michaelajohansson.blogg.se

Bondi beach

Publicerad 2013-08-31 09:52:19 i Allmänt

Igår började vi morgonen med att ringa till hotellet och säga att vi inte ville ha jobbet. Vi kände en konstig känsla i magen och dom sa bara med och mer konstiga saker. Så vi sa nej och letade vidare. Jag har nu varit på två intervjuer på olika skidshopar och på nästa vecka ska vi alla provjobba på ett cafe. Jag ska även provjobba på en av shoparna där dom även säljer Hestra handskar, wohoo! :) men vi får se, vi fortsätter söka vidare. Men igår kväll tog vi helg på rkktigt. Vi fixade en god sallad, köpte choklad och gick till opera huset och satte oss och hade picknick. Där satt vi i mörktet, i en stad, på en filt med god mat och såndär mysig musik. Hur klyschigt kan det bli?! Efter flera timmars mys och prat gick vi hem till vårt hostel igen. Där var det party party. Så vi hängde med som ut och dansade skiten ur dom som vanligt. Så himla kul har vi! 
Idag gick vi upp tidigt, sen åkte vi till bondi beach.  Riktigt bra ställe, inte så stort. Men att bara få sola lite, bada i det kaaaallla vattnet och göra lite cirkuskonster. Vilken grej! Det var riktigt surfväder idag, vågor och grejer. Så nu längtar vi ännu mer tills vi får åka iväg på vår resa:)
Vi testade friterad mars, shit vad mätta vi blev. Smält choklad med massa friterat runt, mmm... Dieten går bra, eller?!
 
Nu ska vi åka hem och laga lite middag, sen får vi sr vad kvällen har att erbjuda!
Puss&kram
 

en helt vanlig torsdag

Publicerad 2013-08-29 11:28:44 i Allmänt

eller kanske inte... Vi borjade dagen med att ga ut och springa backintervaller med en mix av lite styrka. Efterat kande vi oss peppade pa att soka jobb sa vi gick till biblioteket. Satte oss vid datorn och hittade att dom sokte staderskor till ett hotell. Vi sokte och fick komma pa intervju, och nu sitter vi har och vet inte vad vi ska gora. Ta jobbet eller soka vidare....
 
Nog om det, igar var vi pa peter pan och bestallde hela var resa. Shit vilken drom. Vi aker den 12 november och ar tillbaka i sydney den 21. sen var vi ska fira jul och nyar osv ar annu oklart. Men forhoppningsvisblir det nagot riktigt bra. Resan kommer att besta av allt man kan tanka sig, campa, snorkla, aka bat, paddla kajak, kolla pa massa djur, surfa saklart och massa massa mer. 6 veckor ute pa touren blir nog alldeles perfet inann vi drar till Bali och bara njuter det sista innan vi aker hem.
 
Far be om ursakt att det inte kommer nagra bilder, for det forsta har jag inte tagit sa manga men sen ar det svart att fa over dom till datorn har pa biblioteket.
 
Nu ska vi hem och fortsatta fundera over varan jobbsituation...

arbetslosa i storstaden

Publicerad 2013-08-28 04:01:34 i Allmänt

Idag ar det en vecka sedan vi lamnade Sverige och tryggheten bakom oss. Och man kan verkligen saga att vi lamnade tryggheten. Sedan vi kom hit har vi kollat runt i hela Sydney, och da menar jag verkligen hela. vi har gatt fram och tillbaka i denna stad jag vet inte hur manga ganger. Dit maste vi ga for att fixa det och nasta sak att fixa ar helt pa andra sidan stan. Men man lar sig alltid nagat och snart hittar nog till och med jag. Tro det eller ej. Eller okej, vi ska inte overdriva, kanske far ga nagra manader till innan jag hittar. Tur Linnea ar med och ser till att jag och Lisa gar ratt ;)
 
Vi sitter iaf och soker jobb hela tiden, och an har inte en anda hort av sig. Eller okej, det har dom, men det ar bara massa konstiga jobb som tex att bli artist, servera i bikini och sant. Sa vi far val helt enkelt vanta. Fast, vi har faktsikt fixat jobb pa hostelet, vi ska stada for att slippa betala hyra, och det kanns bra. Det blir ju lite mindre utgifter!
 
Idag ska vi ga till lite olika resebyraer och kolla pa vad det kommer kosta for oss att aka runt lite och surfa osv. Sa vi vet hur mycket pengar vi har att leva pa tills dess. Troligtvis inte mycket alls, haha!
 
Det ar inte det lattaste att blogga ifran en osvensk dator, att hoppa over bokstaver och istallet skriva a och o, det ar inte latt. Men det kanske anda blir battre an det blir nar det kommer ifran telefonen med alla felsvavningar :)
 
Igar nar vi var ute och sprang sa sprang vi senare an vi gjorde sist, men samma runda. Alltsa dessa papegojor, dom ar helt sjuka. Satt i traden och skrek och lat som varldens stortsa lejon! Stackars Linnea sprang och hukade sig hela tiden sa att hon trodde dom skulle komma och bita henne i nacken, haha. Sa for er som ar fagelradda ar inte detta det basta landet att vara i.
 
Nej, nu ska vi ta oss en runda pa stan, IGEN! Vi borjar kunna det har nu.
Ha en bra dag dar hemma :)

Nummer hit och dit

Publicerad 2013-08-26 06:27:00 i Allmänt

 
Igår sov vi lite längre efter att ha varit ute och dansat hela natten. Vi hittade ett häftigt ställe med 6 våningar, bara massa dansgolv. när vi bäl hittat vårt favvo-ställe stod vi där och dansade i säkert 3 timmar utan någon paus. Några killar här ifrån sydney kollade först på oss och tänkte säkert att vi var några dumma idioter som stod där o dansade fult. Men helt plötsligt var dom som en i gänget och stod där med oss i flera timmar dom också. Det är inte lätt att dölja att man är svensk här. Det första dom frågade oss var om vk var svenskar för att vi hade converse. Så vi får nog köpa nya skor så dom inte misstänker oss. 
runt lunch igår var vi ute på en löprunda i parken. Vi tre tjejer, en park, strålande sol, operahuset i sikte och det coolaste. Papegojor!!! Dom flög runt där k träden, fram o tillbaka. Vilken grej! Sen gick vi till stan o åt frozen yoghurs, mums. Ochsatt vid operahuset o kollade på solnedgången! 
På kvällen letade vi upo internet o satt precis som nu och nördade oss ett tag. Innan vi gick hem och såg en film (okej jag somnade direkt, men dom andra kollade). 
Idag började vi med att gå till banken och starta ett konto. Nu sitter vi på biblioteket och har fixar de sista nummrena. så nu är det dax att ta tag i och söka jobb. Tur att det bara är måndag :)
Annars har vi det bra, vi försöker njuta av att vara här även fast vi fortfarande är trötta efter resan. Men det  lir nog snart bättre!
 
 

Sydney

Publicerad 2013-08-24 10:50:00 i Allmänt

 
och här sitter vi på ett starbucks mitt i smeten i Sydney för att snika lite wifi! Det känns verkligen helt konstigt. 
Resan gick bra, det var drygt och på sista flyget skakade det vädigt mycket. Men vi lyckades ändå att sova gandka mycket. Väl i australien var vi väööldigt nervösa för att komma in i landet. Men det enda dom frågade var: är tabletterna till dig? att svara ja räckte och vi var inne i landet. Vi fixade telefonnummer och tog oss till vårt hostel. Det är absolut inget lyxboende, men det kostar inte jjättemycket så vi kan inte förvänts oss bättre. Igår sov vi mest hela dagen, gick en sväng och handlade och sov sedan vidare. 
 
Idsg har vi varit vid operahuset ovh darling harbour. Solen har varit framme och det har varit som sveriges sommar. Men nu ikväll är det kallt igen. 
 
När vi var vid operahuset kom två killar fram till oss som var ifrån Melbourn, dom ville att vi skulle ta kort på dom. Sen frågade en av dom oss om han fick ta ett kort med oss. Det fick han och Så säger han till linnea: kan du inte dölja att du är så lång? sen säger han: kan jag få ta ett kort med bara er två blonda tjejer? Och sen fick linnea ta ett eget kort med honom. När vi skulle gå frågar dom oss vad vi skulle göra ikväll o vi svarade stt vi inte visste. Då tar han fram en liten knycklig lapp ur fickan och ger oss sitt nummer. vi dör av skratt av att han hade färdigskrivna lappar i fickan och känner att det var tyr att vi misslyckades med våra nummerlapps försök på gotland, haha! 
 
Vi kan alltså sammanfattamed att vi har det bra, det känns konstigt att vara i ett annat land, men detta kommer att bli kanon. Kanske kommer vi inte hem igen?!;)

Hong Kong

Publicerad 2013-08-22 14:19:19 i Allmänt

 
 
Då är det bara 1,5 h väntan kvar här i Hong Kong innan vi får sätta oss på planet igen. Bara 10 h denna gången. Det är ju ingenting..
Flygresan hit gick ändå över förväntan, fick lite mat först. Sedan blev det att kolla på en film innan man somnade som ett litet utslaget barn. Sen har man ju vaknat lite hela tiden för att försöka hittq en bättre sovställning, men ändå helt okej utvilad(tyvärr). Sen fick vi lite frulle innan vi var på fast mark igen, denna gången i Kina. Så nu har vi lyxat till drt med att äta på Mc Donalds, mumma! Nu ligger vi här och sträcker ut kroppen innan det ska göras 10 h till på planet. Men snart är vi framme i Sydney och det är då vi kommer sättas på prov på riktigt! Här snackar vi om att allt är #oklart! Men det kommer lösa sig på bästa sätt:)

Sista natten med sängen!

Publicerad 2013-08-21 00:24:46 i Allmänt

Japp, så sant som det är sagt. I natt blir sista natten på vääääldigt länge som jag får sova i min egna sköna säng. Ensam i ett rum, med garderober, tv, min saker. Snart är det ett minne blott. Meeeeeeen, jag kommer ju få så mycket annat, som jag inte hade kunnat få här hemma. Så jag ä in't bitter!
 
Idag blev det en heldag i Halmstad för att hinna fixa det sista, så lunchade med Tessan som börjar plugga nu igen och Hanna som ska till Skottland och plugga. Så det blev en riktig avkedslunch. Det följdes senare av en avskedsfika hos farmor och farfar, smarrigt med massa bullar och gosaker. Men snart är jag hemma och får massa gott fika igen!
 
Väskan är nu ompackad, igen(!) och gå nu att stänga igen utan svårigheter. Så det ska nog gå bra, bara det att den bara blir tyngre och tyngre för varje gång jag kollar på den, haha! Och för er som undrar, JA vi har köpt med oss en liten UV lampa och gele så att vi kan fortsätta ha fina tassar även i Aussie-land! ;)
 
okej, det här gör ont i hjärtat!! http://www.freeride.se/video/44947/
 
 
 
Sov gott, så hörs vi när jag är på ostadig mark!

nervööööööööös!

Publicerad 2013-08-19 23:09:49 i Allmänt

Jaha, då ska vi se. Har idag hunnit mer att besöka optikern för att slippa använda Linnea som ögon hela resan och själv kunna se kalkonerna. Efter det gick jag och tog en fika date med Jossan, fick massa bra tips på vad vi skulle göra och inte göra när vi är iväg. Är alltid bra med tips från någon som varit där tidigare (vilket nästan alla har...) Efter det åkte jag till familjen på Hestra Handsken och sa hej då, det blev en hel eftermiddag. Gick runt och småpratade med alla och önskade mig julklappar, perfekt med handskar när man är i Australien, eller?!
Sedan fick det bli lite träning för att försöka pumpa ur kroppen så man är riktigt trött när man sätter sig på alla dessa långflyg, så man kanske kan sova heeeela långa vägen.
Efter det var det packningsdax. Efter 3 ompackningar gick äntligen väskan igen. Att den bara väger 13 kg är ett under för mig. Hur kan 13 kg ta så mycket plats men inte väga mer, men ändå vara så tungt? Det ser ut som att väskan är ute och går med mig, och inte tvärtom. Men men, det blir säkert bra, får vi hoppas!
 
Sover så konstigt om nätterna nu,  vaknar flera gånger varje natt av jobbiga situationer vi hamnar i, i Australien. Jag hoppas att det förblir mardrömmar och INGENTIG annat!! Som i natt vaknade jag av något jobbigt och att jag bitit ihop så hårt så att jag nu fortfarande 15 timmar senare har jätteont i käken, har knappt kunnat äta idag. Så det är nog tur vi åker snart, så man slipper denna såkallade resfeber. Trodde det skulle bli bättre när man gjort något liknande innan, men icke. Denna gången är det ännu värre. (Ja linnea, jag kan inte skriva än här;) haha)
 
Nu blir det sova innan en heldag i Halmstad väntar imorgon, dagen före DAGEN! :)

4 dagar

Publicerad 2013-08-17 23:12:09 i Allmänt

 
julkänsla på Formex
australien brudar
Träning på isaberg
 
Den godaste salladen jag någonsinn ätit, och då har jag ätit gaaaska många sallader i mina dagar!
 
cykeltur till riccardo's med linnea:)
 
 
Hoffmaestro på tylösand
 
Mandis pandis:)
 
Då ska vi se, ska testa mitt första inlägg ifrån telefonen. Precis så som det kommer bli i Aussie land :) så ni kommer få ursäkta mig att stavningen kanske inte alltid kommer att vara rätt (inte för att den varit det innan heller, haha) och att bilderna kommer att komma i fel ordning och säkert alla på slutet. Nog om det. 
 
Har varit i stockholm på modemässa och formex nu i dagarna. Råkade visst beställa lite nya kläder till våren och så köpte jag massa nya ringar och ett armband. Perfekt för resebudgeten;) sedan träffade jag Amanda, så mysigt. Vi gick på stan, fikade och bara passade på att prata. Resan hem är en historia för sig! Med en krånglande bil, 2 timmar senare än planerat, i en hyrbil var vi återigen hemma. Hujja...
 
 
På onsdag åker vi, börjar få lite ont i magen, kan inte sova o vet inte vad jag ska ha med mig. Men antar att det löser sig :)
 
Har fått lite julkänsla idag på formex, åååhh! Jag kommer sakna julen, vintern, snön, skidåkningen! Men jag hoppas människorna, solen, stranden och surfningen kommer att bli desto bättre så jag glömmer det andra. 
 
Ha en bra lördagskväll vänner!!

2 veckor

Publicerad 2013-08-08 14:58:55 i Allmänt

Då börjar nedräkningen!
 
Skrev ett inlägg i början av sommaren att jag hade lite planer på G till hösten, och nu tänkte jag berätta vad som händer. Om två veckor sätter jag mig på ett flyg till Australien, eller okej, det är inte bara 1 flyg. Det är typ 3, och kommer ta 30 timmar. Jag som tyckte vi åkte länge när vi flög till Japan, men det var "bara" 24 timmar, nu har vi 6 timmar till att så ihjäl = SOVA!
Väl där kommer vi ta en vecka och fixa det som behövs, hämta oss från tidsskillnaden och försöka komma igång lite med språket innan vi börjar oss på att söka jobb. Än så länge vet vi inte vad vi ska jobba med, men det lär lösa sig när vi väl kommer dit.
 
Det är jag, Linnea och Lisa som kommer att åka. Planen är att vara borta till ca januari, februari. Men vem vet, allt kan ändras. Tanken är att vi ska åka till Bali innan vi åker hem, det stället jag sagt att jag bara SKA till. Så det känns kul att äntligen få komma dit :)
 
Så nu ska jag försöka mig på att börja blogga igen, kanske inte kommer bli varje dag denna resan, det känns som att det kommer bli lite många inlägg då ;) men några gånger i veckan ska jag försöka uppdatera er om hur vi har det och hur vi klarar oss!
 
Så, nu hade jag nog inte så mycket mer att berätta just nu! Måste fortsätta fixa massa papper och hit och dit innan jag åker. Ha en bra dag :)
 

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela