michaelajohansson.blogg.se

Sorrento

Publicerad 2013-12-28 10:31:44 i Allmänt

I torsdags var det strandhäng på schemat. Vi åkte till ett ställe som heter London Bridge, en stor grotta. Jättefint var det. Det är som pooler i själva havet, så när det är tidvatten så blir det större/mindre pooler. Vattnet är inte varmt, men det är svalkande, så det är lite skönt ändå när man är varm i solen. När vi kom hem tog vi oss till affären och köpte snacks, ost, dipp och massa gott. Sen satt vi ute och myste på altanen till mörkret kom. Då gick vi in och fixade till oss och gick in till "stan". Det var dock inget jättedrag, men det var ändå ganska trevligt. 

Igår fredag var vi trötta på morgon så vi satte på en film och somnade alla 4. Vid lunchtid åkte vi med familjen till Portsea hotel för att äta lunch. Jag åt en pumpa risotto, jättegott. Sen gick vi till hamnen och kollade på segelbåtar, det var ett race som startade precis när vi var där. Ett av dom tuffaste i Australien.  Sen tog vi varsin cykel och cyklade ca 30 min till en udde. Sen gick vi säker 2-3km där, så vackert. På ena sidan bukten var det helt stilla blått vatten och sandbotten. På andra sidan var det vågigt och klippor. Det var en gammal militäranläggning, så vi gick runt och kollade på kanoner, utkikstorn och mycket annat. Sen hittade vi underjordsgångar som dom använde sig av förr. Så vi gick runt inne där och jag fattar inte hur dom inte kunde gå vilse. Det var gångar åt alla håll och kanter överallt, men häftigt att ha sett det. Så nu har vi varit lite kulturella också :)

Sen blev vi medbjudna av Tonys brorsson att gå ut med dom. Så sagt och gjort, snabbdusch och sen utgång. Det var så roligt, vi dansade med hans kompisar hela kvällen ända till klubben stängde kl 3, det var inte igår vi var ute så länge. Det var en fantastisk kväll, och han och hans kompisar var så trevliga! 

Idag gick vi upp och packade ihop våra saker, sen åkte vi till stranden. Det var riktigt varmt och skönt. Vi låg och glassade några timmar, solade och badade. Satt också och diskuterade att vinka hej/hej då. Det är en sån konstig grej. Visst att man vinkar till någon man känner om man är långt ifrån varandra och man inte kan skrika hej. Men att komma nära och säga hej samtidigt som man vinkar, eller säga hej då och samtidigt som man börjar gå slänga upp handen för en liten töntig vink. Varför gör man så?? Haha!
 Sen å vi lite lunch innan stormen kom. Från ingenstans blev det världens vind, tidvattnet kom jättesnabbt och den fullpackade stranden skulle gå upp till parkeringen, alla samtidigt. Kaos kan man kalla det! Men tillslut kom vi upp och hem till deras stuga igen. Vi gick till Tonys bror i huset bredvid och åt middag, korv m bröd o sallad innan vi åkte hem. För dom hur ut sin stuga nu i veckan, så vi hade alla grejerna i bungalowen där vi har bott. 
På vägen hem slocknade vi allihopa ganska snabbt efter att ha sovit alldeles för få timmar de senaste nätterna. Nu ska vi duscha och sen är tanken att vi ska gå till stan till en rooftop bar som visst ska vara jättefint. Men just nu känns det ganska långt borta! 






















Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela