michaelajohansson.blogg.se

Soool - vår!

Publicerad 2013-02-27 17:14:00 i Allmänt

Igår kväll var jag så trött, tänkte somna tidigt men blev istället fast framför tv:n med husets gäster. Har fått gäster från när och fjärran (eller iaf jönköping och stockholm). Så bestämde mig istället för att ta en riktig sovmorgon vilket var SÅ behövligt. Vaknade lite innan kl 10 och gick upp och såg solens strålar komma in genom föstret. UNDERBART! Har haft sån tur med vädret i år på mina lediga dagar.
Så upp och äta frukost innan vi gick en sväng på byn och sedan åkte till Ramis ochåt lunch och kollade i affärena där. På vägen hem blev jag avsläppt på berget i Funäs och gick in till Evelina som precis slutat jobba och tog en kaffe i solen innan vi börjde våran vanding hemåt. En skön promenad i det soliga vädret, det känns som vår. Snön börjar smälta på vägarna och folk börjar visa sig ute.
 
Med våran träning kan jag meddela att det går finemang. Har tränat varje dag (utom söndag, måndag) och kroppen börjar ta åt sig träningen. Känns redan som att det hänt lite och det är ett stort +!
Vi har åkt längd, kört hårt på gymmet, spelat innebandy och åkt skidor :) Så vi är i full gång kan man säga. Maten går också bra med, mitt sockersug har ÄNTLIGEN börjat släppa, har ätit en kula glass och en chokladboll sedan förr förra helgen! Det är ändå inte dåligt efter månaden i Japan med godis, cola och skidmat hela tiden ;) Så som belöning ska jag köpa mig godis (en liiiiiiten påse) på fredag. Bara för att fira att jag är bra! :)
 
Annars är det full rulle på jobbet, v 9 och Stockholmarna har invaderat oss. Roligt men också påfrestande. Längtar inte jättemycket till helgen när allt ska lämnas in igen, kommer bli KAOS!
 
Ha en bra vecka gott folk!
 

Lediga dagar

Publicerad 2013-02-18 20:06:59 i

Efter en veckas jobb tar jag nu helg, eller kanske "helg", det blir ju på en tisdag o onsdag istället för lördag, söndag. Men det känns skönt :)
Imorgon ska vi åka längdskidor på morgonen innan killarna ska iväg på jobbet. Sedan ska jag åka lite skidor och ladda upp inför kvällens gympass. Tro det eller ej så har det börjat snöa här, så det kanske kan bli lite puder imorgon :)
Och sist men inte minst. Jag har fått mes mig killarna på att börja träna. Igår kom vi överens om 3 dagar i veckan. Men idag på gymmet tog vi i hand på minst 5 pass i veckan, helst varje dag. Så nu är det hårdträning fram till maj. Känns sköt att vara igång. Träningsvärken gör ont i heeeela kroppen, men det känns jätteskönt!

Nej annars händer de inte jättemycket nytt. Mycket jobb nu under sportlovsveckorna. Men det är kul, men man blir SÅ trött!

Så nu ska vi äta middag och vila upp oss.

1 vecka

Publicerad 2013-02-13 23:18:36 i

Då har det redan hunnit gå en vecka sedan jag kom upp. Fattar inte vart tiden tar vägen?
Har jobbat alla dagar nu, eller var ledig igår o jobbade ett par timmar på eftermiddagen. Men det rullar på, mycket folk hemifrån skogarna som är här.

Kan meddela er om att jag ikväll, för andra(!!) dagen på raken har kollat på fotboll. Det händer ALDRIG annars. Men det var lite små trevligt ändå, sitta o prata lite o slökolla på tvn.

Ikväll efter jobbar skyndade vi hem för att åka kvällsåkning på berget. Kanonunderlag i backen och "the code" gjorde ett bra jobb. Grabbarna ville jibba i park och man är ju inte den som är den så jag hängde med. Blev inte jättemycket jibbat för någon av oss, men speciellt inte för mig. Hoppade i några små (dom va minimala) hopp eftersom dom andra hoppen var gigantiska. Inget dör mig så att säga. Eller det är askul o hoppa, men när man gör det en gång om året så är man lite halvrädd o skiter hellre i det! Så man får ha kroppen i behåll iaf.

Nu är det dax o sova, vila upp sig inför kommande två veckors jobb!

Kramis

Första jobbdagen

Publicerad 2013-02-07 21:56:39 i

Nu är första jobbdagen klar och det känns som att resan är en bok man läst. Inte som man varit där och upplevt detta häftiga ställe Niseko! Men det har man ju faktiskt.
Dagen gick bra, var en lugn dag att börja med. Så vi han ta igen vad som hänt under månaden. :)

Nu har jag fixat naglarna och andreas har kommit tillbaka. Så nu är gänget samlat igen (vi saknar dig Amanda) !

Bilderna kom visst inte med igår, så testar igen!

Funäs

Publicerad 2013-02-07 02:42:35 i

Tillbaka i funäs igen efter en lång dag i bilen. Men det känns bra! Har ätit hallumi o sallad med lite bröd till ikväll och nu ska jag sova. Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller.

Resan hem gick bra! Alla flyg klaffade o all packning var med hem. Väl hemma fick vi grönpepparkyckling med ris och kaka o vitchokladmouse till efterrätt, mums! Får inte glömma den goda salladen heller.

Igår vad jag o hälsade på handsken, var kul o träffa alla. Och efter efterfrågningar på fler blogginlägg på hemmaplan ska jag göra mitt bästa att uppdatera er:)
På kvällen firade vi min födelsedag och jag visade bilder från resan. Dock har dom ju redan sett det mesta, men fick berätta lite också.

Nu är det dax att försöka fä tillbaka dygnet igen. Godnatt

Bilder på mina nya snabba skor och på snömängden i Hestra

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3944993/images/2013/pic_5112c5c0ddf2b30e389fed80.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3944993/images/2013/pic_5112c5c0ddf2b30e389fed80.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3944993/images/2013/pic_5112cf749606ee14c45d4f85.jpg" class="image">

Hej då Japan!

Publicerad 2013-02-04 03:38:29 i

Nu sitter vi här på flygplatsen i Tokyo och väntar på att få gå på planet. Känns faktiskt skönt att sitta här och ha lämnat ifrån sig all packning och veta att nästa gång vi ser den så är vi hemma. Slipper virra runt med all tung packning och att man får sova i sin egen säng.

Dock har det bara gått 1 vecka sedan vi åkte från Niseko, men jag saknar stället redan! Det är ett sånt paradis. Lugnt, mysigt, SNÖ, skog, bad, berg, ja allt man kan önska sig. Så Niseko, vi ses snart igen :)

Nu är det dax för ett toa besök innan vårt första plan på 11,5 timmar är på G. Sedan är det bara ca 2 timmar till och då är vi i Göteborg där pappa och Clabbe kommer och hämtar oss:)

Ha en bra dag, så hörs vi när vi åter är på svensk mark!

Sista dagen

Publicerad 2013-02-03 13:29:04 i Allmänt

Nu sitter vi här på rummet, har ätit våran sista mysmåltid här på golvet och har nju dragit igång Kesha på högsta volym och dansar runt i rummet. Kameran är varm av allt användande och vi är glada. Inte för att vi vill åka hem så, men Tokyo, storstad. Det är roligt, men nu är vi trötta. Alldeles för trötta för att springa runt och vara turister. 20 dagars skidåkningn och 5 dagars springande på stan har satt sina spår, så vi längtar lite tills flygresan hem imorgon. Sitta på ett plan i 11,5 timmar och bara sooooooooooova! :) Men när vi väl kommer hem vet jag att vi kommer längta tillbaka. Speciellt till Niseko, vårat nya älsklingsställe! Jag bara MÅSTE tillbaka dit. Helt underbat, trevliga människor, bästa skidåkningen och jaa, där njöt man av livet!
 
 
Dagen började på Harajuku, ett helt galet ställe. När vi kom dit var i helt själva och tänkte väl mest, jaha.. det var det. Men efter några timmar vällde det in folk med alla möjliga konstiga stilar. Från pokemon och prinsessor till bara helt galna människor. Det var ett nöje att bara titta på folk! Sedan var det massa småaffärer med så sjukt konstiga kläder. Det fanns även mycket bra affärer, men när man gått där vet man tillslut inte vad som är snyggt, fult, konstigt eller bra längre. Så där blev det ingen shopping idag. Efter några timmar och efter både fika och lunch tog vi oss till Shibuyja istället.
 snygg skyltdocka
lycklig utanför barbie, min favvo!
snabbaste cyklen i stan tillhör såklart vår vän "Yo" med dom snabbaste glasögonen!
kanske även dom snabbaste skorna!
tröttast i stan? Tror det!
Även här en trött krigare
får man vila lite innan maten?
mumma!
hej då!
 
Här har dom ett känt övergångsställe, det är typ från 5 riktningar som alla blir gröna samtidigt. Fattar inte hur det kan samlas så mycket folk på samma ställe VARJE gång det blir grönt. Det bara är folk överallt, så vi satt på Starbacks och tittade på detta ståhej! Det roliga här är också att man sticker verkligen ut om man inte är japan, eller om man har några färgglada kläder på sig. Så vi satt o såg alla vilsna människor från våra trakter, haha. Men sedan insåg vi snabbt att vi själva då? I denns stan har de flesta svarta, mörka kläder, inget utstickande (förutom då de som är helt galet klädda, vilket inte är många % om man slår ut det på allt folk) utan bara helt vanliga. Vi kommer där från Europa, blonda, knallröd och turkos/lila jackor och med en karta i högsta hugg. Hur vilsna ser inte vi ut? Men det bjuder vi på ;)
lugnt och skönt
PANG, och där gick startskottet!
fikatime
så sant
 
Vad tycker vi om teknik och vinkar? banan var tajt och kort!
happy!
eehmm..
 
Vi gick runt i lite mer affärer och hittade även idag bra affärer, våra favvo forever 21 fick även idag sälja lite saker. Finns denna affären i Sverige? Mycket bra affär iaf.
dansmoves! Gangnamstyle
Bom bom!
Wijawoo!
coolaste hunden!
 
Kanske detta blir vårat sista inlägg härifrån Japan, vilket känns sorgligt. Men mest ledsamt är det att inte få åka tillbaka till Niseko nu! Och att jag och Emmie inte kommer ses varje dag mer... Så nu ska vi njuta av varandras umgänge sista kvällen genom att freaka loss med dans på hotellrummet! Imorgon eftermiddag/kväll svensk tid är vi åter på fast mark. Höres!
Nu ballar det ur...
danstime
Kesha bjuder på musik ikväll
trötta efter allt hårt slit..
packat och klart, nu drar vi!
Denna bilden får avsluta kvällen och även våran tripp i Tokyo (förlåt emmie) haha!
Kram fårn ett underbart Japan
 
 
 

Shopping

Publicerad 2013-02-02 14:23:00 i Allmänt

Vi blir bara tröttare och tröttare vilket leder till längre och längre sovmornar, eller ja vi gick upp kvart över 8 idag, så så sent är det väl inte. Väl uppe och färdigätna tog vi tunnelbanan till Akihabara. När vi kom ut slogs vi av blinkande lampor, ljus i olika färger, stora mangafigurer, planscher, ljud och massa andra konstiga saker. Vi tog en titt runt kvarteret men insåg ganska snabbt att vi inte orkade med allt oljud. Fattar inte hur dom kan jobba i detta oväsen. Tycker ni att det är högt i affärerna i Sverige, tänk då typ 3 ggr så mycket så kanske vi når upp i nivån här. Det är galet. Men det är så roligt att se alla människor, dom klär sig konstigt, nördigt och ja man kan bara stå och titta på en gata på allt folk som går förbi. Så Det var ett bra ställe att åka till.
 
Vi kom till ett hus där det var spelmässa också, eller vad det nu kan ha varit. Det var massa konstiga figurer som sprang runt och höll på. Tv team filmade och där kom vi, två blonda tursiter som inte fattar någonting. Men dom tyckte nog det var ganska roligt att se oss där. Vi smet iväg och tog en fika på ett dounut ställe innan vi beslöt oss för att ta oss vidare till dagens andra mål.
 
På tåget, längst fram satt vi på väg till Odaiba. En konstgjord ö, konstgjord sand och ja, vi trodde vi skulle komma till en liten ö där vi kunde se Tokyo från utsidan. Tåget gick i upp och nerförsbackar, kringelikrokar och det kändes nästan som man satt på en karusell. Framme hoppade vi av och insåg att här är det större än hela småland (typ, inte riktigt kanske, men ändå) och då är det ändå bara en konstgjord ö. Vi hoppade av on visste inte vart vi skulle ta vägen, när Emmie ser en stor skylt med "Forever 21" och "H&M", så vi tog det stora steget före och gick till ett stort köpcentrum. Ett bra för engångsskull! Det fanns massa kända affärer men också massa konstiga, typ 4 våningar(stora) med affärer och 2 spelvåningar, phu... Vi slipper dom aldrig!
Så vi gick och tittade, åt lite lunch och shoppade lite. Emmie köpte två tröjor och ett par solglasögon, jag ett linne, en väst och en mössa. Så det blev en bra shoppingdag :) Kl 16,00 var det konsert med ett av Japans "tjejband", vi höll på att dö. alla i publiken började klappa exakt samtidigt, och samtidigt slutade alla klappa och började vinka istället. Dom såg för roliga ut! Efter ca 3 timmar orkade vi inte gå där inne, så efter en fika gick vi ut och tänkte gå och kolla vid vattnet. Som vi hört är jättefint på kvällen. Så efter att ha gått fram och tillbaka några gånger för att vi inte visste vilket håll vi skulle gå på kom vi tillslut till vattner. Och vilken syn!!! Det var så vackert!
försöker oss på nya poser, vet inte om vi lyckas?!
 hundvagn?
 
 
Himlen var rosa/orange och husen bara radade upp sig tillsammans med stora kranar i hamnen. Mitt i allt detta, där himlen var som mest färgglad ser vi Fuji vulkanen. Vilken grej, mitt bland alla skyskrapor står där bara denna vackra vulkan i dessa färger och bara skriker efter att man ska ta kort på den. Så där stod vi och tog, ett efter ett och man fick aldrig nog av att titta på den.
vad händer med träden?
Fuji vulkanen
 
Mörkret smög sig sakta men säkert på så vi fortsatte våran vandring och efter nästa krök såg vi både "rainbowbridge" och "tokyo-tower" upplysta. Det var en sån mäktig syn, dessa två stora skapelser med massa ljus i färger och mörkret och vattnet i bakrunden. Vackert! Så vi tog kort ända tills batteriet på kameran tog slut. Vilket betyder att det blev endel bilder. Sedan skulle vi gå hemåt och ser då frihetsgudinnan, som vi har missat! så vi springer dit, kastar igång kameran och lyckas få några fler bilder innan den igen dör. Så vackert, romantiskt ställe!
 
På tåget hem kände vi att vi var hungriga, så vi letade upp en italiens restaurang och åt lite mat innan vi tog oss vidare hemåt. På sista tåget var vi alldeles för trötta. Vi satt och tittade på folk (som vanligt). Mitt emot oss satt en gubbe med två damer. Emmie sa direkt; tror du dom är högt utbildare? Absolut svarade jag, dom var så pryda och fina. Vi kom fram till att de säkert var lärare och satt sedan och "översatte" till varandra vad vi trodde dom sa efter att ha sett deras gester och minspel. Hahaha, vilken grej. Det blev en sån rolig historaia så vi satt och skrattade så vi grät. Alla andra på tåget undrade nog var vi gick på, men det var det värt! Med ont i magen av skratt gick vi tillbaka till hotellet och nu sitter vi helt utslagna och ska nog snart sova för att orka med sista dagens äventyr imorgon.
 
 
 

EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA

Publicerad 2013-02-01 15:16:42 i Allmänt

Ett nytt inlägg idag. vi döööööör!!!!
 
JORDBÄVNINGEN ÄR HÄR!!
 
Pratade med Sophie idag om jordbävningar, hon sa att dom kommer ibland. Och ja, nu kom den. Emmie låg i sängen, jag satt i min. Jag kollade upp och såg att hela Emmies säng slog mot väggen, min säng likadant. Väggarna skakade och där satt vi, eller ja Emmie låg ju ner, och tårarna bara började spruta. Är detta slutet?? Jag skrattade och grät på samma gång och strax därpå var faran över. Eller ja det vet vi ju inte ännu, men vi lever iaf. Så sjukt alltså, nu kommer vi inte kunna sova. Med andan i halsen, tårarna i ögonen så sitter vi här en under skrivbordet och en i dörrkarmen för att klara oss. Nej, nu skojade jag. Vi sitter i sängarna, ganska lugna nu efter händelsen, men vad fasen, jordbävning. Det är inte och leka med alltså!
 
Sov gott, eller ja vi ska försöka göra det, men efter detta kandet bli svårt!

dag 3 i storstaden

Publicerad 2013-02-01 14:06:54 i Allmänt

 
Vi började med att ta en lugn och skön morgon, sov ända till 8 innan vi gick upp och började fixa oss. Så vid 9-10 tiden var vi ute och tänkte att vi skulle gå lite i våra egna hoods. Vi såg ett lite större hus o tänkte att dit kan vi ju gå, det visade sig vara Harrods, fast här då. Men dom hade Harrodsbjörnar och allt dom i London, fast lite mindre. Så där gick vi och strosade runt i några timmar inna nvi begav oss mot stationen och ett stop för lunch. Det blev en god italiensk lunch med sallad, bröd och pizza för mig. Emmie tog en tallrik med typ 5 olika rätter, vi lyxar till det allt. Sedan gick vi till stationen där vi mötte upp Sophie hemifrån, som bor här.
ett vattenall på väggen, även fast det knappt syns.
snö och blommor på samma gång, bra jobbat tokyo
nya poser på g
vet inte om vi lyckades så bra?!
hell yeah!
tog en liten tupplur som alla andra här.
 
Vi tog tunnelbanan till Shinjuku där vi åkte upp i ett torn, 45 våningar upp och tittade på utsikten. Det har inte kännts som att vi är i en sån stor stad innan eftersom det är så tyst och inte jättejättemycket folk. Men att se det uppifrån, WOW! Det var så sjukt maffigt, man såg allt, det var så sjukt stort. Då kände man sig riktigt liten.
Undrar vad dessa byxor är bra för, att blja sig framåt i?
 
Efter det gick vi till red light district, sjukt konstigt! Men det var iaf massa konstiga affärer och massa nagelgrejer, smink, konstiga kläderoch allt som hör till. Japan säger jag bara....
Efter detta åkte vi till Shibuya och gick in i ett "köpcentrum", 5 våningar med bara massa dockor, figurer och konstiga saker. Det var helt sjukt, i varje liten affär fanns 1000000 gubbar, figurer, dockor. Jag fattar inte hur det går runt, äckliga små dockor. Usch! Vi gick in i en liten affär, golvet var av vita upplysta plattor, väggarna i nån metall, hyllorna hängde i luften och musiken var hämsk. Jag blev helt sjösjuk där inne, golvet började röra på sig och väggarna vajade. Så ut fort och försökte gå lite till i de andra affärerna, men nej, det gick inte, hela huset skakade. Så vi gick ut och satte oss och tog en fika istället. Sophie fick snällt berätta för oss hur Japan är, hur hon hamnade här och hur man lever här. Jättespännande och intressant att höra med någon som verkligen vet, tack för hjälpen :)
Vad gör jag här?!
 jöses!
Fika time :)
Här skrivs det vägbeskrivningar för fulla muggar!
 
Nu sitter vi på rummet, trötta och helt färdiga i kroppen. Så sängen väntar, men innan det.... ett glas cola!
 

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela