michaelajohansson.blogg.se

Saturday

Publicerad 2013-09-28 13:58:36 i Allmänt

Igår kväll gick vi ut på ett ställe vi brukar vara på, men tröttheten tog över och kl halv 1 vad vi redan påväg hem. Jag börjar bli för gammal för att jobba och sen orka dansa, haha. Vaknade tidigt idag dock och gick in till stan och köpte SÅ god frulle, yoghurt med massa goda bär. Sen tog vi bussen till Bodi och gick en strandpromenad, gick förbi massa olika stränder innan vi kom fram till Coognee :) en jättemysig strand, lite mindre än Bondi men med nästan lika mycket folk. Så där tillbringade vi hela långa dagen. Med en liten bränna tog vi sedan våra ryggor och kände oss som riktiga snåla smålänningar. Vi har nämligen fått ett häfte från Peter Pan där man får gratis mat på vissa ställen mellan vissa tider. Såklart tog vi tillfället i akt och använde detta, så vi fick idag pasta till middag med en kall cola :) nu är vi hemma igen och vi är tröttare än någonsin. Alla börjar tjata på att vi ska med ut, men idag är vi alldeles för trötta för att ens orka tänka tanken. Så vi blir nog bara hemma och kollar på en film ;) 
Tänkte bjuda på lite bildbomb idag, så titta och njut!


Tom försöker sig på skräddarställning

Mattajm


Meditation i hyde park












Snart helg :)

Publicerad 2013-09-26 15:00:23 i Allmänt

Då har jag snart jobbat min första vecka på nya jobbet. Första dagen i tisdags var lite pirrigt o dom första timmarna kändes som att det skulle ta en evighet att lära sig, men framåt eftermiddagen började det bli lite lättare. På kvällen tog vi det bara lugnt typ, och sen skulle vi sova. Ja det skulle vi, men jag kunde verkligen inte somna. Kl 4 kollade jag på klockan sista gången och då hade jag absolut inte ens somnat till 1 sekund, det var helt sjukt. Så mindre än 2 timmar senare skulle man upp o jobba, härliga tider. När jag kom hem sen så var mina ögon helt rödsprängda, dom undrade väl säkert på jobbet vad jag höll på med, haha! Så när jag kom hem la jag mig i sängen, men vi kom fram till att vi skulle äta istället så vi lagade massa goda grönsaker och ägg. Kl 9.00 låg jag i sängen och sov som ett barn. Har inte sovit så gott på lääääänge, jag kommer inte ens ihåg hur jag la mig i sängen o somnade, haha!
Så på jobbet imorse kände jag att jag skulle varit pigg, men det var nästan värre med sömnbristen idag än igår. Och nu har jag städat, phu!! Köket väntar fortfarande men det går snabbt, sen ska vi sova också ;) 
Det värsta var idag när jag hade rast, då hade det ringt o nån hade lämnat ett meddelande. Det var från skidshopen, han undrade när jag skulle komma för jag började 10,30. Jag tänkte att dom blandat ihop det igen och kollade schemat, FAN! Det var jag som läst fel. Jag som tänkt att jag inte skulle vara en dum backpacker, jag skulle gått in idag efter jobbet o sagt som det var. Men nej, jag blev en idiot jag med, utan att vilja det! 
Kanske ska skriva vad jag gör på nya jobbet. Dom säljer leksaker till föräldrar som har barn på skolor. Så varje sak föräldrarna köper så går 20% av priset till en fond som skolan kan köpa saker för till sin undervisning. Så det blir endel leksaker! Så dom fyller i en blankett vad dom vill ha osv. sen sitter jag/vi och skriver in allt detta på datorn, inte alltid jättelätt att få till det när det är handskrivet, men det går för det mesta! Så det är allt från singel ordrar till skolordrar, så gör man på lite olika sätt. Sen skriver man ut ett papper man häftar på och sen lägger man det i en back. Sen är det bara att fortsätta igen. Men eftersom man hela tiden har något att göra så går tiden ändå väldigt snabbt. Så det är bra :) imorgon ska vi bli bjudna på grillat till lunch, men smart som man är har man inte sagt till att man är veggo (troveggo) så jag får väl äta morötter ;) haha! 

Nej nu måste jag sova så jag slipper ha en lika hemsk dag till på jobbet med trötthet! Godnatt, ha en bra dag :)

Ny vecka, nya möjligheter!

Publicerad 2013-09-23 06:16:54 i Allmänt

Då var det måndag igen, vi är nu inne på vår 5:e vecka här i Sydney. Det är bara typ 7 veckor kvar tills vi ligger på stranden o solar och gör massa coola saker! 
Gårdagen bestod av att ligga i sängen och svettas och frysa om vartannat. Usch för feber. Sen var vi i parken och försökte oss på lite nya konster, behöver ha lite svårare nu, börjar bli för lätt;) 



Grabbarna ville också visa att dom kunde.

Vet inte riktigt om det var så lyckat?! ;)
Sen gick vi hem och åt lite innan vi kollade på Sons of Anarchy, sen blev det sova. Har aldrig sovit så dåligt innan, drömde jättekonstigt och svettades o frös så täcket åkte på och av 1000 ggr innan jag somnade. 
Vaknade i morse och mådde fortfarande inte bra, men tvingade mig upp för att städa. Kände att jag inte visste om jag skulle orka gå och jobba 3 timmar i shopen eller inte. Men så ringde han ifrån kontoret och ville att jag skulle börja jobba imorgon, så då skickade jag till shopen o sa att jag var sjuk, så jag fick vara hemma och sova och vila upp mig tills imorgon. För nu börjar arbetslivet på riktigt för mig här. Måndag-fredag 8-4, och så tar det nästan 1 timma att ta sig. Så nu är det färdiglekt :)
Har varit och tagit kopior på alla mina papper nu så jag är redo för morgondagen. Ska försöka mig på att äta lite snart också, inser att två dagar utan mat inte alltid är så bra, jag tappar mina byxor, haha!
Ha en bra dag där hemma så höra vi snart igen!



:)

Publicerad 2013-09-21 07:23:39 i Allmänt

Hej bloggen! 
I torsdags var jag och en tjej som heter Helene på Bondi och skulle sola. 2 h höll vi ut i sandstorm och inte jättevarmt väder, sen gick vi runt och kollade i massa affärer. Hittade en svensk affär där vi köpte Marabou mjölkchoklad och nougat, mumma säger jag bara. Så chokladen blev till kvällskaffet, kunde inte blivit ett bättre avslut på dagen. Har bytt mobiloperatör nu också för att få lite mer internet, o sen ringer och smsar vi gratis till varandra nu. Det är bra :)
På vägen hem från Bondi stannade vi på Bondi Junction, ett jättestort köpcentrum. Så gick vi lite vilse där inne. Då såg jag en surfbutik o sa att jag ville gå in. Så i slutet av affären var det ett bord med massa nedsatta skor. Så såg jag ett par röda vans, som jag kollat på o funderat på innan. Men så tänkte jag att jag inte kunde köpa ett par till exakt likadana. Så gick Helene runt bordet o där stod dom, mina älsklingar. Jag har varit inne i nästan varje skoaffär och kollat efter dom, men dom har bara haft dom i stora storlekar. Men här fanns dom, i rätt färg och i rätt storlek. Så jag kunde inte låta bli, $60 typ halva priset!! Kanonbra, så nu har jag ett par leopard, ett par svarta o ett par old school svart/turkos(gröna) :) dock fick jag skoskav, så får nog försöka gå in dom lite innan jag använder dom för mycket! 


Fredagen bestod av 3 h jobb i skidshopen, efter det städade jag på hostlet och sen fixade jag Linneas naglar. Jag har börjat få feber nu också, så skulle behöva ta det lite lugnt. Men istället tyckte smartass michan att det var en bra ide att gå ut och dansa. Så jag och Lisa snörade på oss våra svarta vans och tog våra jeansjackor och gick. Dock höll vi bara ut i knappt två timmar innan vi gick hem. 
Idag tog vi sovmorgon, sen gick vi till ett ställe och åt yoghurt med bär, mums! Sen försökte vi fixa Lisas telefon, vilket går sådär. Så nu är vi tillbaka på Optus och försöker igen. Ikväll får vi se vad som händer, febern hänger tyvärr i, men lite feber har väl ingen dött av?! ;)
Här har dom börjat julskyltning redan, vad hände?? 




Mitt i veckan, mitt i livet

Publicerad 2013-09-18 11:36:01 i Allmänt

Idag är det onsdag, igen. Om 2 dagar har vi varit här en månad. Dagarna bara springer iväg, jag vill sakta ner tiden! Men vi försöker njuta så mycket vi bara kan nu när vi har fått jobb och allt. Dock har jag inte börjat än, börjar förhoppningsvis på måndag. Men lite tur i oturen är det, för jag har fått så sjukt ont i halsen, så det var nog bra att jag fick vara hemma och vila lite. 
Idag var jag och Linnea på en lite shopping tur, köpte ett leopadlinne (upps😉) och ett rött basketlinne. Sen hittade vi mössor för $2 så det fick visst bli de också! 

Det känns nästan lite vintrigt, men det får man va:)

Nu skypar jag med mamma och snart ska jag gå hem o ha Sons of Anarchy och kaffemys med b-rudarna!

Hoppas allt är bra med er där hemma! 
Puss&kram 

Shopping på kmart, typ som ullared! :)

Vardag

Publicerad 2013-09-16 06:19:41 i Allmänt

Även i andra, helt nya länder, i en stor stad med massor mer nya människor blir livet ibland en vardag, precis som hemma. Att gå upp klockan 7 för att städa i 3 timmar, inse att det spöregnar och att man inte har en enda plan för hela dagen. Ja faktiskt så känns det nästan precis som att vara hemma i Sverige just idag, vädret suger och det finns ingenting att göra. Tur att Linnea och Lisa snart kommer hem, så kanske vi kan fika eller nått. 
Igår började vi kolla säsong 6 av Sons of Anarchy, jag dör vad bra det är! Vi bäddade in oss i min säng, satte ipaden i en galge i taket, hade högtalare o bara myste! Så ikväll eller imorgon får vi nästa avsnitt så vi kan kolla vidare:)

Nu ska jag vila lite och sen får vi se vad som händer denna regniga måndag!
Puss! 

Hela veckan lång!

Publicerad 2013-09-15 06:14:29 i Allmänt

I onsdags var jag och provjobbade på ett cafe. Dom var jättemysko. När jag kom dit kastade dom på mig en alldeles för stor tshirt o världens fulaste keps. Sen bara sa dom att gör såhär, jag skulle stå o ta beställningar i kassan.  Vilket ju kan låta ganska enkelt. Men att höra vad dom säger när dom ska ha en stor latte med 1/2 socker, extra varm, light mjölk och lite hasselnötskräm i. Och allt var tvunget att slås in i en speciell ordning, alltså inte som kunden sa. Ja det var inte skitsmidigt om man säger så. Sen sa han innan jag gick att dom skulle ringa tillbaka, vilket inte kommer hända, och att om han hade jobb o göra så hade jag det också. Man kunde inte bara stå där. Nej men det fattar ju jag också, men det är inte jättelätt att veta vad som behöver göras när man varit på ett jobb i 2timmar. 
Så ifrån det sprang jag hem och städade hostlet. Jag stressade verkligen för att hinna klart snabbt, bytte kläder igen och skyndade mig vidare till nästa jobb intervju. 1 h utanför sydney mot Manly. Det var ett kontor som säljer leksaker och jag skulle isf få sitta och registrera ordrar. Typ som på Hestra Handsken, fast att jag inte behöver prata i telefon. Så han gick runt o visade och pratade massa o sen sa han: jag skickar ett mail till dig imorgon och berättar om du får börja på måndag. Jag har några fler att intervjua också. Jaha tänkte jag, det var det också. Några fler att intervjua, kan dom inte bara säga att dom inte vill ha mig?!
Men 1 h senare kom ett mail från honom där det stod att han jättegärna ville att jag skulle börja på måndag och tackade för att jag kommit dit och så. Så nu ska man bli en kontorsråtta här borta i Aussieland! :) 
I torsdags började jag dagen med sovmorgon till kl 9, skönt! Sen blev det att dammsuga hostlet, med reggae i öronen dansade jag bort timmarna fort. Efter det blev det jobb i shopen igen, inte för att jag gjorde svinmycket nytta, men ändå;)

Sen mötte jag upp Linnea och Lisa på stan för en fika, bara det att kl 9 på kvällen är det inte många fik öppna. Så det fick bli på Mc Cafe, men den muffinsen skämtar man inte bort! 
Vidare hem för att sova, men när vi kommer hem är alla påväg ut. Vi hade sagt innan att vi skulle skita i det o bara gå hem o lägga oss. Men alla var så peppade och vi tänkte; varför inte dansa några timmar och sen gå hem och lägga sig?! Sagt och gjort! Vi hängde med till klubben och var som vanligt dom som dansade mest på stället. Vi var kanske 8 personer från hostlet som bara stod och dansade som att det inte fanns en morgondag! 

Förresten så åt vi svenska kanelbullar här om dagen, alltså shit vad gott det var!! Och då har vi ändå bara varit här i 3 veckor, haha.

Fredagen bestod av jobb för oss allihop och sen gick vi på en shoppingrunda på stan. Ett linne rikare blev man under denna eftermiddag. Igår jobbade jag på dagen. Skulle möta upp Linnea och Lisa på stan, men jag med mitt lokalsinne gick så vilse att jag inte hade en aning om vart jag var, haha! Men efter 15 min hittade ja till ett ställe där jag visste vart jag var och hittade sen till affären. Men det är verkligen helt sjukt!! Hur kan man gå vilse i en stad man gått runt i 1000 ggr nu?! Jodå, men heter man Michaela Johansson så kan man alltid gå vilse!  
Och idag blir det att städa först och sedan ska vi ta oss till kmart, en billig kläd/mat affär. Typ som ullared fast mycket mindre :) 



Sommaren är här

Publicerad 2013-09-10 02:53:00 i Allmänt

 
 

Blogg blogg på datorn där, vad ska vi skriva idag?!

Helgen har gått, söndagen var precis som en söndag hemma i sverige. Lite halvkasst väder, städa, kolla på en film och äta muffins, gå promenad och sedan laga mat. Alltså en riktig slappisdag, så skönt! Igår var första dagen på nya jobbet, en skidshop inne i sydney. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det var jobbigt! Det är inte lätt att prata engelska om jackor och byxor, speciellt intw när man aldrig innan har hört om märkena. Och skor och handskar, hallå, hur tror dom att jag bara ska kunna allt när jag inte vet vad det är?! Så jag fick panik och ville bara skita i det och gå hem. Men sedan gick vi igenom alla glasögon, alla jackor och byxor och lite om skorna. Så nu känns det iaf bättre! Men han lixom ställde sig bakom mig och lyssnade på allt jag sa, hur jag sa det och sådär, jag blev skitnervös och engelskan gick sämre än annars!men när jag väl blev själv så sålde jag faktiskt ganska mycket saker, så när jag fick göra allt i min egen takt så kändes det ändå bättre. Så vi får väl se, på onsdag ska jag och provjobba på ett cafe som ligger på andra sidan bron här, så det är en liten bit att ta sig, men det löser sig nog :) 
Efter jobbet gick jag hem och åt lite nudlar innan jag och Linnea sprang en runda medan Lisa städade. Sen gick vi och åt pizza på en bar, gratis är gott! Har fått massa gratiskuponger från peter pan, så vi kan gå o käka gratis på olika ställen en gång. Det är kanon för oss fattiga här borta ;) det var jag, Lisa, Linnea, Martina och Anna. När vi kom hem var Helen med och vi satt och fikade och pratade om spöken, haha. Så nu är vissa lite uppskrämda inför natten, perfekt att komma på något kul man kan skrämma någon med nu;)
Idag är det tisdag och snart har det gått 3 veckor sedan vi åkte från sverige, helt galet! Idag ska jag jobba mellan 12-3 sedan ska jag gå hem och kvällen blir nog ganska lugn. Laga lite mat och sen bara sitta o mysa. Imorgon bitti ska jag vara och provjobba på ett cafe, så får se vad det är för ställe. Sen städa och sen ska vi nog gå ut för en av de svenska tjejerna här fyller år:)
 
Förresten så är det helt sjukt, det är typ 30 grader här varje dag. Redan!! Hur ska detta gå?! 
 
Ni får ursäkta att det inte kommer jättemycket bilder, men det finns inte jättemycket nytt att ta kort på som inte redan varit med :)

2 veckor

Publicerad 2013-09-07 02:56:00 i Allmänt

 
Jaha, då har vi redan varit borta i 2 veckor. Helt galet! Jag fattar inte vart tidvän tar vägen. 
 
Igårkväll var vi iaf ute och dansade(som vanligt) haha! Det är jätteroligt att vi är likadana alla tre, vi bara står där på dansgolvet och öser. Först kollar alla lite snett påökas men sen inssyndrom att vi har ganska roligt och vill vara med dom också. Så kl halv 4 inatt kom vi hem. Och nu städar Lisa och Linnea så jag passar på att blogga och sitta lite på nätet lite innan jag ska laga lunch OVch vi svagga picknick i parken. Detta är så mysigt. 
 
På tal om igår så var vi ju på stranden hela dagen, badade flera gånger och sedan gick vi till en affär som heter k mart. Jag köpte en ryggsäck, ett par sandaler, schampo, mjukisbraller, godis ja det var nog det. För endast 320 kr!! Helt galet bra  Sedan när vi skulle gå hem gick vi vilse. Herre Gud! Vi var verkligen helt fel ute. Men med ohjälpligt sv lite snälla australienare så kom vi efter några timmars vandrande hem. In i duschen för att fixa till sig och när vi kom ut ur duschen trodde man nästan det var ett skämt. VAD HÄNDE MED BRÄNNAN?!?! alla frågade mig sedan på kvällen om jag hade solat på dagen?! Hallå stoppljus!! så nu är jag insmord och klar för dagens pass i solen! En filt, musik och ett äunderifrån en stor park i Sydney. Jag kan nog inte klaga nu!
 
ha en bra dag där hemma så hörs vi snart igen! 
KRam

Bondi beach

Publicerad 2013-09-06 06:15:33 i Allmänt

 
Bondi beach är ett riktigt härligt ställe. Vi ligger nu här på stranden och bara njuter av att solen värmer oss på ryggen. Detta kallar jag livet! Vi ställde klockan tidigt idag och gick upp och gjorde lite lunch bestående av pasta och sallad. När vi kokade pastan kom en tysk kille fram och frågade hur vi kunde koka pasta kl 7 på morgonen. Han tyckte vi var jättekonstiga. Det roliga i det hela var att han fortfarande var uppe sedan gårdagens utekväll och gick med bag-in-box påsen och drack massa vin, det tyckte han inte var något konstigt alls, men vår pasta den var konstig, haha! Sedan gick vi förbi ett cafe på vägen som linnea kanske ska jobba på, vi fick varsin kaffe, det var den godaste kaffen jag druckit! Mumma.. Att något kan bli så gott när man inte druckit det på så länge är ju konstigt alltså. Sedan tog vi våra ryggisar och gick till bondi, och här ligger vi nu och lyssnar på musik och bara njuter. Det är lite mer blåsigt idag och många som surfar vilket betyder att vi har mycket att titta på ;)
Lunchen blev en riktig succe, för första gången på evigheter blev vi mätta :)
Nu ska vi fortsätta bättra på brännan innan vi ska ska gå till en affär där dom säljer massa fina saker!
Puss
 
 

dammsuga

Publicerad 2013-09-05 11:10:59 i Allmänt

att dammsuga ar nog min nya grej. Shit vad det gar... Nej usch, det ar faktiskt inte alls roligt. Jag hade sa mycket hellre haft ett riktigt jobb och betalat for boendet. Men man kan ju inte fa allt har i varlden.
 
Idag har jag och Linnea gatt runt pa stan och raggat lite jobb, utan att lyckas. Lisa motte upp oss och vi kopte muffins och trostat lite. Sen gick vi runt och tittade och hamnade mitt i en modegrej har. Man man saga att vi inte direkt passade in, haha! Sa nu sitter vi pa billban igen, tillbaka pa ruta ett. Men imorgon tanker vi ta vara snygga ryggor och ga till bondi beach och pa vagen soka lite jobb, eller kanske inte just pa vagen, men nar vi kommer dit. Dar maste det val vara lattare att fa jobb?! Vi far se helt enkelt, sen tanker vi ligga och glassa pa stranden och bara njuta. For hur mycket vi an klagar, ar ledsna och besvikna och vill ha ett jobb sa har vi det faktiskt valdigt bra. Det ar ett fantastiskt land, massa trevliga manniskor, fint och ja helt fantasktiskt. Vet inte om jag kommer tycka att 5 manader har ar for lite kanske.
 
Men samtidigt kanner jag nu nar jag ar har att jag ar verkligen redo att skaffa mig mitt eget boende, plocka upp alla saker man har till sin lagenhet och alla nya saker man fick nar man tog studenten (for 3 ar sen) och bara fa bo!! Jag langar jattemycket till det, MEN jag har det helt underbart har ocksa. Men man kan inte ha allt pa en gang. Sa nu tar vi detta forst, soker vidare lite jobb och sedan tar vi och gor varldens himla resa! Bara njuter av livet och sedan aker vi till Bali och bara solar, badar och har det bra. Sedan far vi komma hem till verkligenheten och borja jobba pa riktigt. Och aka skidor!!
 
Jag och Linnea sa idag att vi ska forsoka aka till Japan nasta ar och aka skidor, herrejosos vad roligt!! kanske ska ta och gora det till en grej till och med, vart 5 ar, alltsa varje ar jag fyller jamt ;)

Onsdag

Publicerad 2013-09-04 13:21:55 i Allmänt

 
Då har det gått några dagar igen, i går var jag i skidshopen och provjobbade några timmar. Jag fick gå runt och kolla ganska mycket och sen berättade tjejen som jobbar där om vad allt var o berättade lite om märkena som dom hade som jag inte hade hört om innan. Sen fick jag veta rutinerna för dagen och när chefen kom välkomnade han mig i teamet. M. Det är lite flummigt. Jag får jobba ganska mycket nästa vecka, men efter det blir det jätte lite. Så vi får se hur det blir. Han kanske inte tycker att jag passar in i gänget heller. Det är ju ganska svårt att sälja på engelska när man inte känner sig säker på språket. Och speciellt när dom börjar prata om massa detaljer och sådär, så blir det svårt. Och dom har faktiskt jätte mycket hestra handskar här, så det känner jag ju mig säker på, men alla andra handskmärken... Jag fattar ingenting! 
Och när kunderna kommer så får man inte fråga om dom vill ha hjälp med något, utan man ska säga något om vädret eller något sånt och sen ska man börja prata om produkterna. Det är ju svinlätt på engelska, verkligen ;) speciellt när man ska jobba helt själv bland kläderna!
 
Efter det tog vi en löprunda jag och Linnea, sprang i en svinlång trappa! Aj mina ben, dom blev som spagetti. 
 
Idag städade jag igen, det gick mycket bättre och snabbare. Så det kändes ändå okej. Efter det gick vi till China town och köpte massa grönsaker på en frukt marknad, så mysigt! Sen gick vi o åt en frozen yoghurt med massa gosaker på! Vidare till affären för storhandling och sedan somnade vi alla 3 på golvet hemma i rummet. När vi vaknade tog jag o Linnea en löprunda på 1 mil, det var tungt i kroppen men shit vad skönt att ha det gjort! Tror inte jag sprungit en mil på flera år. Ikväll har vi verkligen inte gjort mycket, lagat lite mat och suttit och tjatat! 
 
Imorgon ska jag städa, igen. Sen tror jag jag ska söka vidare på lite jobb. Och på fredag ska vi till Bondai o njuta lite igen :)
 
Puss&kram

Manly

Publicerad 2013-09-02 06:22:43 i Allmänt

 
Lördag kvällen blev en riktig höjdare den med. Jag och linnea tog en löprunda på ca 40 min innan vi lagade mat. Riset som det skulle varit blev som risgrynsgröt. Haha, alltså inte jättepassande med sötsur sås och grönsaker till. Men när man är här får man bara finna sig i att det inte alltid blir som man tänkt sig. 
 
Igår gick vi upp lite senare och tog sedan en färja över till Manly beach, den tog ca 1 timma men vilken upplevelse. Det var verkligen SÅ fint, man bara njöt varje sekund. Sedan gick vi till vårt favvoställe här o köpte mat. Ni som känner mig kommer bli förvånade. Mc Donalds om jag har blivit kompisar på andra sidan jorden. Med maten i en liten påse gick vi och satte oss på stranden och åt. Vilken strand! Där njöt vi i många timmar innan solen började gå ner. Då tog vi vårt pick och pack och gick en runda i lite affärer. Det är så farliga affärer här, usch. Jag köpte en billa bong bikini, turkos. Lisa och Linnea köpte lite annat smått och gott. Sedan gick vi till en italiensk restaurang och köpte med oss pasta, mmmm.. Vi satte oss vid hamnen och lyckades, utan att veta om det hamna på precis rätt ställe. Vi fick se pingviner! Dom kom och simmade in ifrån havet och gick upp på stranden. Inte för att vi såg många, men vi såg dom. På färjan hem fick vi se hela Sydney lysa upp, vilken stad. Det är så vackert! Vi kom hem vid 8 tiden och klockan 9 hade vi somnat nästan allihop. 
 
I morse började jag jobba här på vårt hostel. Det blev nästan 4 timmars städning. Från våning 3 och ner igenom alla rum med en dammsugare på ryggen. Man ser inte riktigt klok ut. Det och byta alla sopor är det jag ska göra. Efter det var det kökets tur att bli städat, torka av överallt och sedan borsta och svabba alla golven. Hua... Nu vill det till att hitta ett jobb istället så man slipper städa.  Det var det tråkigaste jag någonsin gjort. Och komma in där med en himla  drake på ryggen när folk ligger och sover, jag kan säga att jag är nog inte jätte poppis just nu ;)
 
Idag vet jag inte vad vi ska göra mer. Vi behöver gå o köpa en svart tshirt som vi ska ha när vi provjobbar på ett cafe i veckan. Lisa var först ut idag, imorgon är det Linnea och på onsdag är det jag. Imorgon ska jag även till en skidshop och provjobba lite, så jag hoppas på något av det nu!! Bara jag slipper städa här, haha. 
 
Ha en bra dag här hemma. Nu ska jag njuta av att jag är klar :) 
Puss!

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela