michaelajohansson.blogg.se

Wet sundays

Publicerad 2013-11-24 10:17:38 i Allmänt

Torsdag morgon och löpning stod på schemat i ett skållhett Airlie beach. Men vi kämpade på och sedan började vi att fixa lite inför helgens tripp med båt. Tvätta osv. Sen gick vi till lagunen här, shit vilken pool. Där låg vi sedan hela dagen och bara stekte, i poolen. Men vi klarade oss ganska bra från att bränna oss idag ändå. Som tur är, för jag har nog snart fjällat bort all hud på hela kroppen, haha. 
När vädret drog ihop sig gick vi en sväng på stan, det var ju mer än 2 veckor sen nu. Så det blev en byxdress som fick följa med hem. Och som vi sagt, en ny grej in i väskan, en gammal ut. Frågan är bara vad som ska åka ut, hmm... 
Kvällen blev att gå på restaurang, innan vi gick till en irländsk pub och lyssnade på en kille som spelade jättebra musik. Med os hem fick vi hans skiva, tack Tommy och tummen upp! 
Sen började bandet spela som vi lyssnade på på onsdagskvällen. Tre killar som spelade rock, som vanligt dansade vi och öste hela kvällen/natten. Vilket var uppskattat av bandet, dom high fivade oss och Lisa fick ett plektrum, ett stort plus till trummisen också, han var lite av en kalkon 5 över. Så nä vi dök upp igen kollade kalkonen på oss hälsade o sa, men det är ju ni igen. Så nått intryck måste vi ju gjort, haha! Men vi var alldeles för trötta och gick hem för att sova och ladda batterierna för kommande äventyr, ett båtäventyr denna gång. 

Fredag morgonen var varm, jättevarm. Vi gick till peter pan och lämnade våra väskor innan vi tog den 15 minuters långa promenaden till båten. Där tog vi en kaffe i väntan på att få gå ombord på båten. När vi kommit på fick vi en liten lätt lunch, jotack! Lätt lunch kan man verkligen kalla det. Typ 3 småå pizza bitar. Vädret var inte heller på topp, mulet men ändå okej. Vi åkte nån timma innan vi stannade och snorklade. Det var sjukt många fiskar, stora stim som kom och nästan simmade på oss. Och en jättestor fisk såg vi också. Inte riktigt lika coolt som i Cairns, men ändå coolt. När vi kom upp hoppade vi i den varma jacuzzin, inte nån stor men den fanns ändå. 
Efter det blev det lite kortspel, lite häng på däck och så fick vi snacksbricka. Hur gott?! 

Efter att ha suttit ute o hängt några timmar fick vi mat, det blev potatis, Cesarsallad, jag fick fylld paprika och dom andra nått kött. Vi gick ut och satte oss och skulle äta, men då kom regnet så vi fick trycka ihop oss inne. När maten var slut kollade vi på bilder från dagen och lite filmer tillsammans med en chokladkaka. Sen blev det nått roligt spel. Det var massa kort med symboler, när man fick samma som nån annan skulle man snabbt ta en statyett som var i mitten av bordet. Jag var inte snabbast i världen men det var kul ändå :)! Tror det hette typ jungle speed, det önskar jag mig i julklapp familjen :)
Vi satt där till klockan blev knappt 10 och sen gick alla och la sig. Visst att vi brukar sova tidigt, men hallå, kl 10?! Vi stod ute och tittade lite på däck och det blixtrade runt omkring oss. Lite läskigt men vi hörde aldrig nått muller. Så det var lugnt. Massa småfisk hoppade upp på båten för att ta självmord, stackarna! Sen fick vi också och la oss, pratade ett tag och sen var det godnatt. 

Lördag morgon blev vi väckta och vi tänkte att: yes, soool! Men likasnabbt man blev väckt lika snabbt hörde vi regnet. Så det blev att trycka ihop sig allihop på frullen, lite toast och flingor och mjölk! Höjdar frukost. 
Sen på med våtdräkt och dom skjutsade oss med båtar in till en ö, whiteheaven beach. Den finaste stranden i hela världen!! Men det regnade, regnade och regnade lite till... Vi var besvikna och tänkte att vädergudarna kunde gå och dö någonstans:(  Men var gör väl det när man heter Lisa, Linnea och Michaela? Vi sprang runt på stranden, lekte lekar, slängde oss i vattnet o njöt. Även om inte vädret var med oss så tog vi vara på stunden :) 
Stranden var något utöver det vanliga, det var som små sandöar överallt man kunde se. Det blev som ett coolt mönster. Stranden var helt kritvit, alltså på riktigt. Vattnet helt turkost och det var bara helt fantastiskt fint och varmt. Så vi slängde oss i vattnet som små barn, stod på händerna, byggde pyramider. Sen körde vi flaggan, självklart vann tram sweden ;)  När vi var färdig lekta och kalla åkte vi tillbaka till båten och bytte om. Sen började helvetesfärden. 

Det fick bra till en början men sen kände man att det var stora vågor. Saker började välta i köket och vi kände att frisk luft skulle vara bra. Så vi satte oss ute men det blev bara värre. Huvudet blev konstigt och illamåendet började komma. Vi fick nån ingefärsgrej och äta för magen, men jag vet inte om det hjälpte eller stjälpte. Vi fick sätta oss i kaptenens lilla kabyss så vi såg framåt, men både jag och lisa försökte sova. Det gick ganska bra och en halvtimma senare var vi på lugnt vatten igen. Då var det dax för mat, sallad, potatis och lite bröd. Och dom som sa att vi skulle bli gödda senna helgen. Bullskit! Vi är hungriga hela tiden. 

Vi tog en liten nap, och nästa gång vi vaknade hoppade vi i och snorklade igen. Nu hade det slutat regna, men det var fortfarande mulet. Vi såg inte jättemånga firrar, men det är ändå lite coolt och vara i vattnet på det sättet. När vi kom upp satte vi oss i den lilla poolen och det började spöregna igen. Då gick vi in och tog en dusch och spelade kort och åt kaka. 

Solen kom fram och vi gick ut på däck. Sen satt vi bara och myste, dom kom ut med natchos till oss och alla var som hökar. Tur det är fler än vi som äter mycket! Efter att ha sett solen ett tag så gick den fint ner bakom ett berg och maten stod redo inne på bordet. Det bjöds på ris med gryta, sallad och bönor, lika gott idag också. Till efterrätt fick vi rocky road, så nu rullar vi nästan fram. Skönt att man någon gång kan bli mätt, det tillhör inte vanligheterna om man säger så ;)
Sen har vi spelat UNO, suttit och pratat o bara haft det skönt. Kl 22 sov alla igen och vi var ute på däck en stund, men för att orka sista dagen måste man faktiskt få lite sömn. 

Imorse vaknade vi tidigt, efter frukstallad och yoghurt frukost plumsade vi i vattnet för lite snorkling i... STRÅLANDE SOL! Hallå? Skämtar nån med oss, det är ju ett hån! 
Efter snorkligen la vi oss och solade ända tills vi var i land igen, det var helt galet varmt och det gör ju inte saken bättre när man kollar upp och det är turkost vatten runt omkring en, men den lilla detaljen att man inte kan/får hoppa i. Så vi tig svettiga våra saker och sa hej då till Wings och gick till lagunen för en dag med sol och bad. Det var faktiskt inte dumt det heller. Men visst hade man önskat att man fått detta vädret i går istället när vi skulle se den fina stranden. Men man kan inte få allt här i livet! 




















Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Michaela Johansson

I denna bloggen skriver jag om mina äventyr i livet, jag började med Japan och skidåkning. Nu kommer jag skriva om mitt liv i Australien, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela