michaelajohansson.blogg.se

Bästaste veckan!

Publicerad 2014-03-27 17:33:51 i Allmänt

I söndags kväll flyttade vi upp med Linneas släkt upp till fjället. Så man får ta skotern upp till stugan. Sen har vi haft mys hela veckan, strålande sol och skidåkning på dagarna, bastu på kvällarna, lite koterturer med krascher och så vidare :)

Men nu är det jobbdax igen, inte lika roligt, men det får gå nån vecka till!





















När vi ävält med skotern och insett efter mångs tappra försök att vi två inte var tillräckligt starka sattr vi oss och ringde efter hjälp. Utan resultat! Så jag tog en fischermans friend och sa till Linnea, att du får vi upp den där skotern för nu man blit stark av dom där tabletterna. Och det nlev vi! Så vi fick upp den där rackarns skotern och kubde fortsätta vår tur ;)

En tung dag!

Publicerad 2014-03-20 20:47:58 i Allmänt

Efter en av dom jobbigaste dagarna i mitt 24 åriga liv känner jag att jag behöver skriva av mig lite, för att skingra tankarna och sedan försöka sova.
 
Livet är så orättvist ibland, speciellt är det orättvist att människor som lever ett hälsosamt liv, rör på sig och är omtyckta är dom som drabbas av dessa hemska sjukdomar. Medan de som förstör sitt liv med allt man kan tänka sig, inte rör på sig och är dåliga människor mot sin omgivning är dom som klarar sig längst och allra bäst.
Att dessa sjukdomar sedan kan förstöra så för en människa och en familj. Först bli friskförklarad men att det sedan helt plötsligt dyker upp igen, från ingenstans och förstör ännu mer. När personen precis har återhämtat sig, blivit en starkare människa och livet är fyllt med glädje. Då kommer det smygandes tillbaka och förstör allt, åter igen. Och tillslut går det inte att bota och laga kroppen mer. Den säger ifrån, vill inte mer. Men huvudet säger något helt annat, den vill ha kvar sin kropp, se allt runt omkring förändras, se barn växa upp, se livets framgångar. Men tillslut tar kroppen över och bestämmer att det måste bli ett slut. Att det är dags att säga hej då till det jordliga livet. Att släppa all smärta och flyga upp som en ängel till himlens mjuka moln. Sitta där och dingla med benen och känna frid i kroppen. Se allt på avstånd, men tyvärr inte kunna medverka fullt ut. Men som en skyddsängel sitta där på axeln av de närmsta och visa vägen, se alla framsteg ur ett helt nytt perspektiv.
 
Denna person som idag lämnat oss för att slippa smärtan var och är den positivaste människan jag någonsin mött. Att kunna se saker positivt med allt negativa, att hålla humöret uppe, se till att alla andra har det bra. Det är precis sådan du är, och det är precis så alla andra änglar uppe i himlen kommer att se dig! Som en fantastisk människa!
 
Jag kommer aldrig att glömma alla fina minnen! Att få åka med dig och åka skidor, springa bort och ligga på kökssoffan och äta bullar och dricka saft, att jobba tillsammans med dig, det är så många fina minnen. 
Ett minne jag har som är så klart och så längesedan är när jag åkte skidor med dig och din son. Vi åkte upp i liften av familjebacken, en av de första gångerna i den storabacken. När vi kommer upp säger du: och så väntar ni så vi åker tillsammans ner. Men jag tar bara fart, ställer mig i störtloppsställning, som 4 åring, RAKT ner för hela backen. Där nere står farmor och springer fram och tillbaka för att fånga mig. Men när jag kommer ner bromsar jag in och skriker att jag vill åka igen, med skratt i rösten. Men farmor säger bestämt nej och att nu får det vara bra. Efter mig kommer du ner med andan i halsen för att se så jag klarade mig! Tack för att du lärde mig att åka! 
 
Jag skänker idag mina tankar till familjen, och jag vet att ni tar hand om varandra och att ni kommer att spara alla minnen av denna underbara människa i era huvuden! Dom kommer aldrig att försvinna, och när minnen inte förvinner, försvinner inte människan heller! Hon kommer alltid att vara med er, finnas där och hjälpa er. Ge er styrka och kärlek ifrån sitt nya hem, precis så som hon alltid gjort innan!
 
 
 

Pow pow

Publicerad 2014-03-18 17:40:16 i Allmänt

Idag har varit en dag i pudrets tecken. Det kom massa snö igår och blåste ganska mycket. Så idag när vi var lediga åkte vi till Ramundberget och åkte puder. Det var fantastiskt! Strålande sol, klarblå himmel och massa snö. Ibland bara älskar man livet!

Annars händer inte jättemycket, vi tränar, jobbar och kollar prison break! :)





















Lediga dagar

Publicerad 2014-03-11 20:45:39 i Allmänt

Idag har vi varit lediga igen jag och Linnea. Så vi körde en egen variant på 3 toppar. Vi började i morse med att åka till Ramundberget! Där åkte vi några åk, sen tog vi en fika innan vi åkte vidare till Funäsdalsberget. Där tog vi ytterliggare några åk innan vi återvände till Tänndalen. Då blev det en lunch på wärldshuset och sen några åk här. Så vi hadr lyckats åka på tre olika berg på en och samma dag. 

Sen har vi lagat mat! Idag blev det raggmunk med skagenröra. Imorgon ska vi göra tapas, så då har vi vår lediga dag räddad :) 
Ikväll har jag och Linnea bastat också, lite lyx är det att få bo på lodgen. 

Nrj jag har intr så mycket att berätta om annars. Men det blir lite bilder :)
















Utflyksdag

Publicerad 2014-03-05 16:57:54 i Allmänt

 
I måndags flyttade vi in i skilodgen och bor nu här i en jättefin lägenhet. Nu njuter vi :)
Igår var vi lediga och satt inne hela långa dagen och kollade på prison break, eller okej, vi gick ut och åkte lite GS med skidlärarna på eftermiddagen. Så vi var kanske ute 1 h, sen gick vi in igen och tog en liten relax med bastu och grejer. Innan vi kollade vidare på PB.
 
I morse lagade Linnea finfrulle till mig, kesoplättar, smoothie och ett knäcke. Det kallar jag lyx! Sen gjorde vi oss iordning och åkte till Röros i Norge, kände att vi behövde komma utomlands lite ;) Så vi gick och tittade i lite butiker innan vi satte oss och fikade. Och med fika menar jag kaffe och en smörgås, inget gottigt här inte!!
 
 
 
Nu sitter vi och kollar serie igen, serienördar kan man kalla oss tror jag! ;)

Funäs

Publicerad 2014-03-01 21:19:42 i Allmänt

Nu har vi varit här i ca 3 veckor, vi började jobba direkt när vi kom och sen dess har vi jobbat på kan man säga. Vi har åkt lite skidor och sen tränat. 

Första veckan var andreas här med sina polare hemifrån, så då hade vi nån o hänga med. Ävrn samuel kom på en snabbvisit från sälen (som visst kallas för lilla japan i år:( såkläart när man inte varit där). Så vi åkte skidor med dom, käkade mat, var på afterski och bara hängde. 





















Sen dom pkte hem har vi tränat massor, jobbat ännu mer och försökt hålla undan vårt sockerberoende mest. Vi bestämde ju oss när vi åkt hem från bali att vi skulle ta en socker avvänjning och träna mycket. Och det har vi verkligen gjort. Tre veckor utan en enda liten sockerpärla. Men det går jättebra. Och tränat har vi med lyckats med, längd, styrka och yoga. Det känns jätteskönt att ha kommit igång :)







Men nu är vi sjuka alla, så nu får det bli lite vila när värsta veckan på hela året är över. Hej då stockholmare, vi ses aldrig mer här!










Imorgon flyttar vi in till lodgen o lever några veckors "lyxliv". Lite guldkant i vardagen! 

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela