michaelajohansson.blogg.se

Bali bali bali

Publicerad 2013-12-31 03:02:01 i Allmänt

På plats i Bali!
Vi kom till flygplatsen igår kväll vid 10, sen tog det ett tag innan alla väskor var på plats och vi gått igenom alla passkontroller. När vi kom ut slog värmen oss rakt i ansiktet, regn och hette, hej Bali! :) 
Taxi bolagen försökte lura oss på pengar, men vi var coola och bara gick förbi, så vi hittade en mycket billigare. Sen kom vi fram till hotellet, det är massa små gränder och längst in bir vi typ, haha. Men det är fint så vi är glada! Till och med AC har dom. 
Så nu har vi varit utr och sprungit och nu har vi ätit frukost, pannkakor med frukt. Detta livet ska man nog kunna vänja sig vid :)






2013!

Publicerad 2013-12-30 05:02:02 i Allmänt

Idag åker vi till Bali, det känns faktiskt ganska bra nu ändå. Men det känns fortfarande jobbigt att vi ska behöva lämna Australien. Jag tänkte att nu är ju nyår nära, så det kanske är på sin plats med en liten summering av år 2013, innan ett nytt spännande år börjar. 

2013 blev ett år jag aldrig kommer glömma, och ett år fullt av överraskningar och spontana beslut. Januari började med att jag och Emmie åkte till Japan, en resa vi planerat ganska länge. Vi var nervösa över vår första stora resa, att åka till ett land där knappt någon kan prata engelska, man inte förstår något i affärerna eller skyltarna. Men vi klarade det galant! Vi hade en sån underbar månad i Niseko, åkte skidor varje dag, puder upp över öronen, snorkeln var nästan på sin plats, sol, vulkan, hiking, offpist. Allt man som skidåkare kan drömma om! Vi träffade helt underbara människor, varav några av dom var ifrån Australien och några ifrån Schweiz. Inte visste vi att Emmie skulle träffa sin nuvarande pojkvän där, mitt bland allt pow pow.  
Efter det var vi några dagar i Tokyo och såg oss omkring, det var en cool stad, mycket konstiga människor och mycket kultur. En häftig upplevelse. 

Februari-slutet av april spenderades tiden i Tänndalen, hamra, funäsdalen i ett hus med 3 grabbar. Jobbade i skidshopen och åkte skidor. En bra vår, men kanske inte riktigt samma klass på skidåkningen som i Japan. Det var här Linnea kom med iden att kanske åka till Australien. Det blev även lite komplikationer med sjukdomar osv som gjorde våren till en kämpig tid. Men den avslutades på ett bra sätt med after ski 1000 i Ramundberget. 

Hela maj var jag hemma och vilade upp mig, det hände inte jättemycket mer än så. Lite små turer, shopping och träffa alla hemma. 

I juni började jobbet igen, det började med Vätterundan 2 veckor. Sen åkte jag och Linnea till Gotland och hälsade på Anna på midsommar. En riktigt klychig midsommar med lekar och lammgrillning. Vi bestämde oss också för att åka till Australien i oktober för att resa, vilket min tanke aldrig hade varit om inte Linnea frågat, men eftersom jag kände några Aussies så kändes det ändå kul att se hur deras land var. 
Jobbet fortsatte med Vansbrosimmet 1 vecka, hem och ta det lugnt en vecka för att sedan åka till Boden för att jobba på Oringen. Två veckor där och vi fick med oss Lisa på Australien planen. Plus att planen ändrader och vi bokade biljett så vi åkte direkt i augusti istället. 

De få veckorna när jag var hemma i augusti blev det bara att fixa visum, vaccin, jobb grejer, packa och vara nervös. För den 21 augusti satte vi oss på ett plan, jag, Linnea och Lisa till andra sidan jorden. Till Sydney för att vara exakt. 

De första veckorna var jobbiga, vi letade jobb, språket var nytt, lära sig hitta, bo på hostel. Ja allt var lite småjobbigt. Men sen vände det, allt blev bara bättre och bättre. Vi fick jobb, kunde prata med människor, hade roliga utgångar, var på stranden, lärde känna massa nya människor. Livet blev faktiskt ganska perfekt :)

Det rullade på fram till den 8 november då vi åkte en helg och bodde hos Simon, en av mina Japankompisar. Vi firade Lisas födelsedag och surfade. Den 12 började resan på riktigt. 
Cairns - barriärrevet och uncle brians. 
Mission beach - extreme rafting. 
Magnetic island - barbie bilar och hålla i koala. 
Airlie beach - withsundays. 
Fraser Island - dingos biltur med tältning. 
Noosa - kajaktur och surf. 
Byron bay - nimbin, delfin kajak utan delfin. 
Spot x - surfcamp. 
Sydney - pannkakor. 
Melbourne/sorrento - fira jul. 
Och nu är det slut på detta året. Vi kommer iof hinna till Indonesien innan det nya året är här. 

Detta året har innehållit många stora resor, som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. Att resa har aldrig funnits riktigt på kartan för mig, men trots det blev det två stora och så bra resor. Något som jag aldrig skulle velat ha ogjort, helt fantastiskt! Man lär sig så otroligt mycket om sig själv, och andra både människor, kulturer och länder när man är ute och ser sig omkring! År
2013 har gått både upp och ner, men jag kommer alltid att komma ihåg det som det bästa året med dom bästa resorna! 
Med det säger jag tack och hej till 2013 och BRING IT ON 2014, vad har du att erbjuda? 































St kilda

Publicerad 2013-12-29 13:58:10 i Allmänt

I natt vaknade jag av att någon pratade. Bredvid mig låg Linnea och svamlade, både på svenska och engelska, regular någonting och ett coolt hus. Sen snurrade hon runt i sängen och nästan på Lisa. Jag skrattade lite för mig själv och skrev upp vad hon sa, men trött som man var blev det inte riktigt sammanhängande så tyvärr fick jag inte ihop det riktigt i morse. Men kul var det. Och Lisa hade hört precis som mig, aå vi hade legat på varsin sida om Linnea och skrattat!

Idag har vi varit i st kilda, ett beach ställe här i Melbourne. Vi gick på en marknad och köpte ringar, jag köpte 4 ringar för $10, det är ingenting! jättefina, säkert inte i silver, men ändå. sen ät vi Sushi och gick längs med vattnet. Ett mysigt ställe med massa restauranger och cafeer. Vi hittade en skatepark, alltså shit vad barn är duktiga på skateboard, man blir helt i chock! Och så kul att se alla gamla "leka" med dom unga, ge tips och bara hänga. Vi gick lite i affärer och sen tog vi en fika på ett cafe vid stranden. Det är ingen jättevärme här, så idag har vi gått i långärmade tröjor hela dagen. Konstigt vad det kan skilja från dag till dag. Sen tig vi spårvagnen tillbaka till stan och skulle gå på ett art gallery, men tyvärr stängde dom så vi fick fortsätta. Vi gick till stan och kollade runt och sen till ett casino, men vi vågade inte gå in för vi kände oss inte riktigt bekväma där inne, allt var fint och glänste, och där kom vi i vans och vanliga kläder. Neeej, ingen bra kombo. Så vi åkte hem och åt mat istället. 

När vi satt och pratade om boende ikväll fick Lisa mail om att vårt rum inte fanns kvar, vilket betyder att vi inte har något boende imorgon. Paniken infann sig, men efter ett tag lugnade vi oss och kände att okej, vi tar det på plats. Allt är öppet dygnet runt, så vi får gå och pruta! ;)

Imorgon lämnar vi alltså underbara Australien. Hade jag inte haft jobb hemma hade jag velat stanna, eller det är lite blandat. Men detta landet är fantastiskt! Jag förstår svenskar som flyttar hit, det är som sverige fast bättre. Men man undrar var dessa 4 månader har tagit vägen, helt bortblåsta. Det känns som att vi kom hit igår! 

Jag vet inte hur det blir med användning av telefon osv på Bali, så efter imorgon kanske inläggen kommer mer sporadiskt. Men det märker vi. Först ska vi hitta någonstans att bo över nyår ;)




















Sorrento

Publicerad 2013-12-28 10:31:44 i Allmänt

I torsdags var det strandhäng på schemat. Vi åkte till ett ställe som heter London Bridge, en stor grotta. Jättefint var det. Det är som pooler i själva havet, så när det är tidvatten så blir det större/mindre pooler. Vattnet är inte varmt, men det är svalkande, så det är lite skönt ändå när man är varm i solen. När vi kom hem tog vi oss till affären och köpte snacks, ost, dipp och massa gott. Sen satt vi ute och myste på altanen till mörkret kom. Då gick vi in och fixade till oss och gick in till "stan". Det var dock inget jättedrag, men det var ändå ganska trevligt. 

Igår fredag var vi trötta på morgon så vi satte på en film och somnade alla 4. Vid lunchtid åkte vi med familjen till Portsea hotel för att äta lunch. Jag åt en pumpa risotto, jättegott. Sen gick vi till hamnen och kollade på segelbåtar, det var ett race som startade precis när vi var där. Ett av dom tuffaste i Australien.  Sen tog vi varsin cykel och cyklade ca 30 min till en udde. Sen gick vi säker 2-3km där, så vackert. På ena sidan bukten var det helt stilla blått vatten och sandbotten. På andra sidan var det vågigt och klippor. Det var en gammal militäranläggning, så vi gick runt och kollade på kanoner, utkikstorn och mycket annat. Sen hittade vi underjordsgångar som dom använde sig av förr. Så vi gick runt inne där och jag fattar inte hur dom inte kunde gå vilse. Det var gångar åt alla håll och kanter överallt, men häftigt att ha sett det. Så nu har vi varit lite kulturella också :)

Sen blev vi medbjudna av Tonys brorsson att gå ut med dom. Så sagt och gjort, snabbdusch och sen utgång. Det var så roligt, vi dansade med hans kompisar hela kvällen ända till klubben stängde kl 3, det var inte igår vi var ute så länge. Det var en fantastisk kväll, och han och hans kompisar var så trevliga! 

Idag gick vi upp och packade ihop våra saker, sen åkte vi till stranden. Det var riktigt varmt och skönt. Vi låg och glassade några timmar, solade och badade. Satt också och diskuterade att vinka hej/hej då. Det är en sån konstig grej. Visst att man vinkar till någon man känner om man är långt ifrån varandra och man inte kan skrika hej. Men att komma nära och säga hej samtidigt som man vinkar, eller säga hej då och samtidigt som man börjar gå slänga upp handen för en liten töntig vink. Varför gör man så?? Haha!
 Sen å vi lite lunch innan stormen kom. Från ingenstans blev det världens vind, tidvattnet kom jättesnabbt och den fullpackade stranden skulle gå upp till parkeringen, alla samtidigt. Kaos kan man kalla det! Men tillslut kom vi upp och hem till deras stuga igen. Vi gick till Tonys bror i huset bredvid och åt middag, korv m bröd o sallad innan vi åkte hem. För dom hur ut sin stuga nu i veckan, så vi hade alla grejerna i bungalowen där vi har bott. 
På vägen hem slocknade vi allihopa ganska snabbt efter att ha sovit alldeles för få timmar de senaste nätterna. Nu ska vi duscha och sen är tanken att vi ska gå till stan till en rooftop bar som visst ska vara jättefint. Men just nu känns det ganska långt borta! 






















Merry christmas

Publicerad 2013-12-25 13:21:02 i Allmänt

Idag vaknade vi tidigt för att gå till den katolska kyrkan här i Sorrento. För idag är det Australienska julaftonen samt Tonys födelsedag, så vi sjöng för honom i morse innan vi gick till kyrkan. Där var vi ca 1 h, det var väldigt likt svenska kyrkan, men i vissa fall olikt, så vi gick följa strömmen. Men det var ändå lite mysigt. Efter det gick vi hem och åt frukost och barnen öppnade sina julklappar. Sen väntade ett besök på stranden, vi badade lite och sen somnade jag, Lisa och Martina på stranden medan Linnea lekte med barnen, Bianca och Stellan. Kl 2 åkte vi hem till stugan igen där Tonys mamma hade lagat lunch. Efter lunchen var alla jättetrötta så vi bara tog det lugnt ett tag men fick sen ett ryck och körde ett träningspass. Efter all mat kan det behövas. Sen duschade vi och gjorde oss fina. 

Ikväll har vi varit hos Tonys syster med massa av deras Italienska släkt. Så nu har vi firat svensk jul, Australiensisk jul och italiensk, allt detta under två dagars tid, phu.  Så när vi kom dit blev vi presenterade för alla och satte oss sedan till bords och väntade på mat. Det var massor med mat, sallader, bröd, kött, grönsaker, mm.. Och efter det var det självklart massa gosaker, tårta, maräng, kakor, choklad. Så ja nu ska vi nog klara oss ett tag.

När klockan närmade sig 9 var det paketöppning. Vilket kaos, typ 10 barn och alla skulle öppna samtidigt, det var papper, paket och barn överallt på en och samma gång. Det är ett under om alla fick med sig rätt paket hem. Men det var en upplevelse utöver det vanliga. 

Nu har vi sagt tack och adjö för julen för detta år. Och väntar på nästa jul som kanske iaf blir lite vanligare än denna julen. Även fast denna varit otroligt mysig och rolig. Tack tomten för paketen och jag hoppas alla där hemma fått många roliga paket också :)

Kram! 











GOD JUL!! :)

Publicerad 2013-12-24 13:37:45 i Allmänt

Dan före dopparedagen var en riktig slappdag. Vi sprang en liten sväng i regnet, sen åt vi go frulle. Yoghurt med jättegod müsli. Sen satt vi i soffan, lyssnade på julmusik, lekte med barnen och bara hade det skönt. Vid 5 tiden började vi packa i bilarna för att ta oss till Sorrento. Vi åkte i ca 1,5 h och sen fick vi packa in allt. Familjen bor i en stuga/hus med farmor och farfar från Italien. Vi bor i som dom sa en liten bungalow. Vilket är en jättefin stuga, vitmålad, kök, våningssäng, bäddsoffa, tv, dusch o toalett. Det är rena lyxen för oss :) så liten bungalow för dom är lyx för oss! 
Vi fick jättegod pasta med hemmagjord tomatsås och zuccini till kvällsmat. Sen drog vi oss tillbaka till oss och drack glögg, åt pepparkakor och lyssnade på julmusik. Pricken över i var att vi hade levande ljus:)

JULAFTON! Idag, julaftonsmorgon körde vi ett styrkepass. Sen fick vi yoghurt, müsli, nybakat bröd och dom andra julskinka. Himmelriket har vi hamnat i! Man är ju inte så bortskämd med god mat, så vi är nog inte svåra att få nöjda. Sen tog vi cyklar och cyklade runt här i Sorrento och utanför. Helt fantastiska stränder och jättefint vatten. Sen stannade vi på ett hotell med utsikt över havet, båtar och massa öar och drack en iskall cola innan vi cyklade hem igen. 

Hemma i stugan blev vi bjudna på jullunch, jansosn, massa kött, räkor, ostron(eeyyjuuu), aburgine, sallad och glass till efterrätt. Så smarrigt alltså :) mätta och glada kom det lite helt oväntade paket hemifrån. Det var ett story paket med massa små inuti. Så jag fick ett, linnea två och Lisa massor. Så det blev julklappsöppning :) det känns så konstigt att fira jul, i det här. Det är ju sommar?! 
Efter paketöppning åkte vi till stranden och bara mös. Körde lite paddelboard ut på havet och låg och solade, sen hem för lite mat igen. Vi gör inget annat än att äta. Så när vi ätit igen blev det ett telefonsamtal hem för att önska God Jul! Sen har vi kollat på en prinsessas dagbok, ätit godis, lussekatter och pepparkakor (jaa vi är lite tjocka nu faktiskt, haha). 
Det känns faktiskt jättekonstigt att fira jul såhär, i värme på stranden, utan familjen och allt. Men vi har ändå gjort det så bra vi kunnat. Och det blev riktigt mysigt! Julmat, fika och att bara umgås är inte alls dumt! :) tack för det tjejer, en jul vi aldrig kommer glömma!
Nu ska vi sova, för imorgon ska vi fira Australiensisk jul. Gå till kyrkan, frulle, promenad på stranden, lunch, strand och sen på italiensk jul på kvällen. Det känns som att man behöver lite sömn innan det! ;) 

God jul på er alla där hemma, vi har haft en jättebra dag, hoppas att ni också får det ! 

I år är julen sig inte lik, men jag har inte panik. Här firas julen på stranden  i solen, endast iförd kjolen.  Vi solar, badar och bygger slott med spadar. Lite julmat och nötter, men vi skippar grisfötter. Ni har ju ändå ingen snö, men jag hoppas den står på kö. För jag vill ha snö när jag kommer hem, om veckorna fem. GOD JUL 🎅🎁🎄🎇
























Melbourne

Publicerad 2013-12-22 12:18:55 i Allmänt

Vi anlände till Sydney i fredags natt, 2 h försenade. Så istället för halv 1 blev klockan halv 3. Så våran utekväll las på is och vi raggade boende hos några skånska svenska tjejer. Som tur var fick vi sova på deras soffa, 5 min ifrån centralen. Så det var perfekt. Efter 2-3 h sömn var det dax att gå upp och fixa sig för att möt upp våra stockholms polare för lite pannkakor på pancakes on the rocks. Så frullen blev två amerikanska pannkakor med jordgubb, glass, vispgrädde och kaffe, mums! När vi vinkat av våra kompisar gick vi på stan. Sydney känns så hemma, tänk att vi bott där så länge, helt galet. Så vi tog våra favvo affärer, åt yoghurt på myers, gick till China town och bara kollade runt lite. Alltså Sydney är en fantastisk stad på många sätt och vis. Även fast vi var lite trötta på det i slutet innan vi började resa så han man verkligen förstått att det är helt underbart. Nära till stan, uteliv, maaaassa stränder, och så mycket trevliga människor :)

Jag kan inte fatta att våra 6 veckor på resande fot, allt vi planerat och allt vi gjort är slut. Det har gått så snabbt, det känns knappt som vi kommit till Australien än. Men det har varit helt fantastiskt, allting! Hela resan var helt klockren för oss, men jag vill inte att det skulle gått så snabbt :(

Efter en dag i Sydney var det dax för åter igen en busstur, denna gång till Melbourne. Så vi satte oss på bussen kl 19,00 igår kväll och kl 6,00 imorse anlände vi till en helt ny och främmande stad. Vi åt lite frukost på stationen och sen satte vi oss och tog en kaffe på Mc Donalds när vi väntade in vår nya resekompanjon, Martina. När hon kommit tog vi ett beslut om att ta oss till IKEA. Vi kollade vägen och började fråga om det gick att gå. En kille sa att det gick så vi började gå, helt åt fel håll dock. Så nästa vi frågade sa att det var 1 h med bil. Nästa 20 min med buss osv. Så vi blev osäkra och tog en taxi. När vi kom fram givk vi lite i affärer, sen fixade vi en liten present till familjen vi ska bo hos innan vi åt lunch på Ikea. Köttbullar och potatismos och jag lax. Sen köpte vi med oss pepparkakor, glögg, lussekatter och lite smågodis. Så nu ska vi nog klara julen :)
När vi skulle hem frågade vi en annan om det gick att gå och det sa han att det gick. Så vi knöt åt skorna, masserade upp låten och började gå. 1 h senare var vi inne i stan, kollade lite i affärer och tog oss sen till stationen för att hämta våra väskor. Vi hittade rätt tåg och satte oss med all vår packning, lite spända på att träffa familjen vi skulle bo hos. 

När vi kom fram kom hela familjen för att möta oss. Mamma Kornelia ifrån Mullsjö, pappa Tony ifrån Italien och söta barnen Bianca och Stellan. Så vi fick hjälp med packningen och sen kom vi till ett drömhus. Betong, grått, vitt, svart, stilrent, så snyggt. Vi blev runtvisade  och fick ett eget rum till oss 4:a. Sen satt vi och pratade med Kornelia och lekte lite med barnen, en jättemysig familj. Sen fick vi god middag, potatis i ugn med nån majssås, en god sallad, kyckling och majskolv. Mums filebaba:) riktig lyxmiddag för oss backpackers. 

Nu ska vi sova! Natti :)









MOJO surfcamp

Publicerad 2013-12-21 08:02:48 i Allmänt

Dag 1: Måndag morgon började med en 3 h lång bussfärd. På bussen fick vi lite snabb info om surfcampet och sen sov vi mest. När vi kom fram betalade vi för att få kort, göra massa aktiviteter och ett linne och en keps. Sen fick vi gå en rundvandring och blev sedan visade till våra rum. Eller våra baracker kanske vi ska säga. Det är verkligen så olyxigt man kan bo, men fortfarande bättre än tält. Ett rum utan fönster, 3 våningssängar, spindelnät, sand på golvet 
Sen var det lunch time, där träffade vi åter igen 3 tjejer från stockholm, varav en av dom har åkt skidor. Så vi satt och pratade med dom till vår wrap/mack lunch med maaaassa sallad. Så det var faktiskt väldigt bra. 

Efter lunchen gick vi till stranden och solade lite, men det blev ganska snabbt molnigt men vi höll ut ett tag. Sen spelade jag och linnea strandtennis med flipflop och en kork, haha. Inte jättebra, men det var värt ett försök. 
1 surflektionen började med att gå igenom lite olika saker om vågen osv. Sen gick vi ner till stranden, iförda bikini och en blå tröja. Men som tur var behövde vi inte vara lika töntiga som alla man brukar se gå surfcamp är. Vi behövde inte ligga på brädorna och öva, vi var på bara sanden, kanske 5 min. Sen fick vi hoppa i vattnet. Det gick så fruktansvärt dåligt i början, usch! Men sen kom jag på det igen och det gick som en dans ;) okej, nu ska vi inte överdriva, men det går iaf. Och vi stod upp alla 3, så det är kanon. Vår instruktör var från Kalifornien och han bara skrattade åt oss när vi hela tiden kraschade. Bikinin satt inte på plats någonstans, så det får bli sport bh nästkommande dagar.  Efter 2 timmar var det dax att gå upp igen och titta lite på korten från dagen. En kanondag, jättekul!!

Innan middagen gjorde vi vår utmaning innan duschen, folk kollade på oss som att vi var helt knäppa, haha. Sen fick vi middag, det var ris och gryta och god sallad. Så vi kan inte klaga på maten. Efter det satt vi och pratade med massa människor, jätte trevligt var det. Sitta lite vid brasa och lite musik. En kanon första dag!

Dag 2: Tisdag var lite sovmorgon, sen frulle. Det var toastmackor, flingor med mjölk. Sen var det dax för lektion nr 2. Det gick jättebra, vi stod upp nästan hela tiden så vi var nöjda och glada. Efter 2 timmar vR lektionen klar, så då la vi oss i solen och solade ett tag. Sen lunch, wraps med sallad. Massa sallad :)
Sen solade vi på eftermiddagen och hyrde brädor för att surfa lite själva. Dock gick det åt skogen för mig, nosedive varje gång så det blev bara massa krascher, ajaj! Jag blev arg så jag gick upp och solade istället, man har ju inte alltid det bästa tålamodet. Haha! Men efter en liten paus testade jag igen och då gick det lite bättre. 

När vi surfat klart gjorde vi oss iordning och tog en sväng på stranden. Det är så underbart med stränder, och det är helt galet att vi typ bor på stranden. Wohoo! :)

Sen blev det middag och sen satt vi och umgicks med massa svenskar, tog en tur ner på stranden och kollade på fullmånen och alla stjärnor innan vi vinkade hej då till 3 av tjejerna från Sverige

Dag 3: onsdag kl 9 började lektion nr 4. Vi tog brädorna ner till vattnet och körde lite övning på stranden innan vi hoppade i vattnet. Sen varder dax att lära sig att ta rätt vågor och sen svänga lite med. Det gick bra för oss allihop idag, så det var kul. Sen testade vi lite roliga saker, som att sitta på, buddah ställning, stå upp från början, köra två tillsammans osv. Det var kanonkul! Nu vet man varför man vill vara här :)

Efter lunchen gick vi och pratade med en kille som jobbar i "resebyrån" om att boka om vår bussresa på fredag. Han höll på o greja jättelänge o gick iväg och ringde. Sen fick jag hålla i ratten och skriva in i datorn, haha. Jätteskön kille med världens krull hår. Men nu är vi ombokade till en lite senare buss iaf. 

På eftermiddagen blev det surf igen, men denna gången själva, eller vi hade instruktörerna med oss men vi gjorde allt själva. Om vi inte frågade om hjälp eller så. Men vågorna var mycket större och svårare. Så vi lyckades bara några gånger på hela eftermiddagen. Men det var ändå kul. Man är helt slut i armarna, man paddlar och paddlar men hinner inte med vågorna. Frustration, haha! Efter det körde vi ocean rafting, vi hamnade som vanligt i ett stolpskottsgäng. Vi var 6 personer i en gummibåt med varsin hjälm, flytväst och paddel. Sen skulle vi ge oss ut på det böljande blå. Men dom var så sjukt vädelösa på att paddla. När han sa paddla, då satt två och pratade med varandra och gjorde inte ett handtag, grr.. Iaf så skulle vi surfa på lite vågor, det gick sådär. En gång kraschade jag rakt ner i båten o satt fast där på botten, haha. En gång åkte jag och instruktören i, sen allihop och sist jag och Linnea. Men det var ändå kul o ha gjort det, men absolut inte lika kul som raftingen i mission beach. 

Kvällen spenderades med middag, kortspel och lite häng. Kö 21:15 var vi dock helt utslagna i sängarna och somnade snabbt. 

Dag 4: torsdag, första lektionen idag skulle vi lära oss om var, när och hur vågorna bryter och var man ska vara i vågen för att fånga den bäst. Det var inte lätt alls, och med ont i kroppen kunde jag inte surfa hela lektionen utan fick sätta mig på stranden och vila. Sen testade vi att body surfa, det var inte jättelätt, men det var roligt :) 
Efter lunchen la vi oss i solen ett tag, vilken hetta. Solen värmde som bara den och lite småbränd kanske man blev. Jag förstår mer och mer varför alla instruktörer är helt kritvita i ansiktet av solkräm när dom går ner till vattnet. Sen var det iaf dax för lektion nr 2 för dagen. Vi gick ut i vattnet och det var så sjukt myckey tång och alger som slingrade sig runt benen, blä! Fångade 1 våg och sn fick vi paddla för livet för att komma ifrån allt skit i vattnet och också hitta lite bättre vågor. Men dom var svåra, det kom bara massa med vågor som slog ihop i varandra åt alla håll och kanter. Så efter ett tag gick jag upp och solade istället och vilade kroppen för att förhoppningsvis kunna surfa ordentligt imorgon igen. 

Efter middagen gick vi en sväng till stranden och satt med ett gäng. Sen gick vi tillbaka till campet och satt med vår grupp ett tag. Men kl 7 är det uppstigning för sista lektionen så det blir en tidig kväll!

Dag 5: fredag morgon och lektion kl 7.00. Vi gick upp tidigt och åt en stabil(?) frukost, rostmackor och lite gröt, om man nu kan kalla det gröt. Sen var det i vattnet, idag var vågorna mycket bättre. Jag paddlade inte på jättemånga vågor utan sparade mig till dom som var bra så jag verkligen skulle klara några vågor idag. Och det gick mycket bättre :) så kul är det!!
Efter lektionen checkade vi ut ur vårt rum och la oss på stranden för lite njutning innan en låååång bussresa till Sydney. Jag fattar inte att vi redan gjort hel vår resa. Det har gått alldeles för snabbt. Jag vill fortsätta resa runt, men tyvärr sätter ekonomin lite stopp för det nu! :( 

Det har varit en sjukt bra vecka här på Spot X, vi har njutit av bra väder, bra vågor, rolig surf, roliga människor och god mat. Alla instruktörer har varit klockrena och vi har lärt oss massa små tips på hur vi ska lära oss surfa bättre!
Nu tackar vi för oss och sätter oss på bussen:(





En vandra de pinne över dörren till vårt boende. 








3: advent

Publicerad 2013-12-15 14:21:25 i Allmänt

I fredags var det dax för vår kajak tur. Vi blev upphämtade på hostlet för en 2 min tur i bil till stället där vi skulle träffas. Vi fick en ful hjälm, en flytväst och en paddel, sen tog vi kajakerna och gick ner till havet. 2 och 2 i kajakerna och ut på det böljande blå. Iförd shorts och linne, hur tänkte vi där? Vi hann bara sätta oss innan vi var blöta. Jaja, ut på havet men det enda vi såg var pingviner. Inte en enda delfin :( så det var den delfin kajak turen!

Sen blev det stranden resten av dagen, kl 6 på kvällen kände vi oss nöjda och gick hem, men solen värmde fortfarande skönt. Kvällen blev lugn och skön. 

Lördag morgon gick Linnea och Lisa upp tidig för att åka och göra sky dive. Jag som är lite för feg stannade hemma och gick upp lite senare. Tog en löprunda i massa trappor och körde vår utmaning. Till nyår ska vi varje dag köra; 100 squats, 50 sit-ups special och 50 burpees. Då borde man bli grym på burpees efter det ;)
Sen gicl jag till stranden och vid luchtid, lagom till våra bön och tonfiskwraps kom tjejerna tillbaka. Dom överlevde och tyckte det hade varit sjukt häftigt att hoppa. Vilket man förstår, det är ju inte varje dag man hoppar ut ur ett flygplan. 

Vid 4 tiden kom massa moln så vi gick hem och bytte om och gick till stan för en fika. En kaffe och ostbricka för mig och Lisa och en muffins för Linnea. Satt och pratade länge och sen gick vi till cotton on för lite shopping. En kjol och två linnen, jaa jag behövde faktiskt det. För jag var tvungen att slänga kläder som gått sönder!
Sen gick vi hem och duschade för att gå tillbaka till stan för lite mat. En jättegod burgare blev det, kyckling, halloumi, pesto och wedges till, mmmm... Sen spelade vi lite kort innan vi bestämde oss för att gå ut. Så vi gick till woddys, ett litet hak och dansade. Haha, vi körde en liten test på olika danser för att se hur folk reagerade. Och vi hade rätt på alla sätt och vis vad som skulle hända om vi dansade på ett speciellt sätt. Det var inte jättemycket folk där så vi gick hem. På vägen hem kom vi på den briljanta iden att gå till stranden och nakenbada. Så av med kläderna och i en handduk. Sen vandrade vi ner till havet. När ett gäng precis passerat oss tänkte vi att, okej nu springer vi i så ingen ser oss. Men så fort vi slängt av handdukarna sprang vi skrikande ner i vattnet. Säkert ingen som hörde oss ;) det var så underbart skönt!
När vi var påväg upp igen satt det två människor på stranden och undrade om vårt nakenbad var skönt, upps.. Haha, dom lär väl ha sett oss, eller iaf hört oss. 

Söndagen började med ett löppass upp till fyren. Därifrån ser man ut över hela Byron, jättemysigt. Och som pricken över i fick vi även se delfiner, på långt håll, men ändå! Sen har vi varit på stranden, bara gottat oss innan vi var tvugna att ta tag i tvätt och packning. 

Ikväll har vi har picknick vid stranden, jättemysigt var det. Vi satt och åt och pratade några timmar, och precis när vi ätit klart och börjat fundera på att gå hem kom regnet. Passande. Så vi skyndade hem för en omgång 'gin rummy' och packa klart det sista. Sen tog jag och linnea steget och gick ut en sväng. Efter "tjat" hemifrån att vi måste ut och se oss omkring mer. Så sagt och gjort! Den första jag träffar när vi är där är en tjej från anderstorp, Sophie som bor här. Det hade jag ingen aning om, så liten världen är ibland. Men vi dansade iaf lite och letade kalkoner, efter att ha sett två godkända kalisar och dansat till dålig musik bestämde vi oss för att kvällen var till ända. 

Imorgon kl 7.00 går bussen mot okänd destination för 5 dagars surf camp. Det kommer bli kul :)

Godnatt på er! 











Byron bay

Publicerad 2013-12-12 13:17:35 i Allmänt

I tisdags kom vi till Byron Bay, vädret var inte 100% så vi gick en runda på "stan" och kollade lite. Åt lite nudel-lunch på ett thai ställe och sen tog vi på oss vår sport outfit och gick till en fyr. Det var ganska långt och baaara uppför, men väl uppe var det jättefint! Så vi tog massa kort och gick runt och tittade, sen gick vi hem och duschade och gjorde oss iordning för att gå och köpa en $5 pizza, kanon god! (Perfekt för oss som är så smala) sen gick vi tillbaka till hostlet och åt och satt och pratade med folk. 
Vi fick bo i ett privatrum i natt, helt fantastiskt! Bara för att dom hade strulat till det med vår bokning. Vi bokade för ca 3 månader sedan och när vi kom sa dom att någon hade suddat ut vår bokning för att förlänga någon annans. Hallå?!? Suddat ut? Lever vi på 1800 talet fortfarande, eller vad hände med ett boknings system på papper med blyertspenna? 
Men det var skönt att få en natt i ett rum själva iaf.

I onsdags vaknade vi av solens strålar, vad glad man kan bli :) så vi sprang en runda och sen gick vi till stranden. Vilken himla gnissel sand det är här alltså. Så coolt. Vi gick och jag stannade upp och kollade runt omkring. Dom undrade vad jag gjorde och jag frågade vad det var som lät. Linnea sa då: men det är ju bara sanden. Jag trodde att det var massa fåglar, haha!

Efter några timmar började det dra ihop sig så vi fick gå hem och det började mullra. Vi tänkte att vi skulle checka ut och in igen i vårt nya rum, tyvärr inget privatrum. Men nej, då hade dom stängt. Så ja, man kan säga att dom har strulat ordentligt med vår bokning.

Sen satte vi oss ute och pratade lite och började spela kort. Mitt i spelet tog vi en liten paus, jag ringde Becca en stund. Och sen ringde jag och Grattade mamma på födelsedagen medan Linnea och Lisa bokade skydive. Jag känner inte riktigt att det känns som min grej, har aldrig gjort det och känner inget behov av det heller. Så jag tror jag skippar det ;) sen fortsatte vi spela och då kom åskan, herre jösös vad den kom. Det blixtrade och dundrade på samma gång, så den var inte långt borta. Och regnet bara öste ner. 

Efter maten visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, så vi tog en sväng på "stan", hittade ett ställe där en kille spelade. Han var så sjukt grym, han spelade gitarr, munspel, sjöng och trummade med ena foten och den andra var som en marakas. Så sjukt duktig var han! När det började dra sig mot slutet av kvällen kom en tjej och ställde sig längst fram mot scenen, tog av sig skorna och började dansa, i otakt och en sån konstig hackig dans. Men vi fick oss ett gott skratt.

Idag vaknade vi och körde ett benpass innan vi tog bussen till Nimbin. Ett hippie ställe ca 1 h från Byron. Det var det konstigaste stället, eller jag vet inte. Det var litet, massa färger men inte alls så många hippie människor som jag trott. Så det var inte nått att ha kan man säga. Vi tog en kaffe på ett cafe innan vi åkte vidare till ett annat ställe för BBQ. Vilket bestod av, hamburgare med toastbröd och lite sallad. Det är skillnad på BBQ här och hemma! 
Sen åkte vi till ett vattenfall, där det inte var något vatten, men ganska coolt ändå. Ett stup på mer än 100m mitt i skogen, men det hade säkert varit coolare med vatten i. 

När vi kom tillbaka till hostlet lagade vi lite mat, spelade kort och nu ska vi sova. För imorgon ska vi paddla kajak med delfiner :)























Måndag

Publicerad 2013-12-09 14:16:19 i Allmänt

En helt vanlig måndag har det varit idag, vakna, äta frukost, gå till stranden, sola, bada, läsa, sova. Semester kallas det :)

Vågorna här är gigantiska, men vi tänkte att, varför inte bara springa och kasta sig i. Sagt och gjort, när man kom ut en bit var det inte så farligt, då kunde man flyta med i vågorna. Men efter ett tag började vågorna slå även där, då var det bara att ducka och hoppas på det bästa. Nej då, riktigt så illa var det inte, men ändå. Det är helt galet vilka krafter det är i vågor. Det tog lång tid att ta sig in till land sen, vågorna drog en både in och ut, upp och ner. Men tillslut var vi uppe på land igen. 

Ikväll har vi bara chillat, ätit lite sallad och sen gick vi en sväng på stan. Köpte en ny bikini överdel, endast $10, vilket kap! :) men det saknas fortfarande någon bikini i sortimentet, men det är inte lätt att hitta något här. Alla är svindyra, men snart är vi ju i Bali, då kan vi säkert hitta lite billigare iaf. 

Nu har vi varit ifrån Sverige i 16 veckor och varit ute och rest i 4 av dom. Jag fattar inte hur snabbt tiden går, nu har vi bara 3 veckor kvar att resa här i Australien. Sen måste vi åka vidare. Inte för att det ska bli tråkigt att åka till Bali heller, men Australien är ett fantastiskt land!

Imorgon åker vi till Byron Bay, vilket alla säger ska vara helt amazing, så upp till bevis :)





Måndag

Publicerad 2013-12-09 14:16:19 i Allmänt

En helt vanlig måndag har det varit idag, vakna, äta frukost, gå till stranden, sola, bada, läsa, sova. Semester kallas det :)

Vågorna här är gigantiska, men vi tänkte att, varför inte bara springa och kasta sig i. Sagt och gjort, när man kom ut en bit var det inte så farligt, då kunde man flyta med i vågorna. Men efter ett tag började vågorna slå även där, då var det bara att ducka och hoppas på det bästa. Nej då, riktigt så illa var det inte, men ändå. Det är helt galet vilka krafter det är i vågor. Det tog lång tid att ta sig in till land sen, vågorna drog en både in och ut, upp och ner. Men tillslut var vi uppe på land igen. 

Ikväll har vi bara chillat, ätit lite sallad och sen gick vi en sväng på stan. Köpte en ny bikini överdel, endast $10, vilket kap! :) men det saknas fortfarande någon bikini i sortimentet, men det är inte lätt att hitta något här. Alla är svindyra, men snart är vi ju i Bali, då kan vi säkert hitta lite billigare iaf. 

Nu har vi varit ifrån Sverige i 16 veckor och varit ute och rest i 4 av dom. Jag fattar inte hur snabbt tiden går, nu har vi bara 3 veckor kvar att resa här i Australien. Sen måste vi åka vidare. Inte för att det ska bli tråkigt att åka till Bali heller, men Australien är ett fantastiskt land!

Imorgon åker vi till Byron Bay, vilket alla säger ska vara helt amazing, så upp till bevis :)





2:a advent

Publicerad 2013-12-08 13:26:41 i Allmänt

I lördags morse blev det en tidig morgon. Klockan 6 var det dax att hoppa upp ur sängen och packa ner sina saker. Ta på sig all packning och gå till bussen. När vi satte oss på bussen åt vi lite frukost, eb toastmacka med lite ost. Sen tänkte vi att vad skönt, nu har vi ca 2 h att vila o bara slappa. Men inte ens 1 timma senare var vi framme i Surfers Paradise. Vi hade alltså tagit lite fel på busstiden, men vad för väl det?!
När vi kom fram till busshållsplatsen höll dom på att spela in en film, det var visst någon känd film, men jag kommer inte ihåg vad den hette, haha. 

Vi hade visst bokat in oss på en barrunda också, vi som ÄLSKAR att vara ute och parta, eller?! Ja hur som helst så kom en kille på stan och skulle få med osa på ytterligare en barrunda. Vi lyssnade länge och han gick ner mer och mer i pris. Då sa vi som det var, att vi redan hade en biljett. Haha, stackare, tänkte vi. Bara det att han då säger att den vi hade inte fanns längre, han hade jobbat där o det hade gått i konken. Så ja, efter 20 min övertalande tog vi hans förslag och hade en ny biljett. 

Sen gick vi till stranden, la oss och njöt. Badade lite i dom stora vågorna och åt lite lunch. Påväg hem till hostlet letade vi upp en svensk affär och köpte lite lösgodis och proparkakor och lusaebullar till adventsfikat! :)

Hem för att duscha och fixa oss och sen var det dax. Vi gick runt på 5 olika ställen, på ett ställe fick vi spela bowling och sen var det dans. Det var kul att få skaka lite på kroppen igen. Några fransmän försökte dansa lite med oss men vågade inte riktigt, och när dom sen började prata med oss fattade vi ingenting. Dom var så dåliga på engelska så det var synd om dom. Stackarna. 
Innan klockan var 12 var vi så hungriga så vi gick och åt kebab, eller jag åt sallad o bröd;) sen gick vi runt på stan ett tag och vi köpte varm choklad på 7eleven, party people;) nej, vi känner oss faktiskt lite för gamla för sånt där. 18 åringar som ska bli så fulla som möjligt, uscha!
Så vi gick hem och sov. 

Idag sov vi lite längre och sen gick vi till stranden. Där spenderades hela långa dagen i solens strålar, åh va jag älskar detta :) 
Till fika idag blev det en lussebulle och pepparkaka, andra adventsfika, alabama! :)

Ikväll fixade vi oss lite och sen gick vi till Vapiano. Ni som aldrig varit där, GÅ DIT! Det var helt fantastiskt. Man gick fram till en disk och beställde mat, man fick välja vilken sorts pasta man ville ha i sin pasta rätt. Sen la dom pastan på kokning och stekte allt man skulle ha i sin pasta i en stekpanna direkt. Det blev kyckling, soltorkade tomater, mozzarella, en pasta sås och sen i med pastan. Det var den absolut godaste pastan jag någonsin ätit :) så verkligen, gå dit om ni har chansen. Sen gick vi en runda på stan och nu är vi tillbaka i rummet och ska nog snart sova. 

Kram på er!









Fredag

Publicerad 2013-12-06 15:29:22 i Allmänt

Fredag, underbara fredag. Vaknade vid 8 imorse och brände av ett benpass. Sen åt vi lite frulle innan vi tog våra badkläder och gick till en lagun. Jättekonstigt ställe, vi är ju i en storstad. Och mitt i stan har dom byggt upp n "fejkstrand",  så sjukt coolt. Det var sandstrand och sandbotten, till skillnad mot dom andra lagunerna vi varit vid. Så vi låg där hela långa dagen och bara njöt, läste lite och lyssnade på musik. 

När vi kom hem åt vi lite mat, vi har gått all in på tonfisk idag. Lunchen bestod av pasta, bönor och tonfisk. Till middag blev det macka med tonfisk. Det är billigt och bra, men framförallt billigt, haha. 

Sen gick vi ut och gick här i stan, det är verkligen jättemysigt. Det är massa restauranger och julpynt och lampor överallt. På kvällarna blir det verkligen mörkt här, och då känns det faktiskt som jul. Även fast det är 30 grader varmare än hemma typ :)

När vi var ute och gick, gick vi och sjöng. Två killar kom och sprang förbi oss och en av killarna vänder sig om och skrattar, skakar lite på huvudet och fortsätter. Men det slutar inte här. När vi kom in på 7elevn spelar dom Spice Girls och Lisa ställer sig och tar en choklad som mikrofon, då ser två killar henne och bara kollar på oss, haha. 
Sen kom vi in på baren här på hostlet, så ja och Lisa börjar dansa lite. Då kollar två av DJarna på oss och bara skrattar. Så vi kan sammanfatta kvällen med att vi har gjort mycket för att glädja andra ;) 

När vi var på påväg hem hörde vi massa musik och folk dansade. Mitt på gatan hade dom dragit fram en bil med världens musikanläggning med salsa musik. Framför bilen på ett litet torg stod massor med människor och dansade. Värste grejen. Det skulle verkligen aldrig hända i Sverige. Vi blev helt impade och stod och kollade jättelänge, så sjukt duktiga.  Det kom fram folk och frågade om vi ville dansa, men vi kan ju inte det där, så vi tackade artigt nej men bestämde oss att när vi kommer hem ska vi lära oss. Så nu blir det salsa kurs när vi kommer hem :) 

När vi kom hem spelade vi lite uno i korridoren, vi hade lite problem med spelreglerna idag. Helt plötsligt säger Linnea att det är Lisas tur och lila, men lila finns ju inte ens. Och lisa lägger ett vanligt kort och försöker byta färg till gul. Jaa lite trötta är vi kanske ändå. Så nu ska vi sova, för imorgon åker vi vidare till Surfers Paradise :)















Brisbane

Publicerad 2013-12-05 15:19:28 i Allmänt

Imorse fick vi go frulle, en toastmacka med gräddfil, ost och bladspenat. Kylskåpsrensning it is! Sen hoppade vi på bussen från Noosa till Brisbane. Jag somnade som en stock och sov hela resan. När vi kom fram till hostlet fick vi lite av en chock. Visst att vi inte bott jättelyxigt, men detta köket var utöver det vanliga. Så jäklans äckligt! Så det känns skönt att vi åker vidare till Surfers Paradise på lördag.
Det var lunchtid när vi kom så vi gick till en food court och köpte lite lunch. Ris, kyckling och currysås blev det för mig, för endast $5, men jag undrar när jag kommer lära mig att jag inte gillar såndär kyckling alltså. Slimig och äcklig!

Sen visste vi inte riktigt vad vu skulle göra, så vi gick runt i lite affärer och då hittade jag ett ställe att fixa naglarna på. Det var så välbehövligt, jag har haft panik länge nu att dom har varit dåliga. Men ja, det var ett äventyr kan jag säga. 

Jag hittade ett ställe som var hyffsat bra pris och dom kunde hjälpa mig direkt. Det var säkert 8 kineser som jobbade och det var lika många kunder. Men dom sa till mig att dom kunde hjälpa mig, så jag satte mig och skickade iväg Lisa och Linnea så dom kunde göra något roligare. 

Jag satt där i säkert 10min innan mamman i företaget kom och började fila. Hon kunde absolut ingen engelska så jag satt där helt tyst. Efter 5 min gav hon upp och jag fick sitta säkert 20 min med naglarna i aceton. Sen kom hon igen men såklart hade inte acetonet verkatX för det funkar inte på min gel jag har hemma. Så hon började fila igen, sen sprang hon iväg och hjälpte någon annan. Då kom en kille och började filA, men även han gav upp och satte händerna i aceton. Tillslut kom hon som ägde stället och bara började fila, äntligen!! Men efter första handen kom något annat emellan, så det kom ytterligare en tjej. Hon började, men gav också upp och satte den i aceton. Det tog ett tag och sen kom ägaren tillbaka och filade klart resten. Vilken soppa! Så ca 1,5 h senare så hade jag blivit av med mina gamla gele naglar. Det är längre tid än det tar för mig att göra det själv. 
Sen började hon lägga på gele, fast här använder dom pulver gele, as coolt. Så hon doppade penseln i nån vätska och sen i pulvret. Sen duttade hon ut det på nageln, det blev då som en gele. Sen tog hon en metallgrej som var formad som en nagel och drog bort gelen som inte skulle vara där så att det blev en fin kant. Sen gjorde hon likadant med genomskinlig och byggde upp nageln. Kan tänka mig att det är som akryl, men med ett gele pulver. Jätte smidigt verkade det vara. Så efter ca 1 h till så var jag klar, och resultatet blev faktiskt väldigt bra. Dock filade hon lite dåligt intill kanterna, så set trycker lite nu, men det ger sig nog. Vill man vara fin får man lida pin :)

Sen skulle ja leta upp Lisa och Linnea på stan. Då öppnade sig såklart himmelen, så jag blev helt dyngsur. Så vi gick in och satte oss och tog en smoggie, en frozen yoghurt med bär mixad till en smoothie och väntade på att regnet skulle försvinna. Då gick vi till affären och köpte grönsaker och gick tillbaka till hostlet. 

Efter lite träning skar vi upp våra små grönsaker, morötter, gurka, paprika och tomat och blandade lite taccokrydda med gräddfil. Middagen serverad! 
Vi bestämde oss för att gå på bio så vi köpte lite nötter och popcorn och gick för att se THOR. Den var faktiskt helt okej för att vara en sån film som jag egentligen inte gillar jättemycket att se. På bion var det vi 3 och en kille till i hela biosalongen. Efter 10 min av filmen säger dom nått lite skämtsamt men ändå inget jättekul och han börjar skratta, ett sånt roligt skratt. Så vi bryter ihop i våra stolar och försöker dölja både det och oss själva. Det tog säkert 5-10 min innan vi återhämtat oss och kunde koncentrera oss på filmen igen. Stackars killen vågade inte skratta mer sen på hela filmen, han fick säkert men för livet!

Påvägen hem går vi och pratar och dom ända vi möter (även fast det är en storstad var det inte mycket folk ute) är två killar frön sverige som vi träffade på bussen till Noosa. Så himla konstigt! 

Nu ska jag sova, imorgon blir det lite morgonträning och sen häng vid den fejkade stranden. 





Sista natten i Noosa

Publicerad 2013-12-04 14:24:50 i Allmänt

Idag vaknade vi av att solens strålade in genom fönstret till vårt rum. Vilken underbar känsla det är att vakna till detta varje morgon. Vi gick och åt frukost innan vi tog oss till bussen som skulle ta oss till en marknad. 
In i bussen ca 20 min innan vi var framme i Eumundi. Marknaden var ganska stor och massor av saker att kolla på, som tur var inget speciellt som vi ville ha. Men det var mysigt att bara gå runt och titta på allt. Det satt musiker lite här och var och spelade och sjöng. Först en man som spelade trummor och bara sådär niceig musik. Sen kom vi till en kille som spelade gitarr, mubspel och en sorts trumma på samma gång. Och ibland sjöng han. Sen tog han fram marakas som var som bollar och började jonglera fram ljud till sången och munspelet, så sjukt häftigt!

Efter att ha svettats ett tag i solen bland alla marknads stånd gick vi till ett litet cafe. Det var gammeldax inredning och dom serverade raw-food kakor och massa annat gott. Vi tog scones och en Cappucino, sen satte vi oss och tittade på folk som gick runt på marknaden. Snacka om livskvalité!  

När vi kom tillbaka till hostlet hoppade vi i våra bikinisar och sörjde in oss snabbt för att komma iväg till stranden. Vårt hostel är kanon så vi fick låna surfbrädor, riktiga  njybörjarbrädor. Så vi tog varsin bräda och gick ner till stranden och då var man lite besviken att armarna inte var 5 cm längre. Brädan var för bred för att bära under armen så det blev många konstiga sätt att hålla den på. Speciellt när man kom net ill stranden och det började blåsa också. Men vi lyckades ta oss fram. 

Pä med  benbandet och skjuts i vattnet. Vi försökte några gånger vis några lite större vågor och det gick ganska bra, men det kom kanske 1 våg var 5 min, så det var mest en väntan. Då hittade vi ett ställe med lite mindre vågor och inte så djupt. Så vi kunde hoppa på brädan och sen paddla upp lite fart innan vågen kom. Och faktiskt nu kan vi stå och åka mes vågen :) jihoo! Efter ca 2 h kämpande i vattnet med att paddla, ställa sig upp, trilla, paddla lite mer, hålla på att dra axlar och höfter ur led så gick vi upp och åt lite lunch. Pasta med pesto och tomater, favorit i repris. Sen solade vi ett tag innan vi gav oss i vattnet ytterligare en gång. Denna gången var vågorna lite svårare, magplask och fler krascher, men vi stod fortfarande upp ganska ofta. Så det känna bra att kunna komma till surfskolan och redan kunna lite iaf. 

När vi kom hem tog jag och Linnea en löprunda till en utsiktsplats. Jag fattar inte hur vi lyckas, men varje gång vi ska springa är det uppförsbackar, och det är inga små. Idag kämpade vi i 20 min i uppförsbacke, minst. Herregud vad trötta benen blir av att springa så! :)
Sen sprang vi och letade efter kortlekar, ingen i Coles, ingen i en prylaffär men i nästa matbutik hittade vi äntligen 2 stycken. Utanför mataffären träffade vi tomten också, ååh julen är nära nu :)

Ikväll skulle vi ut och äta, så vi gjorde oss fina och gick sen ner till stan. Vi hittade ett mexikanskt ställe så det blev burrito med någon bönröra, ris och ost, smarrigt! Sen strosade vi runt lite och hittade ett ställe där som gör glassen man vill ha när man står och tittar på. Jätte häftigt! Men vi höll oss och gick hem istället. Så vi har nu spelat vår förta Gin Rummy omgång, Lisa stod som segrare, jag kom 2:a tätt följd av Linnea. Ett väldigt roligt kortspel ändå :)

Nu har vi lackat ihop våra små (dom är verkligen små, om man jämför med alla andra!!), väskor igen. Imorgon drar vi vidare till Brisbane på morgonen. Det känns tråkigt att lämna Noosa, detta är mitt favorit ställe hittils, så sjukt mysigt och många trevliga människor. 

Tack och adjö :)











Strand häng

Publicerad 2013-12-03 14:47:06 i Allmänt

Idag har vi haft en riktigt slappar dag. Vi gick upp och åt frukost och klockan 9 var vi på stranden. Denna värmen är fantastisk, redan sådär tidigt vill man hoppa i vattnet. Men först tränade vi lite mage och rygg, såklart blev vi uttittade, men vad gör väl det?
Sen fick vi ÄNTLIGEN, hoppa i havet, utan våtdräkt och inte vara rädd för hajar eller andra farligheter. Sen låg vi och sov, läste och njöt omvartannat. När klockan närmade sig lunchtid tog vi en promenad längs stranden innan vi satte oss för att äta vår lunch, pasta med pesto och några småtomater. Till efterrätt skulle vi fått äpple, men fiskmåsarna var visst hungriga så under vår promenad hade dom hackat i sig ett av dom. 

Vi tog ett dopp i det turkosa vattnet och la oss sedan till rätta igen. Bara det att det nu börjat blåsa, så efter 20 sekunder såg man ut som ett sandmonster. Vi flyttade ner till den hårda stranden för att slippa sanden, men det hjälpte inte. Så vi flyttade oss åter igen, denna gången för att vara på den säkra sidan, längst bort på stranden intill stenarna. Och faktiskt, där var det lä. Något vi däremot undrar är vad alla människor i vattnet på lite tjockare surfbrädor med shorts och tight maglinne på sig gör? dom paddlar som bara den, och för varje armtag som tar rör dom benen uppe i luften?! så konstigt ser det ut!
Så efter några timmar till kände vi oss solkyssta och klara för dagen. Vi gick och köpte lite bröd för kvällens middag (eftersom nån jäkel har snott vår soppa!) sen åt vi lite yoghurt och äpple innan vi gick på en promenad. 
Så underbart fint är det, när vi vände och gick tillbaka utmed strandpromenaden var det solnedgång. Vad är det egentligen för speviellt med det? Men ja nått är det :)

Väl hemma blev det en dusch och sen har vi ätit tonfiskmacka och majskolv. Ikväll har vi spelat kort och suttit och lyssnat på irländsk musik, det satt ca 8 st och bara jammade. Så nice :)
Och nu ska jag lära Linnea och Lisa och spela gin rummy sä vi har nått kul kortapel att spela framöver.

Bytte förresten bikini trosor idag när jag solade, aj på rumpan!

Ha en bra dag :)












Everglades tour

Publicerad 2013-12-02 10:58:15 i Allmänt

Imorse tog vi sovmorgon till 8(!!) kan ni fatta att vi är backpackers? det kan nog ingen som träffar oss här heller, haha. Vi tog på oss och sprang På den absolut finaste slingan jag någonsin sprungit på. Det var utmed havet, upp och ner, massa skog, berg, nya stränder. Vattnet var helt turkos/grönt och solen sken slm aldrig förr. Helt fantastiskt! även fast jag var jättetrött så gick det ändå så mycket lättare med denna fina utsikt genom hela passet. 

Sen tog vi en liten buss som tog oss till dagens äventyr. Att padla kanot stod på schemat. Vi åkte en bit med bussen och fick se massa fina hus och hur mysigt det är här. Sen åkte vi båt i ca 1 timma, han berättade lite om vad allt var runt omkring och sen stannade vi på ett ställe och fick fika. Sen hoppade vi i vår kanot, alla 3 i samma och sen var det bara att kämpa på. Eller det var inte så kämpigt, det var fint. Så vi satt där och sjöng julsånger och bara njöt av lugnet. Alla andra kanske inte gillade vår skönsång lika mycket, men dom skrattade gott åt oss. Efter ca 1 h var vi framme och fick lunch. Grillad fisk med potatissallad och sallad. Det skämtar man inte bort! Sen paddlade vi tillbaka i motvind, alltså lite jobbigare denna gång, men det gick bra. 

Sen åkte vi med båten till ett ställe och gick runt lite. Jag vet inte hur vi ska sammanfatta den hör dagen. Visst att det var fint att paddla i nationalparken, men alltså det var ju ingen grej. Det var inte jättekul och det var vi o pensionärer typ. Så
Man undrar hur hon tänkte som bokade in oss på detta. Men men, nu har vi gjort det också :)

Sen gick vi i lite affärer här i Noosa innan vi gick till affären och handlade lite mat. Så nu har vi precis ätit och nu sitter vi o bara ska läsa. Jag är trött och har ont i huvudet. Så känner mig inte riktigt på hugget ikväll, men förhoppningsvis är man tillbaka som människa imorgon!

Kram på er!




1:a advent

Publicerad 2013-12-01 14:33:39 i Allmänt

Imorse gick vi upp extra tidigt för att få pannkaksfrukost på hostlet. Det var en perfekt morgon på första advent. När väskan var packad tog jag och Linnea en löptur uppför världens längsta och brantaste backe. Eller okej, inte riktigt så men nästan. Vi fick se fin utsikt över havet och sen sprang vi hemåt igen. 

Hopp på Greyhound bussen och började läsa lite. Men såklart blev jag för trött och somnade nästan direkt. Jag vaknade av att chaffisen började prata om att vi skulle ha ett uppehåll. Så resan tog 3 timmar, men 50 min av dom hade vi en paus, så man åker inte alltid jätte långt, men det tar lång tid.  
För att fördröja tiden på bästa sätt köpte vi en kaffe och en boost, vilket kan vara den godaste chokladen som någonsin gjorts!! 

På bussen igen i ca 45 min innan vi anlände till vår nya destination Noosa. Så fort vi hoppade av bussen kändes det bara som hemma, som att man hamnat rätt. Det är så mysigt här, fina hus, affärer, restauranger, nära havet, allt man kan begära. Vi fick skjuts till hostlet och det är verkligen mysigt. Det känns som Pippi Långstrumps hus. Det är lite gult, stora verandor och trä överallt. Väldigt mysigt och bara några 100m från stranden. 
När ci packade upp våra bikinisar för att sedan kunna äta mat och sen åka till en strand 20 min bort för att det var en "festival" där så inser vi. JAG har glömt vår mat på bussen!! Så jaa, det var den lunchen och den frullen det. Man kan ju bli trött på sig själv alltså! 

Så vi tog på oss och tog bussen till det här stället där det var festival. Ett mysigt ställe det med, så vi strosade lite och hittade en thai restaurang med ett kanon lunch erbjudande. Så det var kanske inte så dumt att jag glömde maten ändå, haha. Det smakade ljuvligt och är maten så på bali kommer vi leva i himmelriket!
Vidare mot stranden där det var uppbyggt en liten scen på en stor gräsplätt ovanför stranden. Men vi ville ju sola så vi gick ner på stranden, men vi fick vända lika snabbt. Vad det blåste!! Så vi la oss uppe vid alla andra människor, solade, lyssnade på musik, pratade och hade det bara mysigt och lugnt. Så att vi inte kunde ligga på just stranden gjorde faktiskt inte jättemycket i just detta läget. Vi satt och tittade på massa söta barn som sprang runt och lekte och åkte skateboard. Alltså helt galet, 4-5 åringar som var helt grymma på att åka skateboard, då blir man impad. När vi skulle gå tillbaka till bussen stannade vi och tog ut pengar. Då satt en man på en trappa och hans fru stod vid en anslagstavla och skrek ut något och skrattade. Mannen bara tittade på oss, skakade på huvudet och skämdes. Sen sa han: ni kan få henne, gratis, jag vill inte ha henne och skrattade. Bara nån minut senare börjar hon sjunga för fulla muggar och han reser sig och börjar gå och bara skrattar. Haha, stackarn vad han fick skämmas för sin fulla fru. 

När vi kom tillbaka till Noosa fick vi äntligen gå i en riktig affär igen, coles. Tänk er att hela tiden handla på Tempo eller ännu mindre och dyrare och sen komma till en stor Ica butik, nytenoverad med maaassa mer saker än bara mat. Heaven! Så där gick vi i säkert 1 timma innan vi kände oss hyfsat nöjda. Vi hade aäkert kunnat fortsätta, men dom stängde så vi var tvugna att gå.  
När vi gick där inne tänkte vi att, vi måste ju ha en choklad kalender. Och när man inte kan få tag på en chokladkalender och inser att man har begränsat med plats, då får man försöka göra sin egen grej. Så vi hittade små små Lindt chokladbitar, så nu får vi en sån chokladbit om dagen tills jul. Bättre julkalender kan man inte hitta :)

Till middag blev det grönsaker, nacho chips och dipp. En riktig höjdare har det blivit. När vi satt där och åt satte vi igång julmusik. Och ja, ni kan ju bara tänka er vad alla kollade konstigt på oss. Haha, där satt vi med varsin tallrik med morötter, gurka, paprika och tomat. Lite chips och gräddfil och sjunger till julmusik. Jag förstår om dom började undra, det känns lite konstigt även för mig som är julälskare. Att sitta och lyssna på julmusik utomhus i bara linne o shorts. Men hallå, det är ju ändå 1:a advent :)

Sen var det dax för vår tradition vi ska ha på advent nu, en chai latte. Den satt som en keps, mums! Så vi satt och myste med det, tog massa kort och skrattade. Mest åt Linneas knut i håret  hon lyckades få till. Hon använder inte alltid toffs när hon sätter upp håret, utan knyter in det. Och denna gången lyckades hon utöver det vanliga, nytt mode tror jag!

Nu ikväll har vi gått en runda på "stan", det är så himla mysigt. Man hör vågornas brus, liveband som spelar på pubarna, folk som är glada. Helt underbart. Och inte nog med det, det är julbelysning och julpynt ÖVERALLT. Så jag klarar mig ändå:)

Man kan sammanfatta 1:a advent hör i Aussie som en fantastiskt bra dag! Den kunde faktiskt inte blivit bättre :)















Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela