan :)








Ojojoj..

Publicerad 2013-10-07 11:49:16 i Allmänt

Hej o hå! Jobbet går fortfarande bra, händer inte jättemycket nytt nu. Det rullar på i sin vanliga ordning skulle man kunna säga.. I fredags hade vi lite BBQ efter jobbet, vi gick ost o kex, massa snacks o god mat, mums! Sen åkte vi hem och tog en helkväll ute på stan, vi var på 4 olika klubbar och bara dansade :)
I lördags gick vi upp tidigt och städade, planen var sedan att vi skulle åka till stranden. Men vädret var lite sisådär så efter att ha gått fram och tillbaka och hit och dit i stan  bestämde vi oss för att istället åka till IKEA. Så vi gick till närmsta tågstation och hoppade på tåget, men vi blev lite osäkra och frågade om det var rätt tåg. Damen sa bestämt nej och förklarade hur vi skulle göra. Så vi lyssnade o stannade kvar på tåget för att hoppa av på en annan hållplats och byta. Men man ska faktiskt inte alltid lyssna på damer som försöker hjälpa en. Vi kollade på kartan o det visade sig att vi var alldeles strålande rätt! Väl på IKEA blev vi som små barn på julafton. Det har aldrig mer känts så hemma, det var nästan att man trodde att man skulle komma ut på a6 parkeringen när man gick ut. 
Vi började på 2 våningen och satte oss i en soffa för första gången på 6 veckor. Vilken upplevelse!!! Det var så fantastiskt skönt så man bara ville ligga kvar, sätta på en film och sedan bara somna och sova där hela natten. Men det kunde vi ju inte. Så vi gick vidare och provade sängar istället, haha. En skön säng är man ju inte heller bortskämd med ;)
När klockan närmade sig lunch gick vi till restaurangen och köpte mat, Linnea och Lisa åt såklart köttbullar och potatismos, svenskt ska det va. Medan jag åt lax med potatis och grönsaker. Efter sommarens förätning av lax var det ändå SÅ gott med lax igen! 
Sen fortsatte vandringen på plan 1x det blev en matlåda och en liten handduk som fick följa med hem. Men hallå, jag dog ju typ. Dom hade julpyntat!! Det var så himla mysigt, ååh vad jag älskar jul! 
Sen köpte vi med oss lösgodis, svenskt hederligt lösgodis. Romerska bågar, döskallar mmmm... Och lite choklad. Och vet ni vad dom hade mer?! Lussrbullar, pepparkaksdeg, julmust. Men det får faktiskt vänta ett tag till;)
Sen köpte vi med oss chokladbollar och kanelbullar och åkte tillbaka till sydney och la oss i parken. 
Det är nån flotta festival här i helgen så vi gick till vattnet och tittade på båtar, helikopter och flyguppvisningar och sånt. Men egentligen fattar vi inte riktigt vad det var, men det var säkert jättecoolt. Sen städade jag o Linnea och sen gick vi till biblioteket och satte oss på trappan och kollade på världens fyrverkeri, shit alltså. I den här stan går dom all in!!
Vi vaknade i söndags morse och då var det dax för mig att städa. Efter städningen åkte jag till bondi o mötte upp linnea och lisa. Vi solade några timmar innan vi åkte hem för att laga middag och skynda oss för att hinna med färjan. Men när vi kom dit funkade inte våra biljetter, så vi struntade i det och gick till darling harbour och kollade på rugby finalen mellan sydney och manly. Vi fattade absolut ingenting av spelet så vi försökte googla fram lite regler. Det första man fick lära sig i "regler för idioter" var att det laget som har mest poäng vinner. En mycket bra regel och typ den ända vi fattade något av också;)
I morse gick vi upp och skulle till Manly och träffa en kompis. Jag sprang in i typ 5 affärer som sålde bussbiljetter innan jag hittade någon som inte hade slut på dom. "Sold out" var det ända dom sa annars. På bussen och sen gick vi till en liten strand vid sidan av Manly beach. Där träffade vi Ross som hade med sig snotkelutrustning. Så i det kalla vattnet och sen simmade vi, det var en upplevelse. Vi fick se ganska många små fiskar och några stora blåa. Han simmade ner och hämtade typ sjöborrar som han öppnade upp och vi fick hålla. Så kom dom stora fiskarna och åt ut handen på oss. Så coolt, kan inte fatta hur coolt det kommer bli i barriäreeven:)
Sen åt vi kinamst och solade innan vi åkte hem. Och ikväll har vi varit och fixat biljett till Melbourne så vi kommer dit vid jul :)

Pussokram! 



















Mitt i veckan

Publicerad 2013-10-02 11:03:33 i Allmänt

Veckan har varit bra hittills, har kunnat börja träna lite nu efter sen dumma förkylningen. Tyvärr sitter den fortfarande i, men vi kör på med styrka för att inte tappa allt. Jobbet går fortfarande bra, idag började Linnea också, så nu väntar vi bara på Lisa. Men som det verkar börjar hon nog i veckan också. 
Morgonen började med havregrynsgröt med sällskap av Linnea idag, vilket var mycket lättare. Tröttheten var som bortblåst. Efter det toastade vi 2 mackor var som vi åt på vägen. Det roliga är att jag gjort samma sak varje morgon i en vecka nu. Och varje morgon när jag går på rullbandet för att komma till stan så möter jag samma kille som är påväg till sitt jobb. Han har alltid en luvtröja uppdragen och ser ut som en riktig gangster. Och på andra sidan går jag, med två toast mackor i högsta hugg;) men idag blev jag lite orolig, vi mötte honom inte på rullbandet. Men det visade sig att vi gått några minuter tidigare, så när vi klev utanför igen så kom han, likadant med tröjan uppdragen och både jag och Linnea med våra toasts, haha. Sen gich vi och köpte en biljett till Linnea. Och på 7eleven säljer dom kaffe för endast $1, typ 6 kr, så det blev en liten "cap"  sådär på morgonkvisten. Den traditionen tror jag vi får fortsätta med:) Jobbet har gått bra idag, vi ska på en BBQ på fredag när vi slutat, ska bli kul att prata lite mer med alla. Just nu sitter man bara tyst och jobbar hela tiden. 

Nu ikväll har jag o Linnea kört ett stenhårt parövningspass i parken, folk tittade lite konstigt på oss. Men shit vilket pass ändå :)

Finns det ingen micro får man värma brödet på bästa sätt!

Tommy är nöjd över flätan han lyckats göra. Och ja det får man ju ändå ge honom!

Taggade innan träningen! 
Trötta efter!

En helg på stranden

Publicerad 2013-10-02 10:59:26 i Allmänt

Underbara sol! I helgen har vi verkligen njutit av att vara i ett varmt land, stranden både igår och idag. Idag på ett lite annorlunda ställe, vi gick ca 30 min hemifrån och hittade en konstgjort strand. Dom hade typ satt en bro med staket under så de blev som en stor pol, fast det var i havet. Med två bryggor man kunde simma ut till. Så där har vi legat o solat och sovit hela dagen :) hoppas att det kan synas lite på den bleka kroppen att den får lite färg snart. Nu har jag ringt och skypat med mormor på hennes födelsedag och min namnsdag :) så nu blir det hem o laga lite käk innan det är dax att sova för en ny veckas jobb. 

Ha en mysig söndag hemma i kylan! :)










Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela