michaelajohansson.blogg.se

Måndag och sista veckan

Publicerad 2013-11-04 11:36:29 i Allmänt

I söndags kväll lagade vi åter igen våra goda pinnbröds pizzor med lite sallad till. Men när vi inte blev mätta tog vi en fralla med smör och ost. Det satt några italienare bredvid oss och när vi bredde på smör på mackan frågade han om han fick kolla i smörpaketet. Så frågade han på extremt dålig engelska vad det var. Smör sa vi och han började säga emot. Detta är inte smör det är nån olja, skit är det. Detta kan ni inte äta släng det. Vi bara kollade på varandra och undrade vad han menade. Så sa vi att men hur vet du att det är så mycket sämre äb vanligt smör. Då berättade han att han ju faktiskt var kock, och smör med olja i är rena skiten och att vi skulle slänga det. För vår hälsas skull. Okaaaaaj?! Och vem frågade om din åsikt på vilket smör vi äter?

Måndagen började tungt, redan när klockan ringde kändes det att det var måndag morgon och en jobbig dag. Ögonen var som två påsar.  Men väl på jobbet gick det ändå okej.  Och ni skulle sett glädjen som uppstod när lamporna började blinka. Jag och Linnea bara tittade på varandra och skrattade. Självklart tänkte vi samma sak, el killen, kom hit och rädda oss:) men han kom aldrig. Annars erbjöd måndagen inte jättemycket mer tyvärr.

På fredag flyttar vi till Simon i Manly, eller typ Manly iaf. Ska bli skönt att få bo i ett riktigt hem några dagar innan man ska börja resa på riktigt och verkligen bo i sin väska. Bara njuta av ledighet och massa nya äventyr, varje dag! 
Sydney vistelsen har varit fantastisk bra, vi kunde inte haft det bättre. Vi har sett allt man kan, eller iaf allt vi ville se. Vi har träffat massa nya underbara och också mindre roliga människor. Vi hsr varit ute och dansat till mitt i nätterna. Blivit experter på att städa och bara levt livet här på andra sidan jorden. Men vardagen kom ifatt oss även här. Så gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Visst att vi får prata engelska, träffa nytt folk, ligga på stranden. Men själva "vardagen" blir som hemma, jobba, äta, träna, städa, tvätta, laga mat. Men det är inte dumt det heller :)

Idag är första dagen sen jag kom hit som jag verkligen känner att jag längtar hem. Eller längtar hem ska jag inte säga, men jag saknar allt där hemma. Familjen, vänner, kyla, tända ljus, mat, ett riktigt hem, tv, jaa allt det som i vanliga fall är självklart. Men samtidigt är det inte så att jag vill åka hem. Men jag hade velat ha hit allt hemma och ha det här, tillsammans med det jag redan har här. Det har varit en dröm! 
Men nu är det som det är, skidåkartarmen får lugna sig lite till. Den tiden kommer den också!

Ha en bra måndag :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela